CES 2024 – NVIDIA GeForce Nieuws

NVIDIA heeft de GeForce RTX 40 SUPER-serie GPU’s aangekondigd, waaronder de GeForce RTX 4080 SUPER, GeForce RTX 4070 Ti SUPER en GeForce RTX 4070 SUPER. Deze nieuwe GPU’s superchargen de nieuwste games en vormen de kern van AI-aangedreven pc’s.

Deze nieuwste versie van de op de NVIDIA Ada Lovelace-architectuur gebaseerde GPU’s levert tot wel 52 shader TFLOPS, 121 RT TFLOPS en 836 AI TOPS voor superieur gamen en creëren. Zo biedt de serie de kracht om nieuwe entertainmentwerelden en ervaringen te ontwikkelen. De GeForce RTX 4070 SUPER is verkrijgbaar vanaf $599.

Pc-gamers eisen de allerbeste visuele kwaliteit en het AI-gestuurde NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) Super Resolution, Frame Generation en Ray Reconstruction combineren met ray tracing om adembenemende werelden te bieden – slechts één klik weg in titels als Diablo IV, Pax Dei en Horizon Forbidden West. Met DLSS, kunnen zeven van de acht pixels door AI worden gegenereerd, waardoor volledige ray tracing tot wel 4x sneller gaat met een betere beeldkwaliteit.

Een AI-gedreven sprong in pc-gebruik

De nieuwe GeForce RTX SUPER GPU’s zijn de ultieme manier om AI op pc’s te ervaren. Gespecialiseerde AI Tensor Cores leveren tot 836 AI TOPS om transformatieve mogelijkheden voor AI in gaming, creatie en dagelijkse productiviteit mogelijk te maken. De rijke software stack die bovenop RTX GPU’s is gebouwd, versnelt AI nog verder.

NVIDIA TensorRT is software voor krachtige inferentie van deep learning. De software bevat een deep learning inferentie-optimalisator en runtime die lage latentie en een hoge verwerkingscapaciteit voor inferentietoepassingen biedt. TensorRT-LLM voor Windows is een open-source bibliotheek die de inferentieprestaties versnelt voor de nieuwste grote taalmodellen. In AI-workloads genereert de GeForce RTX 4080 SUPER video meer dan 1,5x sneller en afbeeldingen meer dan 1,7x sneller dan de RTX 3080 Ti.

Voor games zorgt DLSS met AI voor meer beleving in het spel. Ondertussen maken generatieve AI-toepassingen zoals Adobe Photoshop gebruik van Tensor Cores om productiviteit te verhogen en creatieve workflows in beweging te houden. Voor productiviteit kan NVIDIA Broadcast achtergrondruis verwijderen en naadloze virtuele achtergronden bieden.

Met GeForce RTX SUPER GPU’s kunnen gebruikers het volledige potentieel van AI ontsluiten op Windows-pc’s.

Een 4K-monster: De GeForce RTX 4080 SUPER

De GeForce RTX 4080 SUPER maakt volledig ray traced games in 4K-resolutie mogelijk. De RTX 4080 SUPER is 1,4x sneller dan de GeForce RTX 3080 Ti zonder DLSS Frame Generation en levert razendsnelle prestaties met traditionele ray tracing. Met 836 AI TOPS levert DLSS Frame Generation een extra prestatieboost, waardoor de RTX 4080 SUPER twee keer zo snel is als de RTX 3080 Ti. De RTX 4080 SUPER heeft meer cores en sneller geheugen voor betere prestaties. Hij is vanaf 31 januari verkrijgbaar voor $999.

Precisie Gaming: De GeForce RTX 4070 Ti SUPER

De RTX 4070 Ti SUPER is de ideale GPU voor het maximaliseren van games met superhoge frame framesnelheden bij 1440p en tot 4K. Vergeleken met de RTX 4070 Ti heeft hij meer cores, een verhoogde framebuffer tot 16 GB en een 256-bits geheugenbus, wat zorgt voor een aanzienlijke geheugenbandbreedte tot 672 GB/sec. Hij is 1,6x sneller dan een RTX 3070 Ti en 2,5x met DLSS 3. De GeForce RTX 4070 Ti SUPER is vanaf 24 januari verkrijgbaar voor $799. voor $799.

Perfect uitgebalanceerd: De GeForce RTX 4070 SUPER

De RTX 4070 SUPER wordt geleverd met 20% meer cores dan de RTX 4070, waardoor hij sneller is dan een RTX 3090 tegen een fractie van het stroomverbruik. Met DLSS 3 strekt de voorsprong zich uit tot 1,5x sneller. De SUPER is vanaf 17 januari verkrijgbaar.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password