Capcom ontwikkelt de volgende generatie van Survival Horror met Resident Evil Village

Tijdens het digitale Future of Gaming-evenement van PlayStation dat gisteren plaatsvond, kwam Capcom, een toonaangevende, wereldwijd opererende ontwikkelaar en uitgever van videogames, met de aankondiging van Resident Evil Village, het achtste deel in de best-selling Resident Evil-serie. De gloednieuwe titel is momenteel in ontwikkeling en wordt gebouwd op Capcoms eigen RE Engine, die eerder werd gebruikt voor levendige gameplay-ervaringen in geliefde games als Resident Evil 7 biohazard, Resident Evil 2, Resident Evil 3 en Devil May Cry 5. De RE Engine zal in combinatie met de next-gen-console-technologie de horror-ervaring in Resident Evil Village naar een hoger niveau tillen met de meest realistische en gruwelijke graphics ooit. Resident Evil Village verschijnt in 2021 voor PlayStation 5, Xbox Series X en Steam.

In de eerste, cinematische trailer die gisteren voor het eerst werd getoond, onthulde Capcom al iets van de spannende nieuwe setting en verhaallijn van Resident Evil Village. De gloednieuwe verhaallijn begint een paar jaar na de gebeurtenissen in het hooggeprezen Resident Evil 7 biohazard. Ethan en zijn vrouw Mia leiden een vreedzaam bestaan op een nieuwe locatie, vrij van de nachtmerries uit hun verleden. Maar net als ze samen hun nieuwe leven willen opbouwen, overkomt hen weer een ramp. Chris Redfield, de legendarische held uit de Resident Evil™-serie die ook al even verscheen in Resident Evil 7 biohazard, zoekt het echtpaar weer op en maakt een eind aan hun vredige bestaan, waardoor de gebroken Ethan in een geheel nieuwe nachtmerrie wordt geworpen.

De first-person-actie in Resident Evil Village laat spelers de rol aannemen van de wanhopige en gebroken Ethan die onderzoek doet naar de mysterieuze nieuwe verschrikkingen die een eens vredig dorp teisteren. Tijdens deze beklemmende reis zullen spelers moeten vechten voor elke ademteug terwijl ze worden opgejaagd door de verdorven vijanden die het met sneeuw bedekte gebied bevolken. Dankzij de kracht van een nieuwe generatie consoles zal de wanhopige strijd om te overleven zenuwslopender dan ooit worden, met nóg meer realisme en aangrijpende momenten, terwijl spelers ook op de rustige momenten nooit weten welke nieuwe gruwelen hen nog te wachten staan.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password