Call of duty: black ops 4

Call of duty: black ops 4
Call of duty: black ops 4
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is weer zover, een nieuw jaar en een nieuwe Call of duty die van de band rolt. Black ops 4 is de vijftiende game in de Call of duty reeks, en de vijfde opvolger in de black ops. Kunnen ze na al die games nog altijd vernieuwing brengen? Met deze vraag zat ik natuurlijk ook. Zeker nu ze zich alleen nog maar gericht hebben op de multiplayer modi, en het verhaal dus wegvalt, had ik mijn twijfels over de originaliteit die ze hiermee zouden uiten. Of het hun gelukt is, kan je verder in deze review lezen.

Meet the specialists

Dat ik geschreven heb dat ze het verhaal hebben weg gelaten, is misschien een heel klein beetje overdreven. Elk spel heeft natuurlijk een klein beetje story nodig waar het rond draait. In black ops 4 komen we dit verhaal iets of wat goed verborgen tegen bij de specialist HQ. Hier kan je elke specialist zijn vaardigheden en wapens testen in een kleine tutorial. Zodra de tutorial is afgelopen krijg je een korte backgroundstory over de door jou gekozen specialist. Daarnaast kan je ook nog met elke specialist een soort van oefenwedstrijd tegen bots spelen. Als het jou lukt om deze wedstrijd te winnen, wordt je beloond met een filmpje over hoe het gaat met de specialist in het heden. Hoe meer oefenwedstrijden je speelt, hoe meer van het verhaal je te weten komt.

PVP

Meer over de story kan ik niet zeggen, maar omdat de meeste spelers deze game kopen voor de multiplayer, denk ik niet dat het zo erg is. Dus hierbij ga ik over op de verschillende multiplayer modi. Te beginnen bij het gewone klassieke pvp en zijn verschillende categorieën.

 • Control: Hier is het de bedoeling dat je in teams van vier of vijf probeert het controlepunt aan te vallen of te verdedigen.
 • Heist: Probeer zo snel mogelijk het geld bijeen te grijpen en naar het ontsnappingspunt te lopen. Het eerste team dat ontsnapt met het geld, of alle spelers van het andere team kan vermoorden is de winnaar. Ook dit wordt gespeeld in team van vier of vijf spelers.
 • Free for all: Je staat er nu helemaal alleen voor. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren door andere spelers neer te schieten. Gaat voor zes tot acht spelers op dezelfde map.
 • Kill confirmed: Met een team van vijf of zes ga je proberen de dog tags van je vijanden te verzamelen.
 • Search and destroy: In een team van vier of vijf ga je een doelwit verdedigen en vernietigen. Het verschil hierin met de andere modi is dat er geen respawns zijn, dus wees voorzichtig met je levensbalk.
 • Domination: Drie delen van de map moeten in jouw team hun bezit geraken, je krijgt punten per deel dat je team bezit.
 • Hardpoint: één deel van de map moet overmeesterd worden, opgepast want dit deel verandert van plaats na een bepaalde tijd.
 • Team deathmatch: Gewoon 5v5 of 6v6. Probeer met jouw team zoveel mogelijk kills te halen.

Wie zijn eigen in al deze categorieën een meester kan noemen, kan zich wagen aan de hardcore versies ervan, deze worden gespeeld door de top van de spelers en zijn een pak moeilijker dan de gewone pvp. Ik heb in ieder geval al niets te zoeken in de hardcore hier.

Blackout

Naast de klassieke pvp, komt call of duty nu ook met zijn eigen battle royale, blackout genaamd. Om eerlijk te zijn is dit voor mij een eerste keer dat ik ooit een battle royale heb gespeeld, dus wist ik niet goed waar ik mij aan moest verwachten. Deze gamemodus heeft mij vanaf de eerste seconde al verrast met de grootte van de map. Nog nooit had ik zoiets gezien in een call of duty. De verwondering werd al snel omgedraaid in stress omdat ik al beschoten werd. En ja hoor  de eerste 10 wedstrijden werden voor mij gewoon aankomen met een parachute en neergeschoten worden. pas daarna is het mij gelukt om eens wat langer te overleven en wat rond te kijken naar wat deze map te bieden heeft. Want met zo een grote map had ik een beetje schrik dat deze wat leeg en repetitief zou worden. Maar nee hoor, deze map heeft zoveel te bieden in zoveel verschillende locaties, dat elke wedstrijd echt wel anders voelt. Zelfs met zoveel spelers op één map blijft alles zeer vlot spelen zonder enige vorm van framedrops. Deze modus heeft zeker mijn interesse wel opgewekt en wil ik zeker eens proberen om zoiets te winnen.

Z Z Z ZOMBIEEES!!!!!

Last but not least, mijn all time favorite in de multiplayer van call of duty. De zombies. Deze keer komen ze niet met één, maar met drie verschillende “story based” mappen.

 • IX: Maak kennis met Scarlett, Diego, Bruno en Shaw. Vier mensen die getransporteerd zijn naar een gladiatorachtig universum, die (natuurlijk) overrompeld wordt door zombies. Hier moeten ze wave na wave van zombiegladiatoren proberen te overleven en hun een weg banen richting de “high priest of chaos”.
 • Voyage of despair: Een ander tijdperk, maar dezelfde personages als hiervoor. Deze keer bevinden ze zich op de titanic om een overval te plegen, en een mysterieus artefact te stelen. Al snel wordt duidelijk dat er met dat artefact meer aan de hand is en dat een gigantische ijsberg het minste van hun problemen gaat zijn.
 •  Aether: Het minst duidelijke verhaal van de drie. Hier speel je met incarnaties van personages uit oudere games. In dit multiversum worden deze personage geconfronteerd met hun ultieme levensdoel.

Naast deze drie story based mappen heb je ook nog rush. Dit wordt gespeeld in één van de drie vorige mappen maar zonder verhaal. Alles gaat veel sneller en het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren.

Visuals

Welke modi je ook speelt, call of duty probeert er het beste uit te halen. Alles verloopt heerlijk vlot. De hoge graphics zorgen hierbij voor een nog betere gaming ervaring. Het menu voor uw personage is mooi verdeeld en makkelijk aan te passen. Alles is tot in de kleinste details mooi uitgewerkt. Zelfs de calling cards (beloningen dat je krijgt) zijn weeral heel mooi gemaakt. Hier hoop ik ze toch ook weer allemaal vrij te spelen zodat ik ze kan showen aan iedereen dat het speelt.

Conclusie:

Call of duty: Black ops 4 is er weeral in geslaagd een visueel prachtige game uit te brengen. Alles verloopt zeer vlot en zonder problemen. Je kan gemakkelijk samen in een crew met jouw vrienden. Iets wat in sommige andere games de laatste tijd moeilijk werd. De map in blackout gaat niet snel vervelen ondanks zijn immense grootte. Het enige waar ik wel wat problemen mee had is dat de maps enorm hard lijken op hun voorgangers, dus hier mijn punt of ze origineel zijn geweest. Ja en nee. De maps voelen niet nieuw aan, en sommige aspecten lijken ook gekopieerd van andere games. Hierbij kijk ik dan naar de background stories van de specialists. Deze lijken naar mijn mening iets te veel op die van Rainbow Six. Search and destroy lijkt dan ook enorm hard op bomb van Rainbow six. In de story wordt er ook enorm veel gevloekt, zodat het een gevoel van stoerdoenerij geeft. Ook de karakters geven een enorme macho vibe af. Zelfs de vrouwelijke personages voelen niet vrouwelijk aan. Al bij al voor wie een grote fan is van FPS, is dit spel zeker een aanrader. Wie nog niet zo bekend is met FPS kan zich hier ook zeker in terug vinden.

Good

 • vlotte gameplay
 • mooie graphics
 • diversiteit

Bad

 • te hoog macho gehalte
 • weinig vernieuwing in de mappen
8.3

Geweldig

Lost Password