De PlayStation showcase aankondigingen op een rij

Sony Interactive Entertainment verblijdde fans gisterenavond met een PlayStation Showcase vol spannende content en indrukwekkende nieuwe game-onthullingen. De reeks nieuwe en aankomende PlayStation 5-, PlayStation VR2- en pc-titels, die een breed scala aan gameplay-genres en artistieke visies vertegenwoordigen, bevestigen SIE’s toewijding aan de kwaliteit en breedte van haar catalogus. De software line-up was ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van gaming, met iconische gamefranchises als Metal Gear Solid en Resident Evil, en sequels op favorieten van de fans zoals Dragon’s Dogma, Alan Wake en het Nederlandse Arizona Sunshine. De Showcase bood ook een eerste blik op het nieuwe Project Q, een apparaat voor het spelen van PS5-games via Remote Play en de eerste officiële draadloze oordopjes van PlayStation.

PlayStation Studios staat al bekend om zijn uitgebreide bibliotheek met verhalende singleplayer-titels, maar onthulde een eerste blik op drie ambitieuze nieuwe multiplayer-projecten voor PlayStation 5 en pc: Fairgame$ van Haven Studios, evenals Concord van Firewalk Studios (lancering in 2024). Ondertussen neemt Arrowhead Game Studios gamers mee terug naar een geliefde coöperatieve sci-fi shooterwereld met Helldivers 2, dat dit jaar uitkomt. Daarnaast kondigde Bungie, dat in juli 2022 onderdeel werd van SIE, een nieuwe game aan – Marathon – een sci-fi extractieshooter en het eerste volledig nieuwe Bungie-project in tien jaar. De studio onthulde ook de volgende grote uitbreiding voor Destiny 2, genaamd The Final Shape, die de epische afsluiting zal zijn van Destiny’s decennialange Light & Darkness-saga.

De Showcase bevatte ook een reeks onthullingen van de meest gevierde third-party uitgevers zoals Capcom, EA, Konami, Square Enix en anderen, plus geliefde indies zoals Dreamlit Games, Devolver Digital, Giant Squid, Kepler Interactive en meer. Fans kregen ook belangrijke updates voor langverwachte titels als Assassin’s Creed Mirage, Street Fighter 6 en Final Fantasy XVI. De sterke steun van ontwikkelaars voor PlayStation VR2 gaat door, met een verrassende lancering van het wereldwijde muziekfenomeen Beat Saber, plus aankondigingen voor Synapse, Arizona Sunshine 2, Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2, Resident Evil 4 VR Mode en Crossfire: Sierra Squad.

De show werd afgesloten met een nieuwe, diepgaande preview van Marvel’s Spider-Man 2, de langverwachte actieblockbuster van Insonniac Games die naar PlayStation 5 komt dit najaar. De adembenemende nieuwe beelden benadrukten de rijkere, meer gedetailleerde omgevingen van het spel en lieten zien hoe spelers naadloos kunnen wisselen tussen Peter Parker en Miles Morales die het opnemen tegen spannende nieuwe schurken zoals Kraven the Hunter en Lizard.

Naast de robuuste software roadmap kondigde SIE ook Project Q aan, een speciaal apparaat dat later dit jaar wordt gelanceerd en waarmee je elk compatibel spel dat op je PS5-console is geïnstalleerd kunt spelen met Remote Play via Wi-Fi. Met een levendig 8-inch LCD-scherm dat een resolutie tot 1080p met 60 fps aankan, levert het apparaat scherpe beelden en soepele gameplay die van je PS5 wordt gestreamd wanneer je niet bij je tv bent. Alle knoppen en functies van de DualSense draadloze controller, waaronder adaptieve triggers en haptische feedback, zijn aanwezig op het apparaat.

De allereerste officiële draadloze oordopjes van PlayStation zijn ook onthuld. Ze brengen de volgende generatie audio-ervaring naar de PS5 en pc, en kunnen via Bluetooth met smartphones worden verbonden. De oordopjes, die later dit jaar worden gelanceerd, zijn voorzien van nieuwe, door SIE ontwikkelde draadloze technologie en leveren lossless audio met een lage latency voor een hoogwaardige audio-ervaring. Aanvullende details over beide accessoires worden de komende maanden bekendgemaakt.

“Onze fans verwachten en verdienen een constante stroom van geweldige content. De presentatie laat zien dat we er alles aan doen om hen de beste en meest gevarieerde gamescatalogus te bieden,” aldus Jim Ryan, president en CEO van SIE. “Het benadrukt ook de enorme populariteit en kracht van de PS5 nu de wereldwijde community van ontwikkelaars samenkomt om de geavanceerde mogelijkheden tot het uiterste te drijven. We investeren fors in de toekomst met innovatieve hardware van topklasse, zoals PlayStation VR2 en het onlangs onthulde Project Q, en onze uitbreiding naar pc, mobile en Live Service gaming verandert hoe en waar onze content kan worden genoten.”

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com