De Atari THE400 Mini is nu verkrijgbaar

PLAION en Retro Games kondigen aan dat de THE400 Mini, een hedendaagse mini-versie van de personal-computer die oorspronkelijk verscheen in 1979 vanaf vandaag verkrijgbaar is. Om de lancering te vieren is er iets heel bijzonders verstopt in deze perfecte reproductie van één van de beste Atari PC’s. Hoewel de twee bedrijven achter THE400 Mini niet te veel willen verklappen, is het mogelijk dat er meer schuil gaat achter de 25 eerder onthulde games. Omdat het bijna Pasen is, kunnen Atari-fans misschien wel op zoek gaan naar één extra verborgen Easter Egg.
“De afgelopen drie maanden hebben we met veel plezier onze fans verteld over THE400 Mini en wat ze ervan kunnen verwachten. Als je ons al volgt dan weet je van de 25 inbegrepen games, de HDMI- en USB-ondersteuning en het feit dat we enorme retro-fans zijn en graag de geschiedenis van games willen bewaren. Onze minireplica bootst met liefde de originele klassieker uit 1979 na en zal geweldig op je bureau staan om zo je dagelijkse sleur te doorbreken. Als ze goed genoeg kijken zullen retro gamers beloond worden met een sp-ei-ciale beloning”, zegt Paul Andrews, Managing Director bij Retro Games Ltd.

Het uiterlijk van de originele Atari 400 is zonder compromissen intact gebleven. THE400 Mini is een directe replica, maar dan ongeveer half zo groot als het origineel. We moeten met respect, zorg en aandacht omgaan met dierbare herinneren uit het verleden, zodat gamers eraan herinnerd kunnen worden wie ze waren toen pixels de baas waren. Daarnaast maakt de opkomst van digitaal uitgebrachte games het moeilijker voor verzamelaars om hun favoriete titels fysiek te bemachtigen. Juist deze gamers kunnen hun voordeel halen uit gelimiteerde producten zoals THE400 Mini.

Retro-fans die vandaag deze beperkt verkrijgbare console willen kopen zullen vast blij zijn om te horen dat naast de inbegrepen software het ook mogelijk is om eigen games te sideloaden met een USB stick.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password