Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker
Captain Toad: Treasure Tracker
Release Datum:Genre:, , Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Dat de Switch het beter doet dan de Wii U heeft Nintendo ondertussen ook door, zeker als je ziet hoeveel ports er momenteel verschijnen. En maar goed ook, want veel mensen hebben helaas enkele mooie klassieker gemist. Captain Toad is voorlopig de laatste om de rangen te sluiten van Wii U ports, maar is het ook de moeite om deze game aan te schaffen voor de Switch?

Time to explore!

Captain Toad is origineel uitgekomen in 2015 voor de Wii U, en de game vond zijn oorsprong in Super Mario 3D World. In deze laatste game was Captain Toad een kleine mini-game die als afwisseling werd aangeboden van de gewoonlijke levels. Nintendo zag potentieel hierin en kwam op de proppen met een volledige game rond deze levels.

Wat Captain toad zo uniek maakte, was het feit dat het veelvuldig gebruik maakte van de Wii U tablet. Voornamelijk de touch mechanics werden gebruikt om platformen te laten stijgen of zakken, of om schakelaars te draaien. Maar laten we eerst een stap terug nemen, en kort toelichten waar de game nu eigenlijk exact om draait.

In Captain Toad volgen we uiteraard onze kleine vriend Toad die op zoek is naar Power Stars, samen met Toadette. Maar helaas, Toadette wordt ontvoerd door een gigantische vogel. En zo begint ons eerste hoofdstuk. Elk level speelt zich af in een kleine afgezonderde omgeving, waarin het je doel is om de Power Star te vinden. Daarnaast zitten er in elk level ook 3 collectibles verstopt, namelijk diamanten. Maar daar stopt het niet, na het level uit te spelen ontdek je ook nog eens dat er een geheime objective is die je kan voltooien. Dacht je dat het daar zou stoppen? Nadat je een level voltooid hebt, kan je ook nog eens op zoek gaan naar Pixel Toad, die zich ergens verstopt voor jou. Genoeg om te doen dus!

Kan jij Pixel Toad vinden in elk level?

Kan jij Pixel Toad vinden in elk level?

Time to Switch?

Maar wat is er dan anders aan de Switch versie? Want dit voorgaande is eigenlijk gewoon hetzelfde als we ook al zagen in de Wii U versie. Wel, ten eerste is het unlocken van de Pixel Toad per level nu automatisch, terwijl je op de Wii U de Toad amiibo moest scannen. In deze versie krijg je een invincibility mushroom waarmee je dus veel gemakkelijker door de levels kunt geraken. Daarnaast zal je het wel al hebben kunnen raden, maar de touch functionaliteit werkt nog steeds hetzelfde in handheld mode. In docked mode echter werkt het net wat anders, en krijg je een pointer te zien op het scherm. Deze beweeg je dankzij de motion sensors in je joy con of pro-controller. Eerst leek het vrij ongemakkelijk om mee te spelen, maar al snel voelde het toch erg vertrouwd aan en speelde het enorm fijn!

De laatste, grote vernieuwing, vind plaats nadat je de originele 3 hoofdstukken hebt uitgespeeld. Je unlocked nog een bonus hoofdstuk, eentje dat volledig draait rond werelden van Super Mario Odyssey. Dit was voor mij toch wel de coolste toevoeging aan deze game, en een zeer welkome verfrissing tegenover de levels die ik destijds op de Wii U ook al had gespeeld.

Mario Odyssey geïnspireerde levels zijn een welkome toevoeging

Mario Odyssey geïnspireerde levels zijn een welkome toevoeging

Conclusie

Hoewel we hier bij Captain Toad spreken over een port, is het niet zomaar een klakkeloze overzetting geweest. De controls werden aangepast om te kunnen werken in zowel handheld als docked mode, de Pixel Toad levels werden standaard toegevoegd zodat iedereen hiervan kan genieten en niet enkel mensen die de Toad amiibo hebben.

De kers op de taart zijn de extra toegevoegde levels die hun inspiratie gehaald hebben uit Mario’s meest recente avontuur, namelijk Super Mario Odyssey. Voor mensen die de game destijds gemist hebben op de Wii U kan ik deze game enkel en alleen hard aanbevelen. Het is een rustige puzzel platformer waar je toch een paar uren zoet mee bent. Mensen die de game al eens gespeeld hebben gaan zeker ook hier genoeg vinden om toch weer opnieuw mee aan de slag te gaan!

Ik werd even blij als Toad van deze game

Ik werd even blij als Toad van deze game

Good

  • Nieuwe levels gebaseerd op Super Mario Odyssey
  • Pixel Toad levels speelbaar zonder amiibo

Bad

  • Als je de Wii U game gespeeld hebt, ga je het meeste al gezien hebben
8.2

Geweldig

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password