De week van Gamebrain [#23]

Morgen is het weer een grote dag voor velen onder ons. Voor sommige begint de school terug als leerling en voor anderen dan weer als leerkracht. Anderen zien dan weer hun kinderen terug naar school vertrekken. Misschien is het morgen ook toevallig het einde van je persoonlijke vakantie. Hoe dan ook, de wereld draait door en brengt ons morgen weer wat nieuws. Wat dat komende week met ons gamegedrag teweeg brengt lees je volgende week wel weer. Nu gaan we het eerst hebben over onze laatste week van de zomervakantie. 

Kevin.

Mijn laatste review, zoals zovelen waarschijnlijk weten, ging over het spel Oninaki. Deze game met opvallende japanse kenmerken. laat me persoonlijk niet los. Ik raak verder en verder in het meeslepende verhaal en ontdek meer en meer opties. Deze game lijkt me zeker de moeite waard om verder te spelen en zal, volgens mij, op mijn lijst van platinum titels belanden.

Verder heb ik iets gedaan wat ik al heel erg lang wou doen. Langs mijn PS4 staat sinds enkele dagen terug een PS3. Dit wilt zeggen dat ik eindelijk terug kan verder spelen aan mijn ellenlange backlog van zowel PS1 als PS3. Mijn retro-pen kriebelt alvast weeral en dit zal geweten zijn op onze geliefde gamebrain. Om te beginnen nemen we een spel onder de loep waar binnenkort de remake van uitkomt. Zowat iedereen zal nu wel weten dat ik het heb over Medievil. Deze game heb ik ooit, en dan bedoel ik ook absoluut de ver verleden versie van ooit, eens gespeeld tot halverwege het verhaal. Nu ga ik voor het uitspelen van de game en zal dan mijn retro-artikel online plaatsen.

Nolan

Met spijt in het hart moet ik meedelen dat ik de weg naar de platinum trophy voor Red Dead Redemption 2 heb moeten stopzetten. Niet zozeer omdat hij niet mogelijk was, maar eerder omdat de online trophies een beetje tegen werkte. En omdat dit een geleend spel was, kon ik hem moeilijk nog een paar 100 uren bijhouden. Misschien als hij ooit nog is in afslag staat, dat ik mij er terug aan waag.

Wat er na het spelen van zo een grote game gebeurt, kan ik alleen maar beschrijven als een leeg gevoel. Niet wetende wat ik als volgende moest spelen, begon ik wat rond te klooien op verschillende spelletjes. Vijf minuten van het ene, om het daarna direct terug af te sluiten en iets anders te doen, om dat dan ook weer maar vijf minuten te spelen. Eén spel bleef echter wel verbazend genoeg altijd terug keren. Namelijk een klein Indie spel dat ooit gratis te verkrijgen was met Playstation Plus, genaamd Race The Sun. Een concept dat niet simpeler kan zijn, maar toch zo uitdagend is. Je vliegt namelijk met een op zonne-energie geladen vliegtuigje zo ver mogelijk zonder iets te raken. De trophies daarentegen zijn wel iets uitdagender. Maar ééntje waar ik wel voor wil gaan als spel voor eventjes tussendoor te spelen.

Als nieuwe main game ben ik uiteindelijk op Bloodborne gestoten. Een spel dat al heel lang lag te verstoffen, maar waar ik nooit echt de moed voor had om hem op te starten. Nu ik hem uiteindelijk toch is heb opgestart vervloek ik mezelf wel dat ik deze niet vroeger ben begonnen. Een prachtig spel, met geweldige lore. En hoewel ik al ettelijke malen ben dood gegaan, blijf ik alles uit de kast halen om toch net iets verder te geraken. Of deze een platinum gaat worden ga ik nog eens goed over moeten nadenken, maar uitspelen ben ik zeker al wel gemotiveerd voor.

Dylan

Sinds kort kan je mij meer en meer vinden in Los Santos. Niet met Michael, Franklin of Trevor maar met mijn eigen personage in de online wereld. Sinds de casino update heb ik de smaak weer te pakken en heb ik wat vrienden opgetrommeld om samen Los Santos onveilig te maken. Ook had ik mijn tanden nog niet kunnen zetten in de Doomsday Heist omdat ik simpelweg te arm was om een facility aan te kopen. Ben enorm fan van de vliegende, rijdende en varende Deluxos trouwens! Eigenlijk speel ik nu voornamelijk GTA Online omdat het even rustig is qua releases, maar in september komt daar weer verandering in.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password