De kampioen is hier: WWE 2K23 is nog krachtiger met John Cena aan het roer

Vandaag heeft 2K aangekondigd dat WWE 2K23, het nieuwste deel van de WWE-videogame franchise ontwikkeld door Visual Concepts, binnenkort verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam. Om zijn 20-jarig jubileum als WWE Superstar te vieren, staat John Cena, 16-voudig wereldkampioen, Hollywood-icoon, filantroop en WWE 2K23 Executive Soundtrack Producer, op de cover van elke editie van de game met drie van zijn kenmerkende poses. Het wereldwijde muziekfenomeen Bad Bunny – Billboard’s Top Artist of the Year en een van de meest gestreamde artiesten ter wereld in 2022 – maakt ook zijn WWE 2K-debuut.

WWE 2K23 bevat verschillende verbeteringen van de franchise, waaronder een unieke nieuwe kijk op de 2K Showcase, de WWE 2K-introductie van de fan-favoriete WarGames, en uitbreidingen op verschillende belangrijke spelmodi. Daarnaast kunnen fans ook uitkijken naar een uitgebreid rooster van WWE Superstars en Legends, waaronder Roman Reigns, “American Nightmare” Cody Rhodes, Ronda Rousey, Brock Lesnar, “Stone Cold” Steve Austin en meer. Ongelooflijk realistische graphics, animaties, camerahoeken en belichting, plus toegankelijke controls en een nieuwe optionele pinning mechanic dragen bij aan de zeer meeslepende ervaring. WWE 2K23 Deluxe Edition en Icon Edition staan gepland voor wereldwijde release op dinsdag 14 maart 2023 via Early Access, gevolgd door de Standard Edition en Cross-Gen op vrijdag 17 maart 2023.

“Het is een genoegen om het verhaal van mijn carrière te vertellen via de WWE 2K23 Showcase,” zei John Cena. “2K heeft fantastisch werk geleverd door de WWE 2K-franchise vast te leggen en te versterken via dit concept, en ik ben vereerd om de cover van WWE 2K23 te sieren.”

“Net als onze cover Superstar John Cena, deinsde het Visual Concepts team niet terug voor de uitdaging om te bewijzen dat de kwaliteit van de WWE 2K-franchise hier is om te blijven,” zei Greg Thomas, President bij Visual Concepts. “WWE 2K23 neemt een winnende formule en voegt daar zoveel meer aan toe. We zijn vooral enthousiast om te zien hoe de fans reageren op de 2K Showcase en WarGames.”

WWE 2K23 bevat verschillende kenmerken van de franchise, maar ook enkele nieuwe toevoegingen en wendingen op favorieten van de fans:

 • 2K Showcase Starring John Cena: John Cena in de ring overwinnen is een eer die maar weinig Superstars kunnen claimen. In een ongekende wending op de 2K Showcase zullen spelers in de schoenen stappen van enkele van Cena’s grootste concurrenten met één doel voor ogen: de man verslaan die “Nooit zal opgeven”. Deze interactieve sport-entertainment documentaire beslaat zijn 20-jarige carrière bij WWE en is verteld door Cena zelf. Hierbij maakt 2K gebruik van hun unieke Slingshot Tech voor een soepele overgang van gameplay naar live-action beelden om cruciale momenten in elke wedstrijd tot leven te brengen.
 • WarGames: De populaire, chaotische en actievolle WarGames maakt zijn debuut in WWE 2K23 en biedt hartverscheurende 3v3 en 4v4 singleplayer of multiplayer chaos binnen twee naast elkaar gelegen ringen, omgeven door een dubbele stalen kooi.
 • MyGM: Nu met meer GM’s om uit te kiezen – of een aangepaste GM-creatie van de speler zelf – evenals extra showopties, meerdere seizoenen, uitgebreide wedstrijdkaarten en meer wedstrijdtypen voor maximaal vier spelers. Spelers selecteren een team, beheren budgetten, ondertekenen vrije agenten, kiezen verschillende wedstrijdtypen, locaties van de arena, productie-elementen en meer, met als doel om een rivaliserende GM te verslaan in wekelijkse ratings-gevechten.
 • MyFACTION: Nu met online multiplayer actie, de team-building modus waarin spelers een reeks WWE Superstars en Legends verzamelen, beheren en upgraden om hun ultieme vierpersoons facties te creëren, keert terug. Spelers kunnen nu hun factie online nemen en strijden om wereldwijde overheersing, of concurreren in wekelijkse torens en factie-oorlogen, terwijl er regelmatig nieuwe thematische kaartpacks en doelen worden uitgebracht gedurende het jaar**.
 • MyRISE: Aankomende Superstars lopen door de gordijnen voor hun WWE-debuut in MyRISE en vormen hun carrière met de beslissingen die onderweg worden genomen. Met duidelijke verhaallijnen voor mannen- en vrouwenafdelingen en de mogelijkheid om aangepaste Superstars te importeren, reizen spelers van de bescheiden beginnen als Rookie, naar het worden vereeuwigd als een WWE Legend.
 • Universe: De ultieme WWE Universe sandbox die spelers in staat stelt om hun eigen versie van WWE te runnen, van Superstar-teams, vetes, kampioenen, wekelijkse shows en Premium Live Events! Updates voor de Universe zijn onder andere een herwerkt verhaalsysteem en meer.
 • Creation Suite:. Een kenmerkend onderdeel van de WWE 2K-franchise, de Creation Suite keert terug met cross-platform community creaties, waaronder de mogelijkheid om aangepaste Superstars, GM’s, arenas, entrances, bewegingen, kampioenschappen en meer te ontwerpen. Aangepaste arenas zijn nu speelbaar online, en er is geavanceerde aanpassing toegevoegd aan gemaakte entrances.

WWE 2K23 Edities en Pre-Order Bonus

WWE 2K23 bevat vier edities: Standard Edition, Cross-Gen, Deluxe Edition en Icon Edition:

 • De Standard Edition is verkrijgbaar voor € 69,99 op voorgaande generatie platforms (PS4, Xbox One consoles) en pc en voor € 74,99 op huidige generatie consoles (PS5 en Xbox Series X | S) in zowel fysieke als digitale versies;
 • De Cross-Gen editie is digitaal verkrijgbaar voor € 74 ,99 op PlayStation en Xbox consoles. De Cross-Gen editie bevat de Standard Edition voor zowel voorgaande als huidige generatie platforms binnen dezelfde consolefamilie en hetzelfde PlayStation of Xbox account;
 • De Deluxe Edition is verkrijgbaar voor € 99,99 voor PS4, PS5, Xbox Series X | S, Xbox One in zowel fysieke als digitale versies, en op pc als digitale versie. De Deluxe Edition bevat de Standard Edition, Bad Bunny Bonus Pack, plus een Season Pass voor alle vijf DLC-content packs na de lancering ****; de MyRISE Mega-Boost en SuperCharger; Ruby John Cena MyFACTION Evo Card, Gold Edge MyFACTION Card, Emerald Bianca Belair MyFACTION Card, Gold Asuka MyFACTION Card en drie Basic Premium Launch MyFACTION Card Packs. De Deluxe Edition is vanaf 14 maart 2023 verkrijgbaar – drie dagen voor de Standard en Cross-Gen Edities!;
 • De Icon Edition is verkrijgbaar voor € 119,99 voor PS4, PS5, Xbox Series X | S, Xbox One en pc, met originele coverart van de bekende WWE-geïnspireerde kunstenaar Rob Schamberger. Naast de Standard Edition en alle bonuscontent inbegrepen in de Deluxe Edition, bevat de Icon Edition de Ruthless Aggression Pack, die 20 jaar van John Cena’s WWE-carrière viert door John Cena’s vroege “Prototype” -karakter te presenteren, evenals “Leviathan” Batista, ontwikkelingsrookieversies van Brock Lesnar en Randy Orton, de John Cena Legacy Championship en WrestleMania 22 Arena. Extra bonuscontent bevat een Emerald Paul Heyman MyFACTION Manager Card en drie Deluxe Premium Launch MyFACTION Card Packs. De Icon Edition is vanaf 14 maart 2023 verkrijgbaar – drie dagen voor de Standard en Cross-Gen Edities!;
 • Bad Bunny Bonus Pack Pre-Order Aanbod: Spelers die de Standard Edition en Cross-Gen Digital Bundle pre-orderen, ontvangen de Bad Bunny Bonus Pack, die Bad Bunny als speelbaar personage bevat, evenals een Ruby-tier Bad Bunny MyFACTION kaart.* De Bad Bunny Bonus Pack is opgenomen in de Deluxe Edition en Icon Edition bij de lancering.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password