De week van Gamebrain [#104]

Weer een week vol ups en downs is ons gepasseerd. We hopen hier bij Gamebrain dat iedereen veilig en wel is. Of het nu door het noodweer of door de verassende Covid-19 veranderingen komt, we wensen iedereen het beste toe. Iedereen die veilig en wel van de zomer kan genieten kan dat hopelijk ook met de nodige games. Tijd om nog eens te overlopen wat ons deze week weer bezig hield.

Kevin

Deze week schreef ik de review voor Cris Tales. Een game die ik al een paar keer op mijn agenda had staan maar die telkens werd uitgesteld. De game is nu eindelijk uitgekomen en biedt een JRPG zoals ik hem graag heb. Zoals ik aangeef in de review is de tekenstijl en vormgeving niet helemaal mijn ding, maar qua opzet, verhaal en mogelijkheden heeft de game alles wat ik zoek en meer. Daarnaast heb ik nog een aankoop gedaan waar ik helaas nog geen tijd in heb kunnen steken. Ik heb het over de laatste game uit Niels zijn reviewarsenaal genaamd ‘The Legend of Zelda: Skyward Sword‘. Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van de Nintendo Wii en heb ik letterlijk geen enkele game er op gespeeld maar een zeldatitel sla ik nooit af. Al de andere Zelda titels op de Nintendo Switch heb ik ondertussen uitgespeeld dus ook voor deze titel heb ik dezelfde voorspelling. Ik ben heel benieuwd hoe het met deze titel gaat aflopen.

Niels

Afgelopen week was het mijn verjaardag, dus ik heb vooral een weekje verlof gehad met veel eten en weg gaan. Toch vond ik nog voldoende tijd om me bezig te houden met The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, eindelijk het moment waar ik op wachte om deze game een tweede kans te geven. Toen ik het 10 jaar geleden speelde kon ik maar niet echt in de game geraken spijtig genoeg, gedeeltelijk was dit te wijten aan de motion controls maar ik vermoed dat ik ook gewoon andere zaken aan mijn hoofd had in die tijd op gebied van school en leren. Toch bleef de game vaak in mijn hoofd spoken en heb ik al vaker gedacht om de game opnieuw een kans te geven, dus met deze HD port zag ik mijn kans schoon en ik ben blij dat ik de kans genomen heb zoals je kan lezen in mijn review. Verder heb ik ook al wat uren gestoken in een andere game waar ik nog niet teveel over kan vertellen, maar in de loop van de week zullen jullie er zeker en vast wel over kunnen lezen. Een tip? Wel… TWEWY… tot volgende week!

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password