De week van Gamebrain [#106]

Wat een weer, wat een weer. Ok, dit is zo’n onderwerp waar je gegarandeerd niet iedereen tevreden kunt stellen. De ene wilt het altijd warmer terwijl de andere pleit voor kouder. Als er links iemand vraagt achter droger weer, dan zal rechts iemand beweren dat het dringend natter moet worden. Gelukkig hebben we geen blog over het weer maar over games en alles wat erbij komt kijken. 

Kevin

Ik heb dan toch eindelijk Skyward Sword geprobeerd. De game is voor velen een flashback naar het Wii-tijdperk, maar voor mij een volledig nieuwe game. Ik ben nog maar net de intro voorbij en heb de eerste kennismaking met de bediening overleefd. Ik kan me dus al inbeelden dat de game, als deze niet optimaal werken, niet hoog in het vaandel wordt gedragen door gamers. Hoe dan ook, tot nu toe lukt de game me best goed en kom ik nog geen problemen tegen. Heb ik verder niks meer gespeeld? Wel, niet zo gek veel nee. Ondanks het slechtere weer ben ik nog een paar keer op uitstap geweest. Tussendoor, vlak voor het slapen gaan, als ik 5 minuten tijd heb gewoon,… start ik mijn PSVita op en speel ik verder aan FFX. Ik kan niet meer tellen hoe vaak ik deze game heb uitgespeeld maar het is de eerste keer dat ik het doe terwijl een trophies bij komen kijken. Ik moet toegeven dat ik hierdoor voor de eerste keer een guide volg om alle Al Bhed Primers te vinden.

Jimmy

De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met Nexomon Extinction. Een game in lijn met de klassiekere Pokémon games, maar dan met een eigen smoelwerk en lekker donkere humor. Ondertussen ben ik hier ook zowat aan het einde van de game geraakt, al ga ik eerst nog wat  Nexomon trainen en vangen alvorens ik de eindbaas een kopje kleiner ga maken. Ik moet zelfs toegeven dat ik ondertussen meer plezier beleeft heb aan deze game dan aan Pokémon Sword & Shield, welke in alle eerlijkheid zelfs is blijven liggen na een tijdje. Hoewel ik deze laatste ooit nog wel een keer terug oppik, kijk ik eigenlijk meer uit om te beginnen aan het vorige deel van Nexomon, dat eind dit jaar voor het eerst op consoles zal verschijnen.  Als die game ook maar een beetje in de buurt komt van Nexomon Extinction zal ik al heel tevreden zijn, want dat betekent dat er weer te genieten valt van een leuk avontuur en van monstertjes vangen.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password