De week van Gamebrain [#15]

Het was goed mogelijk de warmste week van 2019. Dit is voor velen een excuus om binnen te blijven en te gamen. Alsof we daar een excuus voor nodig hebben eigenlijk… Hoe dan ook, de zomer staat gekend als de rustigste periode van game-releases maar dat houdt ons niet tegen. Er is altijd wel wat te gamen, pas uitgekomen of al even in ons bezit, het maakt ons niet veel uit. Hier zijn we met de nieuwste week van Gamebrain.

Kevin

Je kan je Switch niet op zetten of geen game winkel binnen gaan of je ziet de melding dat Mario Maker 2 is uitgekomen. De eerste MM was een succes en hield veel gamers lang geboeid. Met deel 2 zijn de verwachtingen dus hoog gespannen. Mijn exemplaar ligt alvast klaar om uitgebreid te spelen.

Er is echter een nieuwe Switch game die me eerder zal bezig houden. Via een buitenkansje heb ik ‘Kirby Star Allies’ gekocht. Ik heb de Kirby-franchise altijd boeiend gevonden. De games zitten in zowat alle collecties die ik ken, ook in mijn collectie zitten enkele titels. Vreemd genoeg vermeld niemand die ik ken de games als ik vraag achter favoriete titels. Ik heb zelf geen enkele game uitgespeeld of zelfs uitgebreid een kans gegeven. Dit omdat ik meestal de games in handen krijg wanneer ze al bijna ‘retro’ zijn. Nu heb ik dus eindelijk een andere situatie voor mij staan en wil ik mijn eerste Kirby-game eens doorspelen.

Niels

Zoals Kevin al aanhaalde, Mario Maker 2 is overal wel te zien momenteel. En ja, ook ik keek er hard naar uit en heb deze dan ook onmiddellijk ingestoken op de release dag. Het is zoveel meer dan gewoon Mario Maker versie 2, we krijgen er deze keer een heuse verhaal modus bij, waarin je 100 levels kan doorspelen om geld te verdienen om het kasteel van prinses Peach te herstellen. Erg leuke en creatieve levels, dat zeker wel, maar absoluut nog niet zo gek als sommige van de levels die je online kan vinden. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch waar het te doen is in Mario Maker! Hebben jullie al levels gemaakt? Laat het ons zeker weten, dan spelen we deze zeker ook eens.

Breath of the Wild heb ik ook even aan de kant gezet, en ik heb een nieuwe main game om te spelen momenteel. Namelijk Dragon Quest Builders 2. Hier mag ik helaas nog niet veel over uit de doeken doen, maar verwacht hier binnenkort wel een review van! Final Fantasy XIV: Shadowbringers heeft ook een early access openstaan momenteel, dus daar zal ik vanavond ook nog wel wat uren in vertoeven.

Nolan

Waar het bij mijn collega’s de Switch was dat grotendeels heeft aangestaan, was het bij mij de Playstation. Voornamelijk om Persona 5 uit te spelen. Vriendschappen zijn gesmeed en harten zijn veroverd. Het enige wat mij nu nog rest is de laatste animefilmpjes uitzien, om daarna aan new game+ te kunnen beginnen. Hierin ga ik nog alle persona’s moeten verzamelen en verschillende vriendschappen tot max zien te krijgen. Hopelijk dat ik hierna ook in dit spel de platinum mag gaan binnenhalen. Jammer genoeg kan ik geen screenshots delen met jullie aangerzien de makers van Persona niks te koop geven en alle screens blokken voor verdeling. Persona 5 is trouwens niet het enigste Japanse spel dat op deze moment in dit huishouden gespeeld wordt. Na veel zagen en klagen heb ik mijn vriendin ook kunnen overtuigen om Final Fantasy een kans te geven. Na een tijdje kon ik zien dat ook zij verkocht was aan het 15e deel van deze franchise (en dan al helemaal aan de chocobo’s).

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password