De week van Gamebrain [#22]

Nog slechts enkele dagen en het is weer zo ver: Gamescom. Onze plannen zijn gemaakt, onze bezoeken uitgestippeld en onze verwachtingen zijn hoog. Hoe dit zal aflopen lees je, zonder twijfel, volgende week wel op Gamebrain. Wat we in de aanloop naar deze, nu al, memorabele week hebben gespeeld lees je echter vandaag al. Welkom bij de week van Gamebrain.

Kevin

Ik zei het vorige week nog! Het liedje is uitgezongen met spider-man. Afgelopen dinsdag scoorde ik mijn zeventiende platinum trofee. Persoonlijk ben ik zelf altijd heel fier als ik een trofee behaal zonder guide of cheats. Niet dat daar iets mis mee is, het is gewoon niet iets wat ik doe of gebruik.

Uiteraard stop ik niet met spelen na het uitspelen van mijn huidig spel. Zoals ik vorige week al zei: mijn volgend spel ging waarschijnlijk de topper ‘God of war’ zijn. En inderdaad, deze heeft zijn weg eindelijk gevonden tot in mijn PS4. Ik ken en speel deze reeks al sinds de eerste game op PS2 maar ben nooit aan deze laatste toevoeging geraakt.

Even later belande er een nieuwe game echter in mijn downloadlijst. Een game die tot nu toe alleen digitaal op de Switch bestond heeft nu zijn weg gevonden naar de PS4 en kent binnenkort waarschijnlijk een fysieke versie. Of deze zijn weg naar Europa vindt is nog af te wachten aangezien de concrete plannen hiervoor nog niet rond zijn. Zoals altijd hou ik het nog even voor mezelf over welke game ik het heb. De review zal echter snel volgen. Kijk er gerust naar uit.

Jimmy

De laatste tijd heb ik helaas wat minder tijd gehad om te gamen. ondertussen begin ik toch weer terug meer tijd hiervoor te vinden, waardoor ik eindelijk aan Shadow of the Tomb Raider ben kunnen beginnen. Net zoals bij de vorige twee delen beleef ik ook aan dit deel weer veel plezier. Toch merk ik wel dat de game net iets minder spectaculair is dan de twee vorige games. Mogelijk komt dit doordat er deze keer een andere ontwikkelaar aan het roer stond. Desondanks geniet ik wel weer van deze game. Het blijft tenslotte leuk om met Lara te klimmen en klauteren over allerhande obstakels. Helaas heb ik wel het gevoel dat het allemaal net iets te simpel is deze keer, en dat de te bewandelen paden net iets te duidelijk zijn weergegeven. Goed, het kan enkel mijn gevoel zijn, maar het lijkt alsof ik minder hard moet zoeken en niet zo hard moet nadenken in de beschikbare puzzels dan in de vorige games.  Op zich geen ramp natuurlijk als je niet veel tijd hebt, maar ik hou toch wel van net iets meer uitdaging. Al zal me dit natuurlijk niet tegenhouden om de game verder uit te spelen.

Daarnaast heb ik mede dankzij mijn vriendin een nieuwe verslaving te pakken. We zijn namelijk begonnen om samen Overcooked uit te spelen, en hierbij willen we steevast drie sterren behalen op alle levels. Een hele klus, maar wel een zeer leuke en verslavende klus. Deel twee licht ondertussen klaar in de kast om na deze uit te spelen!

Nolan

Bij het schrijven van deze tekst zit ik aan één van de laatste missies in Red Dead Redemption 2. En wat voor een reis is me dit geweest. Alle emoties heb ik gevoeld terwijl ik samen met mijn crew het wilde Westen onveilig aan het maken was. Nu dat dit verhaal zijn einde begint te kennen, wordt het ook eens tijd om al de rest op de map te vervolledigen. Want naast de hoofdmissies wachten nog een heleboel strangers op mij die mijn hulp nodig hebben, wilde dieren die bestudeert en opgejaagd en geskind worden en collectibles die vragen om gevonden te worden. Na dit alles wacht ook nog een grote taak op mij in de online modus.

Naast Red Dead Redemption 2 heb ik mij deze week ook bezig gehouden met één van de games die gratis met playstation+ te verkrijgen was deze maand. Namelijk Sniper Elite 4. Een spel dat ik op het gemak met een goede vriend samen richting de platinum aan het brengen ben. Aangezien dat we niet altijd op dezelfde moment online kunnen zijn hebben we hier nog niet veel op kunnen spelen, maar we hebben ons al wel rot geamuseerd.

Natuurlijk worden er in dit huis niet alleen triple A games gespeeld, en mede dankzij mijn wederhelft ben ik ook meer en meer van indie games gaan houden. Voornamelijk ook van The Binding Of Isaac. Deze is met zijn randomly generated rooms en grote moeilijkheidsgraad altijd een enorme leuke uitdaging. Of ik hier ooit het einde van ga kunnen zien is nog altijd een groot vraagteken, want er zijn nog oneindig veel items te ontdekken.

 

 

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password