De week van Gamebrain [#19]

Deze week vielen we van het ene extreme weer in het andere. Van afzien met 40° naar halverwege de 20°+ met veel regen en wind. Maar ons hoor je niet klagen. Tijdens de warme dagen is voor velen van ons gamen niet het eerste waar wij aan denken, dus de regen en “koudere” temperatuur waren dan meer dan welkom. Hier zie je wat we deze week weer speelden.

Nolan

Eindelijk! Na 150 uur is het eindelijk gelukt om “Persona 5” platinum te spelen. Alle vriendschappen zijn gesmeed en alle Persona’s gemaakt. Met veel chance heb ik het einde van mijn tweede playthrough gehaald met deze trophy. De moeilijkste of meest vervelende was de 250 verschillende zinnetjes die uw navigator moet zeggen. Aangezien je geen zicht hebt over dewelke je al gehoord hebt en hoe je alle zinnetjes kunt vrijspelen, blijf je bij deze toch een hele tijd in spanning zitten.

Nu we het hedendaagse Japan kunnen verlaten, werd het tijd om nog eens door het denkbeeldige stof te grabbelen en zien wat we hier nog hadden liggen. En toen kwam het vervolg van één van mijn favoriete games van de ps3 naar boven. Namelijk “Red Dead Redemption 2”. En ik moet zeggen dat na de eerste vijf minuten al terug wist waarom de eerste “Red Dead Redemption” één van mijn favoriete was. De gameplay, de voice-acting en de visuals zijn ronduit fantastisch. Zeker een spel waar ik nog ettelijke uren kan spenderen aan het onderhouden van mijn paard en het overvallen van mensen. Meer hierover in de volgende editie van “De week van”.

Niels

Dankzij het weer heb ik zelf weinig gegamed. Wanneer het zo warm is, geniet ik liever wat in een zwembad. Of op het terras met iets lekker er bij en dan spelen we een gezelschapspel. Gelukkig heb ik ook mijn Switch, waarmee ik lekker buiten kan spelen. En dat deed ik dan ook om Hollow Knight nog wat verder te spelen. Zoals ik vorige week al liet vallen, is Hollow Knight een Metroidvania titel. Dat wil dus zeggen dat het heel veel ronddwalen is om allerlei upgrades te vinden. Na heel wat uren te spelen deze week, kan ik wel stellen dat ik al vrij ver gevorderd ben… met optionele dingen te zoeken en optionele bazen te verslaan. Blijkbaar heb ik nog maar 1 van de 3 maskers gevonden die nodig zijn om de eindbaas te confronteren. En toch heb ik al bijna 20u op de teller staan! Komende week is het dus tijd om richting de endgame te gaan, als ik de tijd vind tenminste. Want Wolfenstein: Youngbloods steekt sinds kort in mijn PS4, klaar om gereviewd te worden. Stay tuned!

Kevin

Ook ik viel deze week van de ene uiterste in de andere. Van een game waar ik aangenaam verrast in ben tot een game waar ik naar uit keek maar teleurgesteld in bleef. Attack on Titan is en blijft een prachtige game gebaseerd op een topserie. Ik hoop dat mijn review dit ook zo duidelijk maakt. Ik kijk al enorm uit naar mijn verlofperiode zodat ik deze game een hele hoop aandacht en liefde kan geven.

Daarna kreeg ik ‘Kill la Kill: if’ in mijn handen. Deze serie is voor mij nog onbekend en ik vrees dat, na het spelen van deze game, dit ook zo zal blijven. Ofwel heeft deze game mijn zin in een goede serie weg genomen ofwel mij erop gewezen dat er ook nog anime bestaat die simpelweg niet voor mij bestemd is. Alle respect voor mensen die fan zijn en blijven van de franchise, ik zal er gewoon geen van zijn of worden.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password