COD Modern Warfare III Seizoen 4: Wat is er nieuw dit seizoen?

Call of Duty: Modern Warfare III Seizoen 4 is gearriveerd en brengt een explosieve lading aan nieuwe content voor spelers. Van vier nieuwe wapens tot een geheel nieuwe reeks Aftermarket Parts en een mysterieuze DNA-bom die de strijd op Urzikstan kan veranderen – er is veel te ontdekken.

Het nieuwe seizoen van COD Modern Warfare III onthuld een arsenaal aan updates en verbeteringen die het slagveld opnieuw zal aanpassen. Van het uitgestrekte stedelijke landschap van de Tokyo map tot de tactische complexiteit van nieuwe warzone modes en multiplayer maps zoals de Paris map en Das Gross map, dit seizoen belooft de grenzen van online oorlogsvoering te verleggen. Met een scala aan nieuwe wapens, uitrusting, extraatjes en het debuut van innovatieve killstreaks zoals de Intelligent Munitions Systems (I.M.S.) staan spelers aan de vooravond van een nieuwe gevechtservaring. Het seizoen begint met belangrijke toevoegingen, waaronder nieuwe maps en wapens, naast innovatieve speltypen die spelers op unieke manieren uitdagen en betrekken.

Nieuwe maps: Tokio en Parijs verkennen

Spelers kunnen de ingewikkeld ontworpen kaart Tokio verkennen, met een dynamische stedelijke omgeving die perfect is voor strategische spelletjes. Ook de kaart Parijs biedt een frisse achtergrond met zijn eigen tactische voordelen en uitdagingen, waardoor de geografische diversiteit van het spel wordt verrijkt.

Paris

Vecht op deze middelgrote kaart die wordt gedomineerd door het centrale politiebureau en de galerie. Navigeer door de omliggende straten om op de begane grond te blijven of ga de strijd aan in een van de twee hoofdgebouwen. Onderschat de kleinere binnenruimtes van de map niet, de Bookstore en Shop. Deze ruimtes bieden in noodgevallen dekking en vallen over het algemeen minder op dan de grote gebouwen in het centrum.

Vecht rond een L-vormig hokje in het hoofdkantoor van het politiebureau of slinger door het cellenblok en de lobby. De Galerij heeft een strakkere lay-out met tentoonstellingen die aftakken in aparte gangen. Er is ingebroken, wat wordt gemarkeerd door een explosie in de muur van het politiebureau bij het cellenblok en een andere explosie die naar de galerij leidt. Ambulances en politiewagens zorgen voor de broodnodige dekking als je over de weg rijdt.

Tokyo

Ervaar het nachtleven van Tokio in deze middelgrote multiplayer-kaart met winkels, entertainment en accommodaties voor de vermoeide reiziger. Strijd om de belangrijkste machtsposities van de map, het Hotel en de Manga gebouwen tegenover elkaar aan de hoofdweg. Behalve op deze twee locaties blijft het gevecht op de begane grond. Close-ranged Loadouts blinken uit in de Arcade en Center Courtyard langs de bovenkant van de kaart waar kiosken en een zithoek het uitzicht over de laan belemmeren. Gebieden zoals het hotel en het metrostation vormen sterke verdedigingspunten als je aan de andere uiteinden van de kaart vecht. Gebruik ze om vijandelijke aanvallen af te slaan totdat het weer veilig is om verder te gaan.

Das Gross (Mid-Season)

Een onheilspellende oranje mist hangt in de lucht. Afgrijselijke, bovennatuurlijke ranken en wapperende tentakels hebben de hoogbouwlocatie omhuld die voorheen bekend stond als Das Haus. Ze slingeren zich door elke hoek en veranderen de locatie in een nachtmerrieachtige buitenaardse waanzin. Kijk uit naar de toevoeging van Das Gross aan de Vortex map Playlist.

Incline (Mid-Season)

Stort je op een geïsoleerde onderzoekspost in de bergen van Urzikstan op deze middelgrote sneeuwkaart die is gebaseerd op en rond de belangrijkste transportfaciliteit. Klim op de rode container of het lage dak langs het bovenste pad om over je vijanden heen te komen en gebruik objecten rondom de hoofdfaciliteit om in het gebouw te klimmen.

Ga naar de onderste wagon van de kabelbaan voor een uitkijkpunt over de onderste baan. Pas op dat je niet van de berghelling afglijdt als je het rijtuig verlaat. Over het algemeen presteren middelhoge Loadouts het beste langs de buitenrand, terwijl wapens van dichtbij het beste werken in de binnenste locaties (de hoofdfaciliteit plus de kleinere gebouwen in de buurt van elke startspawn).

Nieuwe spelmodi en de spanning rond de terugkeer van Demolition

Dit seizoen keert ook het geliefde speltype Demolition terug, nieuw leven ingeblazen met nieuwe functies die de competitie op scherp zetten. Daarnaast kunnen spelers meedoen aan nieuw geïntroduceerde speltypen die hun vaardigheden testen in zowel team- als solospellen, zodat er voor ieder wat wils is.

Demolition

Deze tactische, ronde-gebaseerde objectieve modus met respawn keert eindelijk terug na zijn laatste verschijning in Seizoen 3 van Modern Warfare (2019). Teams wisselen af tussen het aanvallen en verdedigen van twee bomlocaties. In tegenstelling tot Search & Destroy, kun je als aanvallende speler altijd respawnen en start je met een bom. Dit leidt tot zeer tactische confrontaties – en chaos – wanneer teams zich op de bomlocaties concentreren en de tegenstander onder druk zetten.

Als aanvallend team win je een ronde door beide bommen te vernietigen voordat de tijd op is. Vernietig je één van de sites, dan wordt de wedstrijdklok verlengd, zodat je je kan concentreren op de tweede bom. Als verdedigend team win je een ronde door één of beide bommen te beschermen totdat de tijd op is. Als er een bom is geplaatst, wordt de wedstrijdtimer gepauzeerd en is het ook een optie om de timer leeg te laten lopen, hoewel het ontmantelen van de bom van het grootste belang is.

Hyper Cranked

Deze verwrongen variant op het traditionele Team Deathmatch wordt nog frenétischer. Net als in de originele Cranked-modus, moet je een reeks kills maken binnen een bepaalde tijd om niet te ontploffen. Maar in Hyper Cranked start je al met de timer lopend! Chain kills, blijf in leven en haast je niet!

Havoc

Elimineer de vijand terwijl je te maken krijgt met wisselende gameplay-modificaties tijdens de wedstrijd. Geïnspireerd op klassieke arena-shooter-gameplay, komt Havoc met een willekeurige selectie van chaos-inducerende modificatoren, waardoor de actie consistent onderhoudend, snel en nooit hetzelfde is.

Het begint met de Team Deathmatch-regels, waarbij het eerste team dat 75 punten haalt, wint. Killstreaks (behalve die met een modifier) zijn echter uitgeschakeld en er komen een aantal wedstrijdveranderende modificatoren in het spel. Deze modificatoren omvatten alles, van Ammo Feeder tot One Tap, en worden op regelmatige basis toegevoegd naarmate het team score opbouwt.

Headshots Only

In deze teammode, gespeeld op een kleine moshpit van kaarten, is alleen hoofdschot dodelijk. Met de Team Deathmatch-regels als basis, wordt er geen schade toegebracht en is er geen teamscoreverloop mogelijk, tenzij je doelgerichte aim op de schedel waar is.

Loadouts worden van cruciaal belang, want er zijn geen beperkingen op de wapens, Perks, Uitrusting of Killstreaks die je kunt meenemen. Let op dat ook geworpen Lethals zoals Messen of Sterren alleen schade kunnen toebrengen als ze het hoofd raken, en granaten alleen effectief zijn als ze het hoofd beschadigen. Melee-wapens laat je waarschijnlijk beter thuis.

Gundam-samenwerking: Een frisse crossover-ervaring

Een hoogtepunt van het seizoen is de Gundam-samenwerking, die iconische elementen uit de Gundam-serie in de gameplay integreert. Deze crossover zorgt voor unieke skins, wapens en thematische gebeurtenissen en biedt een frisse esthetiek en gameplay-ervaring in het COD-universum.

Nieuwe Wapens: Krachtige Aanwinsten voor je Loadout

Seizoen 4 voegt vier nieuwe wapens toe aan het MWIII-arsenaal, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.

Superi 46 (Submachine Gun)

Deze pistoolkaliber-carbine in 4.6x30mm munitie is ontworpen om indrukwekkende stopkracht te bieden met een lichtgewicht, geskeletteerd frame. Dankzij zijn uitzonderlijke aanpasbaarheid kan dit wapen worden gemodificeerd om uit te blinken in de meeste gevechtssituaties.

Met 30 patronen in de kamer en 90 in reserve, is de Superi 46 indrukwekkend krachtig op kortere afstanden. Maar door zijn nauwkeurigheid op middellange afstand en bovengemiddelde recoilcontrole, biedt hij ook praktische inzetbaarheid voor de meeste omstandigheden.

Reclaimer 18 (Shotgun)

Veteraan Call of Duty-spelers zullen deze zware, legendarische 12-gauge shotgun misschien onder een andere naam kennen. In het midden van Seizoen 4 kun je dit klassieke, semiautomatische pompgeweer aan je arsenaal toevoegen. Met een basisvoorraad van 8 patronen en 16 in reserve, biedt deze nieuwe variant een snelle en krachtige punch.

Marksman Rifle

Deze gemoderniseerde versie van een bolt-action rifle uit de Tweede Wereldoorlog is krachtig en nauwkeurig. Met hoge schade-output en een lage vuursnelheid is dit wapen ideaal voor langeafstandsgevechten. Hoewel veteranen weten dat dit wapen met slechts 5 patronen voor een herlading en 10 in reserve, een van de hardst rakende en nauwkeurigste langeafstandsgeweren is, kan het door onervaren spelers over het hoofd worden gezien. Met snelle ADSsnelheid, enorme schade, beperkte flinch en een klein maar functioneel vizier, biedt het razendsnel uitschakelpotentieel, ongeacht de afstand tot de vijand.

Sledgehammer (Melee Wapen)

Klop die hoofden aan met deze hamer-klauwbar. Dit beukelwapen met een 20 pond zware kop van koolstofstaal is niet ontworpen voor het inslaan van spijkers, maar om enorme bluntforce-schade toe te brengen. Met een korte pauze en een zwaai kun je flinke schade uitdelen of je tegenstander achteruit duwen met de steel.

Nieuwe Perks en Uitrusting: Killstreak-Dominantie

Killstreak-inhoud voert de boventoon in de nieuwe Perk- en Uitrusting-features voor Seizoen 4. De Mission Control Vest laat je Killstreaks sneller verdienen, terwijl de Compression Plate je helpt om sneller te herstellen. Ook zijn er vier nieuwe Killstreaks om te claimen, waaronder de game-changing DNA-bom!

Mission Control Vest (Perk)
Deze uitrusting verlaagt het aantal kills en score dat je nodig hebt voor Killstreaks. Bovendien verdien je 1 kill of 125 score voor elke 2 Kill Assists of Cross Fire Assists. Duplicate effecten stapelen niet.

Compression Plate (Perk)
Regenereer onmiddellijk je gezondheid na een kill met een primair, secundair of werpmes/ster. Ook objectief-captures triggeren gezondheidsherstel. Een icoon op je HUD laat zien wanneer deze Perk actief is.

Nieuwe Killstreaks
  • Intelligent Munitions Systems (I.M.S.): Slimme explosieven die vijandelijk personeel en voertuigen in het bereik elimineren.
  • Loitering Munition: Een onbemand raketdrone die het gebied met de meeste doelwitten bombardeert.
  • Missile Drone: Een klein, door de speler bestuurde drone die geleide raketten afvuurt.
  • DNA-bom: De ontdekking van een DNA-bom op Popov Power in Urzikstan is een voorproefje van de enorme kracht die dit in een multiplayer-match brengt. De enorme explosie kan worden geactiveerd als je genoeg opeenvolgende kills hebt behaald zonder te sterven.

De strategische inzet van nieuwe killstreaks zoals het Intelligent Munitions System (I.M.S.) en de Loitering Munition introduceert nieuwe defensieve en offensieve tactieken. Deze hulpmiddelen stellen spelers in staat om posities effectief te versterken of verrassingsaanvallen uit te voeren, waardoor er lagen van strategische diepte aan de gameplay worden toegevoegd. De Gundam-samenwerking zorgt er ook voor dat de game unieke thematische elementen krijgt die fans kunnen aantrekken, waardoor de demografie van spelers en de manier waarop ze met elkaar in contact komen mogelijk verandert.

Modern Warfare Zombies: Onderzoek de Onstabiele Rift

In het midden van Seizoen 4 voegt Modern Warfare Zombies een nieuwe uitdaging toe: de Onstabiele Rift. Sluit je aan bij Operation: Deadbolt om talloze en gewelddadige anomalieën te onderzoeken die Sergei Ravenov een “Onstabiele Rift” noemt.

Ontdek de ingangen naar de Onstabiele Rift en confronteer intense hordes zombies totdat elke ondode entiteit is verslagen of je team is overweldigd. Als je erin slaagt om de Rift te zuiveren, worden al je wapen- en schema-cooldowns onmiddellijk gewist en vernieuwd.

Call of Duty: Warzone Updates

Hoewel er op het moment geen grote wijzigingen lijken te zijn in de belangrijkste aandachtspunten op Urzikstan, Rebirth Island, Fortune’s Keep en Vondel, heeft de ontdekking van een mysterieuze DNA-bom op Popov Power weinig tijd gelaten om dreigende gevaren te ontdekken.

Urzikstan Gulag

Daarnaast zijn er extra Gulag-silo’s geopend, met vier verschillende varianten waarin spelers willekeurig kunnen worden gedropt voor hun 1-tegen-1-duel om heruitz Daarnaast is er een nieuwe voertuigtoevoeging voor Urzikstan – de Polaris RZR Pro R, een side-by-side UTV met onmiddellijke acceleratie, behendig stuurgedrag en robuuste duurzaamheid. Deze verschilt van de huidige in-game UTV door een kleinere draaicirkel, verbeterde brandstofeconomie en drie zitplaatsen. Ook nieuw in Warzone zijn de Loot Hot Zones, aangewezen gebieden op de kaart waar spelers kunnen worden beloond met hoogwaardiger loot als ze deze zones weten te veroveren. Maar bereid je voor op een felle strijd, want de vijand zal ook proberen deze gebieden onder controle te krijgen.

Halverwege het seizoen introduceren we ook een nieuwe publieke gebeurtenis: de Runaway Train. Wanneer deze aangekondigd wordt, zullen spelers moeten strijden op en rond de razendsnelle trein, die niet kan worden bestuurd maar wel langzaam genoeg rijdt om toegang te bieden en unieke uitschakelmogelijkheden. Het Ranked Play Resurgence-systeem op Rebirth Island gaat ook door in Seizoen 4, met nieuwe divisiebeloningen om na te jagen, waaronder wapenblauwdrukken, charms, decals en meer. Klim op de ranglijst en claim je plaats tussen de top 250 spelers wereldwijd.

BlackCell

Voor Seizoen 4 laten twee gemaskerde spoken, Dupe en Copy, zich gelden in het BlackCell-aanbod. Met hun indrukwekkende reeks geanimeerde operatorskins, gehuld in zwart, goud en groen met flarden ectoplasma en vreemde groene damp uit hun gasmaskers, zijn deze operators een ware blikvanger. BlackCell-eigenaren kunnen direct toegang krijgen tot de exclusieve BlackCell-sector van de Battle Pass, waar ze 20 Battle Token Tier-sprongen vrijspelen om snel items in de aangrenzende sectoren te ontgrendelen. Daarnaast ontvangen ze 1.100 COD Points, de “Ailed Caress BlackCell” wapenblauwdruk en de Dupe- en Copy-operators, inclusief de unieke “Identity Theft” Finishing Move.

Deze Finishing Move kopieert niet alleen je vijand, maar laat je ook hun skin overnemen totdat je volgende dood. Daarnaast kunnen Battle Pass-eigenaren 12 nieuwe operator-skins claimen, waaronder Dupe, Copy, Hammer, Soap (2 skins), Hush, Ripper, Jet, Pathfinder, Nolan, Void en Alpine. Seizoen 4 staat bol van de nieuwe operatorskins en bundles, waaronder enkele bekende gezichten en enkele unieke themavarianten.

Vrije Inhoud en Uitdagingen: Iets voor Iedereen

Seizoen 4 biedt een schat aan gratis content, van dagelijkse login-wapencamo’s ter ere van Pride Month tot uitdagingen, prestige-ranks en een nieuw Wapen Prestige Camo. Net als de individuele Multiplayer- en Zombies-wapencamo’s, is er een nieuw Wapen Prestige Camo beschikbaar. Door 200.000 Wapen XP te verdienen met een specifiek wapen, ontgrendel je een epische, geanimeerde camo voor dat wapen.

Seizoen 4 brengt ook een reeks evenementen met zich mee, waaronder de Critical Countdown, waar je DNA-monsters moet verzamelen om beloningen te claimen en de waarheid achter de DNA-bom-ontdekkingen te onthullen. Daarnaast is er de Mobile Suit Gundam Legends-event, waarbij je Gundam-gerelateerde beloningen kunt verdienen, en nog twee geheime evenementen die als “Meest Geheim” en “Topgeheim” zijn geclassificeerd. Met al deze nieuwe content, evenementen en uitdagingen is er voor elk wat wils in Call of Duty: Modern Warfare III Seizoen 4. Of je nu op zoek bent naar krachtige nieuwe wapens, spannende multiplayer-modi, exclusieve operatorskins of gewoon gratis beloningen, dit seizoen biedt een overvloed aan mogelijkheden om je vaardigheden te tonen en de dreiging in Urzikstan te elimineren.

De introductie van zorgvuldig ontworpen maps zoals Tokio en Parijs, samen met een spannende reeks wapens en gameplaymodi, blaast niet alleen het slagveld nieuw leven in, maar verrijkt ook strategisch de algehele spelervaring. Deze ontwikkelingen beloven oorlogstactieken te herdefiniëren, waardoor spelers worden aangemoedigd om nieuwe strategieën toe te passen en zich aan te passen aan het veranderende concurrentielandschap.

Als we kijken naar de bredere implicaties, dan zien we dat de verwachting rond deze updates de blijvende aantrekkingskracht van de game onderstreept en de toewijding van de ontwikkelaars om de community betrokken te houden. De rijke inhoud van seizoen 4, waaronder de nieuwe Gundam-samenwerking, is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de game en zorgt voor een nieuwe levendigheid en diepgang. Spelers en enthousiastelingen verdiepen zich gretig in het nieuwe aanbod en het seizoen zal een onuitwisbare stempel drukken op zowel casual play als de competitieve scène, en een spannend hoofdstuk in de COD-saga inluiden dat rijk is aan potentieel voor innovatie en pittige competitie.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password