De week van Gamebrain [#18]

Het weer is wat wisselvallig geweest de laatste dagen. Iets wat ook wisselvallig is, is de stemming waarin we ons bevinden en welke games we daarom uit de kast halen om ons mee te amuseren. Zo ook voor onze redacteurs, wat ze speelden lees je uiteraard hier.

Niels

Net zoals vorige week ben ik nog steeds keihard bezig in Eorzea om het verhaal van de nieuwe expansion “Shadowbringers” tot een goed einde te brengen. Niet zo heel erg spannend voor de meeste van jullie waarschijnlijk. Daarnaast heb ik eindelijk mijn fysieke versie van Hollow Knight aangekregen. Als je op zoek ben naar een uitdagende Metroidvania game, dan kan je zoektocht hier eindigen. Ik zou ook Bloodstained kunnen aanraden, maar niet op de Switch. Deze game is echter geweldig op PS4 en PC, maar niet op de Switch en Xbox One momenteel door wat bugs en andere issues. Om even terug te komen op Hollow Knight, deze game druipt van de sfeer. Een vrij duistere en lugubere sfeer, dat dan weer wel. Jij dwaalt alleen door duistere gangen, met weinig informatie en zonder gids. Maar het verkennen is net wat dit genre zo leuk maakt natuurlijk. Ga je dood, dan is dat geen groot probleem. Je verliest wel al je geld, maar kan het terughalen door de plaats te bezoeken waar je vroegtijdig aan je einde kwam. Een beetje zoals Dark Souls dus, maar toch met een kleine twist. Er hangt een donkere schaduw van je rond, die je eerst dient te verslaan alvorens je je zuurverdiende centen terug krijgt. Met erg vette lore en coole skills is dit zeker een aanrader om te spelen, maakt niet uit op welk platform. Zelf zit ik nog niet zo ver, maar ik ga het zeker nog vaak genoeg spelen tussendoor.

Kevin

Sommige weken laten echt niet toe dat je veel gamed. Als echte liefhebber doe je nochtans je best om je wekelijkse kick ergens te scoren. Maar het zijn tijdens die weken dat je teruggrijpt naar games die je wel graag speelt maar nog/terug in de backlog zijn beland omdat je mee wilt zijn met de hedendaagse dingen. Zo heb ik deze week meermaals van disc gewisseld in mijn PS4 om nog wat verder te raken in ‘Zone Of The Enders: The Second Runner’, ‘Fairy Fencer F: Dark Advent Force’, ‘CTR’ en ‘God of War’. Nu zullen velen wel denken: ‘zo’n toppers, ben je niet beschaamd?’, wel… Ja… Daarom dat ik ook mijn best doe om er iets aan te doen. Maar zoals zovelen onder ons zullen weten. Gamen moet nu eenmaal schuiven voor familie en werk. Volgende week heb ik normaal meer tijd kunnen maken voor mijn hobby! Kijk er gerust naar uit.

Nolan

130 uur en eindelijk zit ik terug in de laatste palace van “Persona 5”. Maar het is hier nog niet te vroeg juichen, want er moet nog veel gedaan worden vooraleer ik die mooie platinum trophy zie verschijnen. Hopelijk heb ik alles juist gedaan, want anders gaat er mij nog een derde playthrough te wachten staan. Verder heb ik mij ook bezig gehouden met “Sea Of Solitude”, waarvan de review één dezer dagen ook online gaat verschijnen. En over reviews gesproken, die van mijn collega Jimmy over “They Are Billions”, viel hier in goede aard dat ik wel verplicht werd deze game aan te schaffen. En net zoals Jimmy, zijn ik en mijn vriendin niet meer weg te slagen van deze game. Elke keer dat onze stad vernietigd wordt, denken we bij de volgende het toch net iets beter te doen. Hierdoor kan het op sommige dagen ook net dat tikkeltje later worden dat we gaan slapen.

 

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password