Dark Souls III

Dark Souls III
Dark Souls III
Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

Dark Souls 3, een game waar velen op zaten te wachten na de niet zo goed onthaalde Dark Souls 2. Velen vonden dat er een hoop goed te maken viel, is dit ook gebeurd?

We hebben allemaal al wel eens gehoord van de Souls game, Bloodborne en ook nog Demon’s Souls van de PS3. Hier krijgen we een vervolg voorgeschoteld die ons weer op onze knieën gaat proberen te krijgen. Heb je veel geduld, ga je graag een uitdaging aan, dan is Dark Souls misschien wel iets voor jou.

Zoals altijd bij deze games krijgen we een openings cinematic die de sfeer bepaald voor de rest van de game, een korte inleiding in het verhaal en een voorproefje geeft van welke angstaanjagende wezens we ons aan gaan mogen verwachten.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/dark-souls-3-screenshots01_zpssnk1x267.jpg

Het verhaal is zoals de veteranen gewend zijn, geen uren aan filmpjes in de game zijn geplaatst met uitleg en conversaties tussen verschillende personages, maar één die je zelf mag gaan zoeken. Quests zijn een deel van de game en het verhaal, maar zijn simpel over te slaan, je zal hier geen quest icoontjes tegenkomen die je aanduiden naar waar je moet gaan of met wie je moet praten. En geen zorgen, als je iets hebt gemist, dan kan je dat gewoon in de volgende playthrough doen in New Game +.

Het New Game + is een belangrijk onderdeel van het Souls genre, na de eerste keer dat je de game uitspeelt krijg je de mogelijkheid om met je huidige personage nogmaals de game uit te spelen, enkel krijgen de vijanden dan meer HP en gaan ze jou ook meer schade toebrengen als je niet uitkijkt. Probeer dus zeker altijd goed je omgevingen te verkennen zodat je later, indien je voor de meerdere playthrough’s gaat, je zeker de weg goed kan vinden.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/dark-souls-3-review-1459679850_zpsagk2laji.jpg

De combat.. Dark souls 1 & 2 voelde veel stroever aan dan de Originele Demon’s Souls (die ps3 exclusive was). Dit hebben ze duidelijk onderhanden genomen, vermoedelijk vanwege hun PS4 exclusive Bloodborne (waar de combat zeer vloeiend was), en krijgen we de combat snelheid van Dark Souls 3. Hij word nu inderdaad meer vergeleken met die van Bloodborne, maar hij is net niet zo snel, je kan hem daardoor veel beter vergelijken met het combat systeem van Demon’s Souls . Het verloopt zeer vloeiend en kan je vlotjes om vijanden heen rollen om zo hun slagen te ontwijken en zelf je wapen op hun los te laten, maar hoeveel tijd je hebt voor je aanvallen, zal je zelf moeten ontdekken. Vijanden hebben elk hun eigen arsenaal aan aanvalsmogelijkheden en deze ga je moeten ontdekken.

Ook het bekende systeem om vrienden te summonen als je hulp nodig hebt zal je terugvinden. De gekende invaders die je alleen of met meerdere zal moeten verhinderen om hun objective te completen, want hun doel is namelijk om jou neer te halen. Het pvp aspect blijft zeer populair in Dark Souls 3 en dit kan alleen maar worden toe gejuigd.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/eurogamer-4nnu8f_zpsxzzz4iwg.jpg

Al bij al is Dark Souls 3 zeker een goede aanwinst in de serie, maar het heeft ook zijn nadelen. Het kan al eens gebeuren dat je snel even om een hoek loopt om een estus flask leeg te drinken terwijl er uit het niets een wapen door de muur je neersteekt. Dit is iets dat hopelijk snel kan worden opgelost, het past niet bij de dark souls gameplay dat er zulke “foutjes” in de game zitten. Het draait om je wapen goed te gebruiken zodat de kracht van de slag niet word tegengehouden door de muur. Als de speler hier last van heeft, maar de mob gewoon door muren kan slaan, is dit toch een punt waar ik van moet zeggen dat het een “unfair” disadvantage is voor de speler. Dark Souls draait om je omgeving te kennen, je mobs te kennen, en de omgeving tegen hun te gebruiken waar mogelijk. Als dit niet mogelijk is door slechte codering en afwerking, dan verliest het toch een deel van wat Dark Souls zo goed maakte. Er zijn veel zaken voor verbetering vatbaar.

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/dark-souls-3-review_zpskdbxtcgy.jpg

Conclusie:

Dark Souls 3 is zeker een goede aanwinst in de serie, ook al heeft het nog zijn onvolmaaktheden en bugs. Maar het is zeker een aanrader voor elke fan van dit genre. De omgeving en de geluiden die je rondom je hoort zullen je zeker in de juiste sfeer brengen om van dit spel te kunnen genieten. Er zijn veel zaken voor verbetering vatbaar. De combat is gegroeid wat zeker een groot plus punt is. Het spel is ver van perfect maar is zeker een topper in het genre waar je veel plezier uit kunt halen. De tijd die je er kan insteken heeft een goede waarde voor de prijs als je van New Game + houdt.

Good

  • Combat werkt vloeiend
  • Combat is ook unforgiving
  • Zeer sfeervol

Bad

  • Slechte afwerking, mobs die door muren kunnen slaan
  • Grafisch Mooi van ver, ver van mooi
  • PC versie is gevoelig voor crashes
7

Goed

Godskrai is een zeer competitieve gamer die graag tot het uiterste gaat om een game onder de knie te krijgen. Hij hoopt dat we samen kunnen werken aan een beter toekomst voor gamers en de games.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password