Darksiders Genesis

Darksiders Genesis
Darksiders Genesis
Release Datum:Genre:, Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Na de eerste drie Darksiders gespeeld te hebben kunnen we ons nu in een nieuw avontuur storten van deze serie. Deze draagt de naam Darksiders Genesis met zich mee. Hier kruip je in de huiden van 2 leden van ‘the horsemen of the apocalypse’ Strife en zijn broer War. In dit avontuur hebben de makers het iets anders gedaan als de afgelopen games. Ze hebben deze game namelijk in een Diablo-jasje gegoten. Maar dat maakt de gameplay natuurlijk niet minder boeiend.

Vanaf de schepping heeft The Council het evenwicht van het bestaan in handen genomen. Hun orders worden uitgevoerd door ‘the Four Horsemen’. Deze ruiters hebben zich toegewijd aan The Council en hebben zo enorme macht gekregen. Deze macht had echter een erbarmelijke prijs. De Horsemen kregen de opdracht om hun nieuwe krachten te gebruiken om zo de rest van hun eigen soort, The Nephilim, uit te roeien. Wat volgde was een bloedige strijd in Eden waar onze vier, gehoorzaam aan de wil van de Raad, de Nephilim uitroeiden. Nog steeds onder de indruk van de gebeurtenissen in Eden hebben War en Strife een nieuwe opdracht gekregen in dit gloednieuwe spel. Lucifer, the Lord of Hell, heeft geprobeerd de balans te verstoren door macht te verlenen aan meester-demonen in de Hel. War en Strife moeten deze meesters opsporen, informatie verzamelen en uiteindelijk een uitweg zoeken uit een allesomvattende, demonische samenzwering die de balans voor altijd dreigt te verstoren en de hele schepping ten onder kan laten gaan. De gebeurtenissen van deze game spelen zich dan ook af voor het verhaal van de allereerste Darksiders.

Broeders zij aan zij

Er is gekozen om de vierde Darksiders game in een nieuw gameplay-jasje te steken. De game heeft nu een top down view zoals doet denken aan games zoals Diablo. Hierdoor heb je natuurlijk een ander zicht op het spel dan je gewoon bent van de Darksiders-reeks. Maar zoals ik al eerder vermeld heb, maakt dat de game zelf niet minder leuk. Je voelt jezelf nog steeds een machtige Horseman en ziet verschillende verschijnselen uit de Darksiders wereld.
Darksiders Genesis is een avontuur waarin je jezelf een weg baant door hordes demonen, engelen en alles daartussenin. Bij Diablo ben je gewend aan meerdere personages die je helemaal kan uitbouwen met skills en abilities. Bij Genesis is dit niet anders, maar heb je alleen War & Strife tot je beschikking. Wat wel maakt dat je jezelf helemaal kan focussen om deze 2 Horsemen optimaal te maken qua powers en vaardigheden. Je kan de game bovendien niet alleen solo, maar ook in split screen co-op online of offline spelen.

Vulgrim is een naam die je vast en zeker nog kent van de andere Darksiders games. Net als in de andere games heeft hij ook hier zijn rol. Hij zal je voorzien van allerlei upgrades voor je gezondheid en woedemeter. Naast Vulgrim is er ook nog een ander personage toegevoegd die je helpt met upgrades. Zij luistert naar de naam Dis. Bij haar kan je terecht als je nieuwe aanvallen of nieuwe krachten wil leren kennen en beheren.

Horseman power

Strife is vooral gemaakt voor lange afstand aanvallen uit te voeren met zijn twee pistolen. Hij heeft dan ook vijf verschillende soorten munitie die je doorheen het verhaal krijgt of kan kopen. Zijn broer War daarentegen is een echte moordmachine die van dichtbij zware melee-aanvallen kan toebrengen bij de vijand. Zijn upgrades zijn namelijk voorzien van combo’s en zwaardaanvallen. Naast deze verschillende manieren van vechten is er nog een manier die we allemaal kennen vanuit voorbijgaande games: The Anarchy Form! Deze vorm laat onze Horsemen veranderen in een gigantisch grote demon die zijn eigen move-set heeft en vervolgens op zijn manier afrekent met het onderwereldse tuig.

De Darksiders kenners onder ons weten dat de ontwikkelaars er meestal nog een extra modus in stoppen voor de iets wat meer hardcore spelers onder ons. Wel zo gezegd, zo gedaan. In Genesis hebben ze de modus Arena toegevoegd. Deze modus speelt zich, zoals de naam het al zegt, af in verschillende arena’s met ieder zijn verschillende vijanden. Er zijn best wel veel verschillende arena’s die je kan doen, en uiteraard worden deze moeilijker en moeilijker per arena. Omdat het zo moeilijk is op sommige momenten, word je uiteraard ook beloond met de nodige beloningen. Ik kan wel aanraden dat je deze modus misschien best met twee kan doorzetten, anders kan het wel eens pittig worden.

The Forbidden Land

The Forbidden Land is geen DLC of een extra iets wat je bij de game krijgt of kan kopen. Nee, het is een volledig bordspel dat je in de Nephilim Edition kan terugvinden van deze game. In deze editie zit ook een cd met de soundtrack van de game in voor de echte sfeer op te snuiven van de Darksiders wereld in dit bordspel. Dit bordspel bevat een volledig verhaal dat volledig los staat van de games. Hierbij komen alle vier de Horsemen aan bod: War, Death, Fury & Strife. Het is dan ook logisch dat je dit spel met vier kan spelen. Je kan het ook op je eentje spelen want zowel alleen als met vier spelers neem je het op tegen het bord zelf. Elke Horseman heeft zijn/haar eigen kracht zoals we ze kennen vanuit de games. Enkel de Anarchy Form zit hier niet bij inbegrepen. Dit bordspel kan je een beetje vergelijken met Dungeons and Dragons & De Legenden van Andor.

Conclusie

Ondanks dat Darksiders Genesis toch in een ander jasje zit op vlak van gameplay, heeft het me toch verbazend goed meegesleept. Zo kun je de duidelijke kenmerken van Darksiders herkennen tijdens het spelen. Het is een leuk gegeven dat de makers ervoor hebben gekozen dat je dit spel in co-op kan beleven met iemand. Voor mij staat deze Darksiders game even hoog aangeprezen als de drie main games. Het heeft voor mij zelfs Diablo ingehaald op gebied van gameplay. Ik ga toch een puntje van kritiek geven. Je kan je Horseman niet zien op de map. Op deze map wordt alleen maar aangeduid in welk gebied je je bevindt. Maar sommige gebieden zijn wat groter, waardoor je totaal geen idee hebt in welk hoekje of op welke brug je staat. Het hoort bij de gameplay, maar het is bij momenten lastig dat je de camera niet kan bewegen. Ik kan je tot slot vertellen dat deze game een aanrader is voor de mensen die van Darksiders en Diablo houden.

Good

  • Co-op
  • Sterke gameplay
  • Arena's

Bad

  • Camera niet zelf te besturen
  • Character is niet zichtbaar op de map
8.6

Geweldig

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password