Competitieve gameplay komt naar Diablo IV: de introductie van Trials

Seizoen 3 van Diablo IV, Season of the Construct, staat in de startblokken voor een heleboel spannende nieuwe content voor deze fan favourite game. Het wachten is bijna voorbij op een van de meest gewilde features. Diablo IV introduceert een nieuw niveau van competitieve gameplay voor spelers van verschillende niveaus: Trials. Gamers kunnen streven naar glorie, de Leaderboards omhoog klimmen, met Caches en Titels die voor het grijpen liggen voor degenen die hun stempel hebben gedrukt op het seizoen.

Deze guide legt de nieuwe feature in al zijn glorie uit, dus als je nog niet zo bekend bent met Diablo IV, bereid je dan voor op een geeky deep dive – laten we beginnen!

Ladder omhoog

Trials zijn de nieuwste feature in Diablo IV en er komen meerdere Ladders en een Leaderboard voor elke Ladder. Met de nieuwe quality-of-life verbeteringen die aan het seizoen zijn toegevoegd, kunnen fans hun krachten meten met dodelijke vijanden en het opnemen tegen andere spelers, voor een kans om in de geschiedenisboeken van Season of the Construct te komen.

Ladders zullen beschikbaar zijn via de Gauntlet, waar beheersing en skill van het grootste belang zijn om de hoogste scores te halen in de Seasonal Realm. Binnen de nieuwe Ladders verdienen spelers hun Rank, die elk wordt vertegenwoordigd door een van de vier Seals. De Seals hebben een vooraf bepaalde Score Threshold die is gekoppeld aan de wekelijks veranderende Gauntlet.

Gerangschikt van hoog naar laag:

 • Seal of the Worthy: zeer hoge score, uitdagend voor de meest competitieve spelers

 • Seal of the Iron-Willed: hoge score, uitdagend voor core spelers

 • Seal of the Steadfast: lage score, uitdagend spel voor casual spelers

 • Seal of the Blooded: geen score vereiste, alleen deelname

Van Seal of the Blooded tot Seal of the Worthy krijgen spelers hun persoonlijke beste score te zien, evenals de benodigde score om de volgende Seal te halen.

Beklim de Leaderboards

Het Top 1000 Leaderboard is bedoeld voor de meest dynamische en bloeddorstige spelers en toont de best scorende Diablo IV-fans. Om door te breken in de Top 1000, moeten spelers een run neerzetten die hen het felbegeerde Seal of the Worthy oplevert, waarmee ze de top van de Ladder bereiken. Er zijn 16 Top 1000 Leaderboards en deze zijn globaal verdeeld tussen Solo Class (1 per class, met Hardcore + Normal versies) en Party (1 per Party grootte (2-, 3-, 4-party), met Hardcore + Normal versies)).

The Gauntlet: Challenger Dungeon

In tegenstelling tot de Nightmare Dungeon in de Vaults, worden de Challenger Dungeon Monsters vastgezet op level 100 en wordt Ladder play geïntroduceerd, waarbij World Tier 4-spelers kunnen strijden om de wekelijkse highscores op het Leaderboard. Om te winnen in deze Gauntlet moeten uitdagers Proofs of Might verzamelen door Monsters te doden, gizmos te openen en evenementen te voltooien in minder dan acht minuten. Hoe meer Proofs je verzamelt, hoe hoger de score, wat leidt tot meer kansen om Loot Caches te bemachtigen aan het einde van de wekelijks vernieuwde Gauntlet.

Hoewel er geen loot kan worden gevonden tijdens The Gauntlet zelf, worden spelers wel beloond voor hun heroïsche inspanningen met een Cache afhankelijk van hun succes, waarbij één Ancestral Legendary wordt gegarandeerd uit elke Cache. Je kunt meerdere Caches winnen op verschillende Trial Ladders.

 • Seal of the Worthy: Vier Caches

 • Seal of the Iron-Willed: Drie Caches

 • Seal of the Steadfast: Twee Caches

 • Seal of the Blooded: Eén Cache

Claim jouw titel

Het tonen van de prestaties van spelers staat centraal in Trials, dus waardige kampioenen kunnen hun beloning opeisen door middel van een benijdenswaardige nieuwe Season of the Construct-titel. Spelers krijgen de kans om hun dapperheid te showen met onderscheidingen als:

 • Worthy Soul titel: Topspelers die de Seal of the Worthy op een van de verschillende Ladders verdienen, krijgen de eenmalige titel voor die week.

 • Trails Mount Trophy: Spelers die in de Top 1000 eindigen in een van de Ladders die week, kunnen deze beloning twee keer per seizoen claimen.

 • Ascendant Star titel: Spelers die in de Top 20 van een Global Solo Leaderboard staan.

 • Elite Ally titel: Spelers die de Top 20 bereiken op een Global Party Leaderboard.

 • Hall of the Ancients: Top 10 spelers van elke Gauntlet worden opgenomen in het permanente leaderboard voor de meest vaardige spelers.

Ga nu naar de Sanctuary en claim je plek in de Diablo IV Hall of Fame. Diablo IV: Season of the Construct is verkrijgbaar op Xbox, PlayStation, Battle.net en Steam.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password