De laatste geschenken en griezelig nieuws van uitgeverij DreadXP

Fijne feestdagen voor iedereen! In de december editie van de DreadXP Dispatch brengen we je updates van alles wat vrolijk en eng is. Van een feestelijke update voor The Mortuary Assistant, een vrolijke Mirror Forge release, console ports, twee nieuwe stemmen om te vangen onder Sucker for Love: Date to Die For’s mistletoe, en meer. Dit zijn slechts een paar van de items die DreadXP de afgelopen weken van zijn verlanglijstje heeft kunnen afstrepen!


Het is tijd om het klembord van je begrafenisondernemer te pakken en twee keer te controleren; de virale gamesensatie The Mortuary Assistant viert de feestdagen in stijl door het River Fields Mortuary te versieren met de mooiste tijd van het jaar!

In de Holiday Update ruilt River Fields Mortuary de griezelige sfeer van een uitvaartcentrum in voor de griezelige sfeer van een uitvaartcentrum met… kerstdecoraties. De update bevat niet alleen kerstverlichting, maar ook een nieuw lichaam om te balsemen, met een bekend en vrolijk gezicht.

Naast het nieuws over de vakantie-update zijn we ook erg blij te kunnen melden dat The Mortuary Assistant de eer heeft gekregen van de*gameHERs Indie Game of the Year award. Ontwikkelaar Darkstone Digital is al 5 jaar actief in de indiescene, en deze prijs is een opwindend hoogtepunt van al zijn inspanningen.

 

Mocht het nieuws aan je voorbij zijn gegaan: first-person multi-versal survival horror game Mirror Forge is nu beschikbaar op Steam! Geïnspireerd door genre-favorieten als Silent Hill en Stranger Things, mengt Mirror Forge sci-fi en psychologische verschrikkingen in een spel waarin spelers door realiteiten reizen die zijn opgebouwd door angst, waanzin en machines.

In Mirror Forge moet je reizen tussen alternatieve, in duisternis gehulde dimensies waar verschrikkelijke, onaardse wezens wonen. Gebruik spiegels om tussen deze werelden te reizen en ervaar een verscheidenheid aan bekende en bizarre omgevingen – van sombere, nauwe appartementen tot geteisterde steden, oude huizen en corrupte wetenschappelijke faciliteiten. Mirror Forge heeft momenteel een “Very Positive” beoordeling op Steam, dus mis het niet!
 

De feestdagen staan in het teken van warmte, vreugde en tijd doorbrengen met geliefden… vooral als je geliefden goden van chaos en waanzin zijn. In Sucker for Love: First Date zetten DreadXP en indie-ontwikkelaar Akabaka de “liefde” terug in “Lovecraftian horror”, waarbij je occulte rituelen moet uitvoeren om de genegenheid van een Eldritch godin te winnen in een subversieve en bizarre kijk op het visual novel dating genre. Nu wordt het goede nieuws voortgezet met de aankondiging dat twee nieuwe stemacteurs hun talenten lenen voor het langverwachte vervolg: Sucker for Love: Date to Die For.

Katy Johnson voegt zich bij de cast als Muu, de verlegen Shoggoth. Bekend van haar werk in Love Live! Superstar!!, Spirit Chronicles, en meer, zal Katy’s vaardigheden helpen om de schrijfster van de occulte rituele boeken tot leven te brengen. Ook Kirsten Candelore voegt zich bij de cast en vereert ons met haar aanwezigheid als Rhok’zan, de Zwarte Geit van het Bos. Met stemmen van PopSlinger tot TinderSkitty heeft Kirsten de belichaming van L’neta’s grootmoeder en doet ons huiveren van verwachting.

 

Geniet je van de wereld van indie horror maar heb je geen PC die geschikt is om op te gamen? Nou, we hebben nog meer goed nieuws: DreadXP heeft een nieuwe console porting studio geopend! Nog beter, de eerste twee console ports zijn nu beschikbaar op Nintendo Switch – Sucker for Love: First Date en IRON LUNG.

Ervaar de spanning en sensatie van DreadXP’s games voor het eerst op console. En ze zijn nog maar net begonnen, want The Mortuary Assistant en SPOOKWARE zijn ook klaar voor Nintendo Switch releases in Q1 2023.

De dispatch eindigt met een nette boog om Amanda the Adventurer en [I] doesn’t exist – beide met geplande releases in 2023. Amanda the Adventurer, ontwikkeld door MANGLEDmaw Games, begint met de schijnbaar banale taak van het doorspitten van een zolder totdat spelers op een doos vol VHS-banden stuiten. Op het eerste gezicht lijken de video’s onschuldig kinderachtig, met twee beste vrienden in een edutainment-achtige escapade. Maar hoe langer de video’s worden bekeken, hoe meer een sluipend, misselijkmakend gevoel ontstaat dat er iets meekijkt.
 

 

Ontwikkelaar LUAL Games beschrijft [I] doesn’t exist als een unieke combinatie van trance-achtige visuals en een op tekst gebaseerd verhaal. De combinatie van 2D en 3D perspectief door optische illusie geeft spelers een trippy, droomachtige ervaring, terwijl moderne “Natural Language Processing” technologie je op natuurlijke wijze antwoorden laat typen op aanwijzingen in het spel. Los puzzels op, praat met een schattige paddenstoel en geef opdrachten aan de avatar in de game – totdat de gevel zijn scheuren begint te vertonen.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password