Counter-Strike: Global Offensive – een familiespel?

Heel wat jaren geleden speelden we thuis, over ons thuisnetwerk, geregeld multiplayer-games. Speedy Egbert, Revolt, Midtown Madness, Age of Empires, … Samen met mijn 2 zussen en broer (mijn jongste zusje was, toen nog een baby/peuter) speelden we heel wat uurtjes. Af en toe werd het gezelschap vergroot door mijn neef die langs kwam (hoi Wolfer). Gezelschapsspelletjes waren toen niet populair in ons gezin (dat veranderde wel met de jaren). Nog een spel dat we vroeger vaak samen speelden, was Counter-Strike.

De afgelopen jaren was ik het een beetje uit het oog verloren. Tot eind vorig jaar een zus bij me bleef slapen. Zij liet mij een filmpje zien van SovietWomble. Een Youtuber die verschillende reeksen onder de noemer “Random Bullshittery” heeft, waaronder Counter-Strike. Oh jongens wat heb ik daarmee gelachen. En nu nog. Door het zien van de filmpjes, kreeg ik weer zin om het spel te spelen. Via Steam kocht ik het spel aan (momenteel 13,99 EUR). Mijn stijl was roestig, ik was bar slecht en ik schaamde mij enorm. Ook was het zoeken hoe en wat. Het stak eigenlijk een beetje tegen, dat het zo slecht ging. Dus ik liet het even voor wat het was, maar ergens begin dit jaar begon ik opnieuw. De smaak had ik snel te pakken en ondertussen zit ik op 108 speluren. Inclusief misschien op een 2-3u afk zijn.

Ondertussen hebben al mijn zussen en broer het spel ook (sommigen eerder en sommigen later dan mij) en spelen we regelmatig (met de 1 al wat meer dan de ander) enkele games samen. Zoals vorige week. Toen speelde ik samen met mijn twee jongste zussen en broer een ronde Demolition. Nadien stopte mijn jongste zus, waardoor wij nog een ronde Competitive speelden. En die 2 spelletjes, die heb ik opgenomen, bewerkt en de leukste stukken opgeladen op Youtube (geïnspireerd door Sovietwomble). Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden:
Diskettes, 'uren' wachten tot een spel laadde, joysticks, ... zo begon Karen met een Amiga haar reis in de gamingwereld. Op dit moment, na enkele upgrades van computers, horen Counter-Strike:Global Offensive, Sims en Mario Kart tot haar lieveling games. Naast deze games staat ze ook altijd open voor een leuk gezelschapsspel.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password