De finale van het regionaal TEKKEN 7-kampioenschap is aangekondigd

De grote finale van het TEKKEN Benelux Championship, met als game TEKKEN 7, vindt op 21 januari 2023 plaats in Brussel, White Cinema.

Dankzij de samenwerking tussen Bandai Namco France en Gaming Corporation Belgium, hebben sinds 2 juli veel spelers uit de Benelux de kans gekregen om elkaar te confronteren in de videogame TEKKEN 7, tijdens verschillende kwalificatietoernooien die hen punten opleverden en de finale te behalen. Een groot deel van deze toernooien werd uitgezonden op het Twitch-kanaal van Brussels Challenge.

De 8 finalisten nemen het tegen elkaar op voor de titel van “King of Iron Fist” van de Benelux, een Cash Prize van 2 000 € en twee kwalificatieplaatsen voor de Europese TEKKEN Cup.

Tot heden wisten 7 spelers zich reeds te plaatsen voor de finale:

Een achtste finalist zal zich tijdens de Last Chance Qualifier nog weten te plaatsen die op dezelfde dag plaatsvindt als de finale van het TEKKEN Benelux Championship op zaterdag 21 januari 2023, in White Cinema, voor een publiek bestaande uit spelers en bezoekers. De finale wordt tevens live uitgezonden vanaf 17u, op de Twitch-kanalen van RTBF_iXPE (in het Frans) en TEKKEN (in het Engels).

Afspraak op 21 januari om 17u op Twitch om de acht beste spelers aan te moedigen en deel te nemen aan het enthousiasme van een extreem actieve community die nu al reikhalzend uitkijkt naar TEKKEN 8, de volgende episode in de iconische saga van Bandai Namco die op 14 september werd aangekondigd.

De TEKKEN Benelux Championship-finale wordt opgezet met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel.

Het TEKKEN BENELUX CHAMPIONSHIP maakt deel uit van de EUROPEAN TEKKEN CUP die als doel heeft lokale gemeenschappen in Europa te promoten. Dit nieuwe toernooi zal in twee fasen worden verdeeld, de eerste vindt plaats vanaf zomer 2022 tot januari 2023 met de nationale TEKKEN-kampioenschappen in de volgende landen: Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De finale van de Europese TEKKEN Cup plaatst de 8 nationale kampioenen tegen de 8 finalisten begin 2023 in Lyon, Frankrijk, met een geldprijs van € 25.000 en de kans om de beste Europese TEKKEN 7-speler te worden.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password