Call Of Duty: Warzone 2.0 & Modern Warfare II Seizoen 3 Impressie

Call Of Duty: Warzone 2.0 & Modern Warfare II Seizoen 3 brengt nieuwe Multiplayer Maps, de lancering van Massive Resurgence, de terugkeer van Plunder en Gunfight. Bereid je voor op Warzone Ranked Play en meer tijdens het derde seizoen. Naar goede gewoonte zit het nieuwe seizoen met de nieuwe battle pass weer boordevol nieuwe content en cosmetics. Met Season 3 komt er ook een nieuwe premium battle pass optie, BlackCell, bovenop de gewone battle pass. 

Zoals gebruikelijk wordt seizoen 3 van Modern Warfare 2 geleverd met een eigen Battle Pass. De nieuwe Battle Pass voor Season 03 bevat meer dan 100 beloningen in 22 Sectors, waaronder twee nieuwe functionele wapens en de toevoeging van Operators Valeria Garza en Alejandro Vargas uit de Modern Warfare II Campaign. De Battle Pass dient zoals gebruikelijk weer als belangrijkste manier om de cosmetische inhoud van het seizoen vrij te spelen. Ook dit seizoen biedt weer items aan zoals operator skins, wapencamouflages en blauwdrukken voor wapens.

Spelers kunnen natuurlijk een klein deel van deze content vrijspelen door gratis te spelen, maar zullen de volledige Battle Pass moeten kopen om van een groot deel van de aangeboden content te kunnen genieten. Upgrade naar de volledige Battle Pass voor 1.100 COD Points voor toegang tot alle reguliere Battle Pass-items van Seizoen 03, of koop BlackCell, het gloednieuwe Battle Pass-aanbod voor een extra Sector, waardoor het totaal op 23 komt, en verdien extra Battle Token Tier Skips.

Blackcell

BlackCell is een duurdere Battle Pass-optie die de vorige bundel vervangt en maar liefst €30 kost. BlackCell is een premium aanbod dat ongelooflijke waarde biedt – meer dan 7.000 COD Points in waarde, gebaseerd op vergelijkbare in-game winkelbundels. Bovenop de standaard Battle Pass zit het volgende in deze bundel inbegrepen:

  • Nieuwe Operator, Pro-Tuned Weapon Blueprint, 1.100 COD Points
  • Battle Pass + 20 Tier skips
  • Toegang tot 12 alternatieve operator-skins
  • Verdien tot 1400 call of duty points terug Met het voltooien van de battle pass

Deze items worden meteen ontgrendeld bij het activeren van Blackcell, waardoor je deze meteen in de game kan gebruiken. Blackcell geeft spelers volledige toegang tot battle pass-content, terwijl het bonussen biedt in de vorm van tier skips en toegekende CoD-punten. De belangrijkste aantrekkingskracht van de Blackcell-pas is dat deze bonuscontent biedt buiten de standaard- of volledige Battle Pass-ervaring, met de Blackcell-operator die een geanimeerde skin heeft. Deze operator heeft in totaal twaalf vrij te spelen skins, wat typerend is voor de aangeboden content die de Blackcell pass spelers biedt.

Naast het BlackCell-aanbod heeft de Battle Pass een vernieuwde en gestroomlijnde manier om content vrij te spelen door de toevoeging van een Automatic Pathing-functie. Spelers die het niet erg vinden wat ze eerst verdienen en gewoon uren in de game willen maken, kunnen ervoor kiezen om de Battle Pass automatisch een effectief pad door de verschillende AO Sectors te laten uitstippelen. Spelers kunnen er ook voor kiezen om handmatig Battle Token Tier Skips te verdienen en deze uit te geven zoals in voorgaande seizoenen. Er is dus nog steeds de optie om Battle Pass-sectoren handmatig vrij te spelen, spelers kunnen op elk moment van het seizoen wisselen tussen automatisch en handmatig selecteren.

Wapens

Zoals het hoort bij een nieuw seizoen, brengt ook seizoen 3 nieuwe wapens met zich mee.  Hieronder is een overzicht van alle nieuwe wapens die toegevoegd zijn aan Warzone 2.0 en Modern Warfare 2 Season 3. Allereerst worden we getrakteerd op een nieuwe battle rifle, namelijk de  Cronen Squall, een bullpup, semi-automatisch geweer, ontworpen voor medium tot lange afstand schieten en weet uitzonderlijke schade toe te brengen aan je tegenstanders. Net als de nieuwe Sniper rifle, kan de Cronen Squall op dag één worden vrijgespeeld via de Season 3 Battle Pass, zelfs voor wie die niet heeft gekocht. Het nieuwe wapen zal te vinden zijn in Sector C11.

Een andere belangijke toevoeging in Season 3 is het iconische Intervention Sniper Rifle uit de originele Modern Warfare 2. Het klassieke geweer, dat nu de FJX Imperium heet, wordt door de ontwikkelaars omschreven als een “anti-personeel, bolt-action sluipschutter” die “ingrijpt in gespannen situaties.

Het zal je niet verbazen dat spelers met een lange staat van dienst hun weg door beide games zullen zoeken, door gebruik te maken van de wijzigingen in de balans van het sluipschuttersgeweer, die ook in de update worden geïntroduceerd. Spelers kunnen de FJX Imperium gratis vrijspelen door Sector C4 van de Season 3 Battle Pass te bereiken.

Gunfight

Goed nieuws voor de liefhebbers, Gunfight keer weer terug naar Call of Duty. Gunfight is de spelmodus voor vier spelers, duo-tegen-duo, waarin willekeurige Loadouts en kleine kooi-match-stijl mappen de tactische en snelle gevechten dicteren.

Voor degenen die niet bekend zijn met dit speltype: Elke ronde verschijnen twee duo’s aan weerszijden van een kaart met dezelfde willekeurige Loadout. Een duo wint een ronde als het de gezondheid van het andere duo tot nul reduceert of, als dit niet gebeurt voordat de rondetimer afloopt, wint het eerste duo dat een Overtime-vlag in het midden van de kaart verovert. Gelijkstand kan voorkomen als de duo’s dezelfde gezondheid hebben en de Overtime-vlag aan het einde van de overwerkperiode van een ronde niet is veroverd. Op dat moment krijgen beide duo’s een “rondewinst” voor de puntentelling. Het eerste duo dat zes ronden wint, wint de wedstrijd.

Naast Gunfight keert ook Cranked terug. Cranked biedt een variant op de klassieke Team Deathmatch-modus. Bij het verdienen van een kill worden spelers ‘cranked’, waardoor ze sneller kunnen bewegen, herladen, ADS en meer. Als je op zoek bent naar een snelle modus, zoek dan niet verder.

Nieuwe mappen

Pelayo’s Lighthouse is een nieuwe 6v6 map voor Modern Warfare 2 en heeft een zeer stemmige sfeer met veel mist, regen en duisternis. Terwijl de regen op de kliffen van dit kleine, ruige eiland slaat, geeft een vuurtoren ‘s nachts richting aan passerende schepen. Toch vertellen de nabijgelegen scheepswrakken over het immense gevaar bij het bevaren van de rotsachtige zeeën. Persoonlijk vindt ik dit een zeer interessante map. Deze is niet supergroot, en best donker, waardoor je goed moet uitkijken waar je vijanden zich bevinden, en waarbij je moet oppassen dat je je niet onverwachts langs achter laat verrassen.

Ondanks de wat kleinere map, is het hier op passen geblazen voor Snipers, die veel verstopplekjes hebben en moeilijk te zien zijn dankzij de duisternis. Gelukkig kan je aan de Snipers ontsnappen door het huisje in het midden van de map te bezoeken, wat dan weer de perfecte plek is voor close quarter combat.

Black Gold is net als Pelayo’s Lighthouse een nachtmap, enkel is het hier nagenoeg pikkedonker.  Het speelt zich af in Al Mazrah en is een Core Map ontworpen voor 6v6 matches. Het is de eerste nachtzicht map in Modern Warfare II. Op deze map beschik je over nightvision brillen om zo toch je vijanden nog goed te kunnen zien in de nacht. Je kan deze wanneer je een gebouw binnengaat uitzetten zodat je ook binnen nog goed kan kijken, of wanneer je hier niet goed mee kan werken. Hou er rekening mee dat niet alle scopes werken met nightvision brillen, waardoor je op toegevoegde lazer zal moeten rekenen om op de vijand te mikken.

Operators zullen hun nachtkijkers moeten gebruiken, thermische optiek moeten uitrusten of de beschikbare lichtbronnen in hun voordeel moeten gebruiken om de overwinning op deze kritieke strategische locatie veilig te stellen.

Tot slot zijn er ook nog 2 nieuwe Battle maps voor Warzone, waaronder Rohan Oil. Een uitbreiding van de Core Map, Rohan Oil verbreedt de gevechtsarena over dit Warzone 2.0 punt van belang en verschuift naar overdag, waardoor veel lucht- en landvoertuigen langs raffinaderij silo’s naar doelen kunnen rijden.

De tweede Battle map voor Warzone is Sattiq Cave Complex. Ten zuiden van Rohan Oil biedt het Sattiq Cave Complex een interessante mix van verticaliteit, schermutselingen met kleine gebouwen en interne gevechten via het complexe grottennetwerk. Een recreatie van Afghan uit Call of Duty: Modern Warfare 2 is te vinden op deze locatie. Hopelijk is dit een voorbode en komt de Afghan core map ook nog naar Modern Warfare II multiplayer.

Later in het derde seizoen komt er nog een nieuwe core map, Alboran Hatchery, die halverwege het seizoen wordt vrijgegeven. Helaas is hier momenteel nog geen verdere info over beschikbaar.

Warzone 2.0

In seizoen 3 krijgt Warzone enkele bekende modi weer beschikbaar.  Massive Resurgence en Plunder keren terug in Battle Royale. Warzone krijgt ook Redeploy Drones. De Redeploy Drones vliegen over van Ashika Island en bieden een snelle manier om over de kaart te reizen. Een andere toevoeging zijn de Tempered Plate Carriers. Met een getemperde plaatdrager uitgerust, bestaat je pantser uit twee halve staven in plaats van drie derde, waardoor het gemakkelijker en efficiënter is om ze te vervangen nadat deze stukgaan. Tot slot zijn ook UAV-torens toegevoegt aan Battle Royale.

UAV-torens, voor het eerst gezien in DMZ, zijn vaste bronnen die tijdens een match kunnen worden geactiveerd om je informatie te geven over de positie van je vijand. Na interactie met de boordcomputer van een toren ontvangen een Operator en zijn bondgenoten verschillende UAV-sweeps vanaf de locatie van de toren tot op enkele tientallen meters. Vijandelijke spelers krijgen een hoorbare melding wanneer een UAV-toren is geactiveerd, deze toren wordt vervolgens voor alle spelers weergegeven op de map. Bij deze ben je dus gewaarschuwd. Naast het bovenstaande kun je nog meer nieuwe en terugkerende functies en voorwerpen in Warzone 2.0 verwachten als onderdeel van een Mid-Season Update, waaronder het Decontamination Station.

Het derde seizoen van Warzone 2.0 & Modern Warfare II biedt ons dus weer veel moois aan. De nieuwe wapens spelen vlot en fijn weg, al stelen in mijn ogen de nieuwe multiplayer mappen hier de show. Het feit dat je hier tijdens de nacht speelt en op Black Gold zelfs aan de slag mag gaan met nachtkijkers, maakt dat deze mappen, een nieuwe dynamiek creëren Dit in combinatie met nieuwe sometics en extra’s maakt dat deze Battle Pass voor mij zijn geld meer dan waard is.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password