De week van Gamebrain [#21]

De tweede zomermaand is ook stilaan halverwege, tijd dus om nog zoveel mogelijk te gamen voor de studenten onder ons. Hoewel onze redactie geen studenten omvat, proberen wij toch deze gedachtengang ook te volgen en spelen we ook zoveel mogelijk waaronder het volgende:

Niels

Ik heb nog eens wat meer kunnen gamen, iets waar ik best wat nood aan had na de afgelopen zware weken. Zo heb ik nog heel wat uren in Wolfenstein: Youngblood gestoken. Wat ik er van vond, kan je beter gewoon even in de review lezen. Daarnaast heb ik al heel wat uren beleefd aan een topgame uit mijn jeugd. Ofja… topgames, want het betreft hier een trilogie van games. Waar ik het over heb? Wel, de Collection of Mana natuurlijk! Met Final Fantasy: Adventure, Secret of Mana en het nooit eerder uitgebrachte Trials of Mana (ook wel Secret of Mana 2 genoemd door de retro gaming community) heb je wel de grootste klassiekers te pakken. Jammer dat ze de GBA remake van Final Fantasy: Adventure niet genomen hebben, Sword of Mana, aangezien de GB versie toch best wel gedateerd aanvoelt. In de GBA remake hebben ze er bijvoorbeeld werk van gemaakt om je als speler duidelijker te maken waar je naartoe moet gaan. Maar ik ga niet teveel weggeven over deze game of de rest, dat kan je binnenkort lezen in een nieuwe review 😉

Nolan

Ondertussen gaat mijn reis in het wilde Westen verder in Red Dead Redemption 2. De map is grotendeels verkend en verschillende steden beginnen mijn naam al te kennen. En hoewel ik probeer met de beste bedoeling iedereen te helpen, blijft de outlaw in mij nog steeds naar boven komen. Want geef nu toe. Wie heeft er in een cowboys pel nooit de neiging gehad om een trein te overvallen, of iemand aan uw lasso te binden en een tijdje mee te sleuren. De laatste dagen heb ik mij hier vooral bezig gehouden met het helpen van strangers, want buiten de hoofdmissies bevat deze game talloze vreemde figuren die jouw hulp wel kunnen gebruiken. Naast het helpen van deze vreemde figuren probeer ik ook mijn uitrusting wat te upgraden, maar deze is geen lachertje. Voor deze upgrades heb je namelijk de juiste huiden nodig in perfecte staat. Bereid je dus maar voor op uren en uren jaag plezier. Het zal dus nog wel een groot aantal uurtjes duren vooraleer ik de platinum hiervan ga zien.

Kevin:

Mijn voorbije week is opgevuld met slechts 1 game. Wie weet nog wat ik vorige week in mijn PS4 heb gestoken? Juist, Marvel’s Spider-man. Een spel wat ik echt nodig had. Uitdaging zonder onfair moeilijk te zijn, luchtig maar toch meeslepend, bondig voor korte gamesessies maar boeiend genoeg om lang aan te zitten,… Sommige games vallen je nu eenmaal volledig in de smaak en ik kan niet ontkennen dat ik al sinds de PS1 een liefde heb voor een goede Spider-man game. Ik zoef dus momenteel uitgebreid door New York City maar vrees dat aan dat liedje stilaan een eind komt. Bij het opstarten van het spel wordt ik (pijnlijk genoeg) geconfronteerd met een hoger en hoger en hoger volledigheidspercentage. Het ziet er dus naar uit dat deze game naar een platinum status is aan het groeien en dan mooi in mijn ere-kast zal belanden.

Mijn volgende game is waarschijnlijk God of War of Zone of the enders 2: The second runner. Beide heb ik al vaker vermeld in onze weekoverzicht maar beide hebben slechts sporadisch en met kortstondige fases deel uitgemaakt van mijn gamesessies. Dit zijn echter beide titels die het verdienen om uitgebreid te worden gespeeld. Of dit wilt zeggen dat ik voor een platinum trophie ga zeg ik niet op voorhand, dit hangt er immers vooral vanaf of dit te behalen is op basis van skill in plaats van een strikte guide. Only time will tell.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password