Dawntrail-uitbreiding van Final Fantasy XIV Online levert “Pictomancer”-job, Female Hrothgar-ras en meer

Tijdens het Final Fantasy XIV Fan Festival 2024 in Tokio maakte Square Enix bekend dat zijn MMO FFinal Fantasy XIV Online wereldwijd nu meer dan 30 miljoen geregistreerde spelers heeft. Daarnaast werd nieuwe informatie onthuld over Dawntrail, het vijfde en laatste uitbreidingspakket dat in de zomer van 2024 zal verschijnen.

Tijdens de keynote waarmee het festival opende, onthulde producer en director Naoki Yoshida pictomancer als de tweede van twee nieuwe jobs die Dawntrail zal toevoegen. Pictomancer is een magische, ranged DPS-job, die personages met een aether-mengsel laat schilderen om hun voorstellingen werkelijkheid te maken. Yoshida onthulde ook de vrouwelijke Hrothgar, een nieuw speelbaar ras dat bij de lancering van de uitbreiding zal verschijnen.Daarnaast werden tijdens de keynote een aantal nieuwe toevoegingen van Dawntrail besproken, zoals een nieuwe stad en nieuwe gebieden om te verkennen, deze zijn te zien in deze walkthrough-video, en een nieuwe raid-serie:

 • Nieuwe job: Pictomancer – Laat personages met een aether-mengsel schilderen om hun voorstellingen werkelijkheid te maken. Deze creaties zijn niet alleen wapens en wezens, maar kunnen ook landschappen zijn. Omdat het scheppen van dit soort wonderen tijd kost, houdt de Pictomancer ook instant-cast vaardigheden en spreuken gereed.
 • Nieuw speelbaar ras: Female Hrothgar – Het Hrothgar-volk komt uit Ilsabard. Deze Turali-mensen met een gedeelde afkomst, de Xbr’aal, noemen Yak T’el hun thuis. Er zijn relatief weinig vrouwen onder de bevolking, maar die zijn gemakkelijk te herkennen aan hun lenige, gespierde lichamen. Daarnaast hebben de vrouwen een talent voor leiderschap.
 • Nieuwe stad: Solution Nine – Een stad met torenhoge gebouwen, gebouwd door een compleet andere beschaving dan die van de Tuliyollal. Bekijk het alvast in deze walkthrough-video:
 • Nieuw gebied: Heritage Found – Deze regio kenmerkt zich door vele felle bliksemstalen. Dikke donderwolken verduisteren de zon, terwijl flarden paarse levin het land dag en nacht verlichten.
 • Nieuwe Raid-serie: The Arcadion
 • Nieuwe Ultimate Raid: Futures Rewritten (Ultimate)
 • Nieuwe dungeons – Bekijk hier een walkthrough-video met enkele van de nieuwe dungeons die met Dawntrail zullen verschijnen:
 • Uitgebreide nieuwe lifestyle-content: Cosmic Exploration
 • Nieuwe field operations – Nieuwe field operations in de trant van “The Forbidden Land, Eureka” en “Save the Queen” zullen met Dawntrail arriveren.
 • Nieuwe limited job: Beastmaster

Er werd bekendgemaakt dat de crossover-questline met FINAL FANTASY XVI getiteld “The Path Infernal”, die tijdens het FINAL FANTASY XIV Fan Festival 2023 in Londen al werd onthuld, begin april zal verschijnen.
Voorafgaand aan de officiële lancering in het voorjaar van 2024 begint de open betatest van de Xbox Series X|S-versie van de game in februari. Vanaf dan kunnen Xbox-spelers zich dus ook aansluiten bij Warriors of Light in Eorzea en daarbuiten!

Patch 6.55, die werd uitgebracht op dinsdag 16 januari, leverde diverse updates, waaronder de voortzetting van het hoofdscenario in Growing Light – Part 2, een nieuw deel van Somehow Further Hildibrand Adventures en een nieuwe trial getiteld The Gilded Araya, dit alles in aanloop naar de release van Dawntrail in de zomer van 2024.

Voor een volledig overzicht van alle aankondigingen zit je goed op de speciale Dawntrail-site: http://eu.finalfantasyxiv.com/dawntrail/

Naast deze features zal samen met Dawntrail de eerste visuele update voor personages en wereld verschijnen, met onder andere:

 • Verbeteringen voor de screen-wide weergave
 • Hogere resoluties voor textures en schaduwen
 • Verbeterde weergave van materialen
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password