De week van Gamebrain [#107]

Voor de meesten onder ons is de vakantieperiode weer voorbij en zijn de scholen terug open. Tussen al het werken en studeren door hebben we ook af en toe wat tijd nodig om te ontspannen. Onze redactie pakt dan maar al te graag hun favoriete console boven voor een paar uurtjes. Waar we ons deze week mee hebben kunnen ontspannen, lees je hieronder.

Nolan

Jammer genoeg is mijn vakantieperiode ook voorbij en ben ik terug moeten keren van een prachtige reis in IJsland. Maar ergens was ik ook weer blij terug te zijn, en neer te ploffen in mijn eigen zetel met een controller in mijn handen. Deze week heeft mijn playstation dan ook enorm veel gedraaid om al die tijd in te halen. In deze week heb ik ook een persoonlijke mijlpaal behaalt, namelijk het behalen van 100 platinum trophies. Deze eer mocht ik geven aan Maneater. Deze heerlijke korte RPG waarin je een haai speelt die alles en iedereen terroriseert voelde heel ontspannen aan en was even een leuke afwisseling van de iets meer stress gevende Metro:Exodus.

Maneater was trouwens niet mijn enige platinum deze week, want ook Wreckfest heb ik kunnen voltooien. Dit mede dankzij een vriend waarmee ik de online trophy heb kunnen behalen. Ook deze was een leuke afwisseling van al het serieuze. Maar nu ik deze games heb uitgespeeld zit ik weer in een gaming dip. Niet weten welk spel ik wil spelen als tussendoortje zorgt ervoor dat ik mijn bibliotheek binnenste buiten aan het keren ben. Hierdoor zit ik meer naar een menu te staren dan daadwerkelijk te gamen. Maar tegen volgende week zal ik wel terug klaar staan met een nieuw verhaal.

Niels

Voor mij moet de vakantie nog gaan komen, tot nu toe was het vooral veel werken en weinig tijd om mij echt op mijn games te storten. Echter heb ik eindelijk weer wat tijd weten te steken in mijn favoriete hobby. Gelukkig kon ik onmiddellijk beginnen met een game waar ik al een tijdje naar uitkeek, namelijk Tales of Arise! Hoe geweldig ik de game vond, ga ik hier niet nog eens opnieuw neerpennen aangezien mijn artikel over de bèta en mijn review daar al diep genoeg op ingingen.

Vrijdag pikte ik ook nog even WarioWare: Get it Together! op en heb ik heel wat uren op gesleten. De story mode heb ik al helemaal uitgespeeld, nu is het tijd om met mijn vriendin nog wat van de mini-games samen te spelen. Maar mijn aandacht ging toch even meer uit naar andere, meer duistere titel, namelijk Lost in Random. Deze game deed me onmiddellijk denken aan Alice: Madness Returns en ik kon deze dus zeker niet links laten liggen. Ook heb ik nog enkele chapters opnieuw gespeeld voor Bravely Default II, maar deze keer op de PC, om een mooie vergelijking te kunnen maken en aan te tonen waar de verschillen juist zitten.

Jimmy

De laatste weken ben ik vooral druk bezig geweest  met werk en met fotografie. Hierdoor heb behalve vanwege reviews, niet veel met games bezig weggeweest.  1 van die games is Cruis’n Blast, die ik ook nu na de review nog regelmatig oppik voor een korte sessie samen met mijn vriendin. Ondertussen moeten we nog op 1 kampioenschap goud halen en dan hebben we alles uitgereden, al valt er ook nadien nog genoeg te unlocken.

Verder heb ik ook nog een beetje Tales of Arise gespeeld, gezien dit het nieuwste deel is uit mijn favoriete JRPG-serie kon ik het niet laten om deze af en toe tussendoor wat te spelen. Op vlak van gaming is mijn tijd echter vooral gegaan naar de console-release van een Taiwanese RPG waarover ik op dit moment helaas nog niet veel mag vertellen.

 

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password