Capcom rekent erop dat belangrijke onaangekondigde game 45 miljoen exemplaren haalt in maart 2024

Na de bekendmaking van de superpositieve financiële resultaten hield Capcom een vraag- en antwoordsessie voor investeerders en analisten, waarin een grote onaangekondigde game werd aangekondigd.

Volgens het transcript dat Capcom heeft verstrekt en dat door TechRaptor uit het Japans is vertaald, heeft de in Osaka gevestigde uitgever een troef achter de hand. Het bedrijf heeft in de eerste helft van het fiscale jaar 22,6 miljoen exemplaren van zijn videogames verkocht, maar dat is slechts de helft van de jaarlijkse doelstelling van 45 miljoen exemplaren.

Op de vraag hoe het bedrijf zijn doel denkt te bereiken, antwoordden de leidinggevenden dat ze Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy naast een grote onaangekondigde game in de tweede helft van het fiscale jaar. Ze zijn ook van plan om de verkoop van games die in de eerste helft van het boekjaar zijn uitgebracht, zoals Street Fighter 6, te blijven uitbreiden.

Het onaangekondigde spel werd eigenlijk in twee aparte antwoorden geplaagd. Het is de moeite waard om te vermelden dat Japans geen duidelijk onderscheid maakt tussen meervoud en enkelvoud, dus dit zou over meerdere nieuwe games kunnen gaan, hoewel de context doet neigen naar één.

Het is ook mogelijk dat ze het over Dragon’s Dogma 2 hebben. In Japanse bedrijfsomgevingen worden spellen die geen aangekondigde releasedatum hebben soms gewoon als “onaangekondigd” gedefinieerd, maar dat is vrij zeldzaam.

Aan de andere kant is Capcom er de laatste tijd op gebrand om grote games pas maanden na hun aankondiging te lanceren, dus een grote onthulling tijdens The Game Awards gevolgd door een release op 31 maart 2024 (wanneer het fiscale jaar eindigt) is heel realistisch.

Interessant genoeg heeft Capcom al een Monster Hunter-samenwerking aangekondigd voor seizoen 3 van Exoprimal, dat uitkomt in het eerste kwartaal van 2024. Het feit dat ze niet Monster Hunter Rise noemden, maar een generieke titel, deed sommigen speculeren dat er binnenkort een nieuwe game uit de serie aankomt. Het is ook het vermelden waard dat de serie op 11 maart 2024 zijn 20e verjaardag viert. Dat gezegd hebbende, werd de leidinggevenden in de Q&A expliciet gevraagd naar een nieuwe game om het jubileum te vieren en ze weigerden om antwoord te geven.

Tijdens dezelfde vraag en antwoord gaf Capcom aan dat de PC-markt blijft groeien en dat het aandeel PC-verkoop onder zijn klanten blijft stijgen. Over Exoprimal gesproken, we leren ook dat de opname ervan in Microsofts Game Pass de belangrijkste factor was voor een grote jaar-op-jaar stijging in licentie-inkomsten (van 2,2 miljard yen naar 3,7 miljard voor de eerste helft van het fiscale jaar).

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password