Coöp-landbouw- en steentijdsim Roots of Pacha komt naar Switch, versie 1.1 28 nov.

Roots of Pacha, een landbouw- en levenssimulatiespel in coöp dat zich afspeelt in het Stenen Tijdperk en is ontwikkeld door Soda Den, legt op dinsdag 28 november verse wortels op Nintendo Switch en PlayStation 4 & 5. De consoleversies worden gelanceerd met versie 1.1 en komen dezelfde dag ook uit op Steam voor pc en Mac. De Xbox One- en Series X|S-versies verschijnen in 2024.
Roots of Pacha, dat al door meer dan 100.000 dorpelingen op Steam wordt gespeeld, komt op consoles met dezelfde functies en cross-platform multiplayer als de Steam-versie. Verken de romantische opties met Voda, ontvang rooksignaalgeschenken en brieven, bekijk nieuwe cutscènes en meer, naast een aantal verbeteringen aan de levenskwaliteit. Soda Den heeft nog meer updates in de pijplijn voor 2024 en daarna, met de bedoeling om de functies van de console- en pc-versies op elkaar af te stemmen.

Als lid van de Pacha-clan die het overgangsritueel naar volwassenheid ondergaat, help je de clan de toekomst in te gaan. Verzamel grondstoffen en ontdek uitvindingen, met als doel een beschaving te creëren die de weg wijst voor de mensheid terwijl je vreedzaam samenleeft met niet alleen de flora en fauna uit het stenen tijdperk, maar ook met andere clans in The Land.

Pak je handbijl erbij – alleen als gereedschap, want Soda Den heeft Roots of Pacha bewust gebouwd als een geweldloze ervaring – en bouw apparaten voor het welzijn van de clan, zoals gemeenschappelijke composters, inmaakmachines en kaaskisten. Maak nieuwe gereedschappen om de beschaving te bevorderen, zoals messcharen, fluiten en melkers. Maak wilde dieren tam, vis naar voedsel en onderzoek een verscheidenheid aan vegetatie om de kennis te ontwikkelen die nodig is om de eigenschappen van elke plant optimaal te benutten.

Verken de diepten van de grotten en het uitgestrekte land om nieuwe bronnen te vinden. Gebruik wat je ontdekt om de beschaving te sturen in de richting van monumentale “Ideeën” zoals irrigatie, veeteelt en koude opslag om levensveranderende processen mogelijk te maken voor alle Pachans en naburige gemeenschappen.

Maximaal vier Pachans kunnen samen spelen en wilde bossen, raadselachtige grotten, hete savannes, stranden en meer doorkruisen – allemaal bieden ze de mensheid unieke middelen om te verzamelen en te kneden tot geavanceerde hulpmiddelen om een bloeiende beschaving op te bouwen. Beleef een geleid RPG-achtig verhaal met cutscènes in de wereld waarin de omringende spelers meespelen en cutscènes voor één speler die de wereld voor iedereen beïnvloeden.

“Mijn broer Joni en ik hebben Soda Den opgericht en Roots of Pacha gebouwd rond het idee van zinvolle coöperatieve spellen,” zegt Timothy Dadone Nasello, medeoprichter van Soda Den.

“Als je met je vrienden meedoet aan Roots of Pacha, ben je niet slechts een bijzaak. Je bent een belangrijk onderdeel van de wereld en een deel van hun reis. Daarom hebben we bij het maken van de consoleversies prioriteit gegeven aan cross-platform multiplayer en gelijkwaardige functies.”

Roots of Pacha versie 1.1 komt dinsdag 28 november uit op PC via Steam naast een lancering op Nintendo Switch en PlayStation 4 & 5 voor €22,99  met ondersteuning voor Engels, Frans, Duits, Portugees – Brazilië, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Spaans en Japanse talen. Xbox One- en Series X|S-versies staan gepland voor een latere datum.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password