Cat Quest 2

Cat Quest 2
Cat Quest 2
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:Uitgever:, Getest op:

Iets meer dan een jaar terug schreef ik een review over de verrassende game genaamd ‘Cat Quest‘. Links en rechts heb ik wat mensen deze titel leren kennen en aan het spelen gezet. De toffe sfeer, luchtige gameplay en vrolijke humor heeft de titel tot in veel collecties doen belanden. Nu we een sequel in onze handen hebben is natuurlijk de vraag of deze titel de voorganger kan evenaren of zelfs overtreffen.

Miauwkes zeg

Voor wie niet mee is met het concept van ‘Cat Quest’, en bijgevolg het vervolg, zal ik het bij deze even schetsen. Je speelt in deze game als een kat in een wereld vol magie en monsters. In de eerste game speel je een uitverkoren kat die de wereld zal redden van de teruggekeerde draken. In deze sequel ben je dat klein beetje meer. Speel je nog steeds als een kat? Jazeker, maar met de toevoeging dat je ook een tweede personage in het spel hebt, namelijk een hond. Is je personage nog steeds de uitverkorene? Absoluut, alleen zijn je 2 personages de teruggekeerde koningen van het respectievelijke katten- en hondenrijk. Je missie deze keer is om jullie rechtvaardige plekken op de troon terug op te eisen.

Wel Woef

Ja mijn woordspelingen zijn misschien niet alles maar het zet wel de sfeer van Cat Quest 2 lekker voort. Misschien was het door de originaliteit maar ik heb de indruk dat de eerste game meer gebruik maakte van woordspelingen en one-liners. Het kan natuurlijk ook gewoon dat het nieuwe er vanaf is en ze mij nu minder opvallen. Ze zijn in ieder geval nog steeds aanwezig en zetten een lekker luchtige en vrolijke sfeer neer. Het spel speelt eigenlijk bijna exact zoals zijn voorganger. Buiten het feit dat je nu 2 personages ter beschikking hebt zijn alle opties en keuzes zowat hetzelfde. Je speelt trouwens de hele tijd slechts met 1 personage maar kunt vrij wisselen naar je andere diertje. Je uitrusting en magie kun je, of eerder moet je, personaliseren. Je hebt immers nooit een item dubbel in je inventaris. Vind je een item dat je al hebt, dan gaat je huidig item gewoon een level omhoog. Je keuzes in arsenaal beïnvloed trouwens je stats. Je 2 personages hebben altijd hetzelfde level en dus dezelfde uitgangspositie. Wat je vanaf daar met ze doet is volledig aan jou. Je kan dus wel kiezen om je 2 personages op elkaar te laten lijken door equipment te gebruiken met gelijkaardige stats maar exact hetzelfde is het nooit. Dit geld voor zowel je hele equipment als je spreuken. Iedere spreuk heeft daarbij een element en een vorm. De vuurspreuk brandt in een cirkel rond je, je ijsspreuk daarentegen raakt je vijanden boven en onder je enzovoort… Weinig verandering dus in vergelijking met de vorige game maar dit was ook niet bepaald noodzakelijk. Deze game is echter uitgebreider dan het eerste deel en snijdt na een tijd ook nieuwe elementen aan. Het verhaal is uitgebreider en door het verschil in het verhaal worden nieuwe elementen gebruikt.

Conclusie

Dus is het dat zo’n beetje? Wel eigenlijk wel. Deze game is ‘gewoon’ een verderzetting van het eerste deel. Daar is in dit geval echter totaal niets mis mee aangezien de vorige game vol troeven zat die we zeker nog niet beu waren. De woordspelingen, humor en vlotte gameplay zijn opnieuw in een fantasierijk verhaal gegoten. Wie hoopte op een evolutie in gameplay of stijl bij de overgang naar deel 2 blijft misschien op zijn honger zitten maar echte fans van het eerste deel zullen verrukt zijn dat alle troeven terug zijn gebruiken.

Good

  • alle troeven uit eerste game hergebruikt
  • samenwerking tussen kat en hond

Bad

  • weinig evolutie ten opzichte van eerste game
7.2

Goed

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password