Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise Remastered
Burnout Paradise Remastered
Genre:, Platform:, Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Burnout Paradise is een game die ik destijds, bij de originele release in 2008, enorm veel gespeeld heb. Na deze release is er helaas geen enkel nieuw deel meer verschenen in de Burnout reeks, iets waar ik toch alweer enkele jaren op hoop. Groot was dan ook mijn vreugde toen ik hoorde dat deze game een remaster zou krijgen. Ik zag het meteen weer zitten om de game weer eens volledig door te spelen, en dan meteen ook alle DLC’s die ooit zijn verschenen te testen. Want deze remaster bevat naast de originele game ook alle DLC’s, iets waar ik destijds niet over beschikte. Ik ben dan ook met zeer veel enthousiasme aan deze game begonnen, want uiteraard was ik net zoals jullie benieuwd of deze game de tand des tijds goed heeft weten te doorstaan.

Ik begin deze review ook meteen met de belangrijkste vraag: ‘Is deze game anno 2018 nog steeds even leuk?’ Wel, hier kan ik alvast een zeer positief antwoord op geven. De game is ook nu nog steeds zeer verslavend en erg leuk om uitgebreid te spelen. De gameplay is nog steeds ijzersterk en weet uren spelplezier te bezorgen, en dit voor zowel fans van het eerste uur als voor gamers die deze reeks voor het eerst uitproberen. Toch is het belangrijk om te weten dat je het op sommige gebieden wel merkt dat het hier om een wat oudere game gaat. De map is niet zo enorm groot vergeleken met modernere open world racers. Maar dit mag absoluut de pret niet bederven, want er valt gelukkig nog genoeg te beleven op deze map.

Zo dien je door een groot aantal billboards en gates te rijden om deze te verzamelen als zogenaamde collectables. Hoewel dit volledig optioneel is,  – niet iedereen ervan houd om dingen te zoeken of te verzamelen – is het toch aan te raden deze allemaal te zoeken. Al deze billboards en gates staan namelijk op alle shortcuts en alternatieve routes. Het is niet meteen een must om deze te kennen, maar het zal je zonder twijfel helpen om de overwinning te behalen wanneer je deze routes kent. Dit is echter niet het enige dat er te beleven valt in deze open wereld. Er zullen ook race wagens rondrijden op deze map. Wanneer je erin slaagt om deze te doen crashen, zal je de desbetreffende auto ook krijgen voor je eigen collectie. Het is dan ook aangeraden om deze steeds proberen te pakken te krijgen, want op deze manier kan je vrij snel een mooi wagenpark opbouwen. Hierover kan ik ook nog even een kleine tip geven. Speel zeker in het begin voornamelijk met de wagens die je zelf unlocked in plaats van de DLC wagens. Deze zijn namelijk best wel overpowered, zeker in het begin. Hierdoor zou de game anders veel te simpel worden, en dus snel gaan vervelen. Al kan je deze natuurlijk wel meteen gebruiken als je dit echt zou willen.

Er zijn verschillende soorten events om uit te rijden. Allereerst heb je de normale races, waarin je van punt “A” naar punt “B” dient te racen. Vervolgens zijn er de ‘Road rage’ events, waarin het de bedoeling is om een vooropgesteld aantal takedowns te behalen. Met andere woorden, hier moet je zo veel mogelijk tegenstanders doen crashen. In ‘Stunt run ‘ moet je gaan stunten om zo punten te behalen. Je moet binnen een bepaalde tijd een vastgesteld aantal punten zien te behalen door te driften, jumps uit te voeren en zo spectaculair mogelijk te rijden zonder te crashen om zo een sterke combo op te bouwen. In ‘Marked man’ wordt je opgejaagd door andere racers die je proberen te vernietigen, het is hier de bedoeling om te overleven tot aan de finish. Tenslotte heb je voor elke wagen een unieke ‘Burning Route’, wat in essentie een tijdrit is om een betere versie van je huidige wagen te winnen. het is trouwens ook mogelijk om op alle wegen een tijd neer te zetten, om zo te concurreren met de beste tijden van zowel je vrienden als tegenover de wereldranking. Het is tevens ook mogelijk om alle soorten events online te spelen. Zoahttps://i.imgur.com/rWQt6YR.jpgls je kan lezen valt er dus genoeg te beleven in deze game.

Hou er echter wel rekening mee dat ze bij Burnout Paradise Remastered gekozen hebben voor een zeer eenvoudige remaster. Hiermee bedoel ik dat er eigenlijk buiten een hogere resolutie (4K) niets extra is toegevoegd. Verwacht dus geen verbeterde textures of nieuwe voertuigen of races in deze titel. Dit is op zich geen probleem aangezien de game ook nu nog zeer mooi oogt. Maar vanwege het prijskaartje heb ik toch het gevoel dat EA wat meer had kunnen doen. Ik heb hier dan ook vooral het gevoel bij dat het meer gaat om een markt test, om even aan te voelen of het publiek nog interesse heeft in een nieuwe Burnout game. Hopelijk is deze remaster dan ook een voorbode op een eventueel nieuw deel. Fingers crossed!

Conclusie

Ondanks dat Burnout Paradise Remastered een vrij simpele remaster is, is deze game ook nu in 2018 een zeer vermakelijke arcade racer. Ik kan deze game absoluut aanraden aan iedereen die deze destijds niet gespeeld heeft. De game is uiteraard ook nog steeds leuk voor wie deze reeds bij de originele release heeft gespeeld. Hou er echter wel rekening mee dat er buiten een 4K resolutie niets nieuws is toegevoegd. Gelukkig zijn wel alle eerder verschenen DLC’s bijgevoegd in deze remaster, waardoor ook dit best wel eens interessant kan zijn voor fans van het eerste uur die net zoals ikzelf de DLC’s nooit hebben gespeeld.

 

Good

  • Nog steeds even leuk als in 2008
  • Alle eerder verschenen DLC's zijn bijgevoegd in deze remaster

Bad

  • Geen nieuwe inhoud
  • Simpele 4K port
8.2

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password