De week van Gamebrain [#17]

Geniet iedereen zo’n beetje van de zomer? Voor velen zijn de zomermaanden nog steeds een tijd van vakanties, festivals, uitstapjes en nieuwe ervaringen. Anderen daarentegen zoeken niets nieuws op tijdens deze warme maanden en spelen gewoon verder wat er klaar staat of pas uitkomt. Ook wij starten nog wel eens een console op voor iets nieuws of ouds. 

Kevin

Mijn grijze hersencellen denken de laatste tijd enorm veel aan het nieuws van de nieuwe Nintendo Switch. Ik kan maar niet uitmaken of ik er nu fan van ben of niet. Hoe dan ook, ik hoor andere mensen die er wel heel uitgesproken meningen over hebben en erg zeker zijn van hun standpunt. Niet te ontkennen is ondertussen dat de Nintendo Switch zijn plaats in de markt heeft verovert en zich laat gelden bij jong en oud. Dit heb ook ik ervaren door mijn nieuwste digitale game: Super Mutant Alien Assault. Vol enthousiasme start ik deze regelmatig op om deze, toch wel simpele basic game, meer en meer onder de knie te krijgen. Meer hierover lees je in mijn nieuwste review.

Verder heb ik sinds gisteren een nieuwe kans om 2 van mijn favoriete dingen te combineren: Games en Anime. Ik merk dat ondertussen zelfs veel mensen de serie ‘Attack on Titan’ kennen ondanks een gebrek aan interesse in anime. Natuurlijk stoort me dit niet maar zo’n dingen vallen simpelweg op. Gisteren heb ik op mijn PS4 daarom A.O.T. 2 ingestoken om te zien wat de game me brengt. De serie heeft geen reclame nodig maar verdient toch de melding dat ik er erg van onder de indruk ben. Hopelijk lezen jullie hier volgende week of dat van de game ook het geval is.

Niels

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik officieel terug licht verslaafd ben aan de wereld van Eorzea. De nieuwe uitbreiding voor Final Fantasy XIV, Shadowbringers, heeft mij terug in de game getrokken. Ik ben onmiddellijk aan de slag gegaan met een van de nieuwe classes, namelijk de gunbreaker. Waarom? Wel, omdat dit eigenlijk een class is die de iconische gunblade kan gebruiken. Voor wie Final Fantasy 8 kent, het wapen dat Squall gebruikt dus. Gelukkig zijn de wachttijden om in te loggen terug verbeterd, en zit ik in een queue met maximum 50 mensen. Vorige week tijdens de launch zat ik vaker tegen de 2500! En ja, ik ben de ene na de andere quest aan het doen, ze stapelen zich sneller op dan ik ze verwerkt krijg. Maar ik vind het absoluut niet erg, want ik vermaak mij ten volste. Oh ja, verwacht hier binnenkort maar een review dus van deze uitbreiding!

Daarnaast ben ik ook toch een beetje verslaafd aan Dragon Quest Builders 2. Hiervan verscheen er enkele dagen geleden al een review, dus veel meer hoef ik jullie hier niet te vertellen denk ik. Misschien wel het feit dat ik eindelijk wat online heb kunnen spelen. Op zich is het wel “ok”, ik ben geen grote fan van de online mode. Wel ben ik nog volop bezig met quests links en rechts te doen die ik gemist heb, en steek ik meer tijd dan ik zou willen toegeven in het opbouwen van mijn steden. Het is gewoon net iets té leuk om je creaties tot leven te zien komen, maar mensen die al veel uren hebben gestoken in gelijkaardige games zoals bvb Minecraft snappen wel wat ik bedoel. Goed, tijd om toch terug even naar Eorzea terug te keren voor een paar uurtjes…

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password