Bungie onthult The Final Shape en lanceert Season of the Witch in Destiny 2

Bungie onthulde tijdens de jaarlijkse Destiny 2 Showcase meer details over Destiny 2: The Final Shape. De nieuwe uitbreiding lanceert op 27 februari 2024. Tijdens het evenement onthulde de studio nieuwe gameplay en verhaalelementen van het laatste deel in Destiny 2’s Light en Darkness-saga. Bungie kondigde ook Episodes aan, een nieuwe benadering van seizoensgebonden content. Hierin wordt het vervolg van The Final Shape beschreven en het toneel gezet voor meer verhalen en content in Destiny 2. De eerste Episode genaamd ‘Echoes’ start kort na de lancering van Destiny 2: The Final Shape in maart 2024.

Daarnaast heeft de studio Season of the Witch uit de doeken gedaan: het nieuwe seizoen dat gisteren wereldwijd werd gelanceerd in Destiny 2. In Season of the Witch werken spelers samen met hun bondgenoot Eris Morn om met behulp van arcane Hive-magie het spoor te volgen dat The Witness heeft achtergelaten toen hij de Traveler binnenging.

Destiny 2: The Final Shape
In Destiny 2: The Final Shape nemen spelers het op tegen hun ultieme tegenstander genaamd The Witness. Dit doen ze samen met hun iconische Vanguard-bondgenoten: Ikora Rey, Commander Zavala en de mysterieus teruggekeerde Cayde-6. Spelers beginnen aan een gevaarlijke reis vol herinneringen en ontdekkingen naar het hart van de Traveler, waar ze proberen de oorlog van Light en Darkness te beëindigen. Het verhaal van deze confrontatie wordt zowel verteld gedurende de campagne van The Final Shape als in de nieuwe raid die in maart 2024 wordt gelanceerd.

Bij de lancering van de raid vindt een nieuwe World First Race plaats. Deze begint op de dag dat de raid uitkomt. Hierin strijden teams over de hele wereld om de eerste te zijn die de nieuwe raid volledig weten te voltooien.
Mysterieuze nieuwe bestemming
Tijdens de campagne van The Final Shape verkennen spelers een mysterieuze nieuwe bestemming genaamd The Pale Heart, gelegen binnenin de Traveler. Deze bestemming is gevormd door The Witness, maar ook beïnvloed door de geschiedenis en reis van spelers zelf. Daardoor bevat deze bestemming nostalgische verwijzingen uit de geschiedenis van de Light en Darkness-saga, inclusief een versie van de oorspronkelijke Tower uit Destiny. The Pale Heart is de eerste lineaire bestemming in de geschiedenis van Destiny en evolueert geleidelijk mee.

De uitbreiding biedt spelers ook nieuwe offensieve mogelijkheden in de vorm van drie nieuwe Super Abilities en Aspects (Void voor Titans, Solar voor Warlocks, en Arc voor Hunters). Deze zijn ontwikkeld met het doel om samen te werken. Ook zijn er nieuwe aanvullingen op het arsenaal van Destiny, waaronder een nieuwe wapen-subfamilie met de Rocket Pistol Sidearm en een nieuwe Support Frame Auto Rifle. Met deze nieuwe Support Frame Auto Rifle kunnen spelers vijanden beschadigen en tegelijkertijd bondgenoten genezen. Daarnaast keren klassieke wapens uit het origineel terug en wordt er onder andere een nieuwe Exotic Fusion Rifle toegevoegd. Spelers kunnen deze hulpmiddelen gebruiken in hun strijd tegen een nieuw vijandtype genaamd de Subjugators. Subjugator gebruiken Stasis- en Strand-krachten en voegen een element van controle toe aan het slagveld.

Nieuwe functies
Destiny 2-ontwikkelaars gaven ook details over nieuwe functies die het komende jaar naar de game komen, waaronder een vernieuwd Power-systeem dat het makkelijker maakt voor spelers van verschillende Power-niveaus om samen aan activiteiten deel te nemen. In november 2023 komt de Fireteam Finder-functie. Deze is ontworpen om spelers te helpen andere mensen te vinden om mee te spelen. Tot slot volgen er ook nog enkele PvP-updates, zoals een nieuwe map in Vex-thema genaamd Multiplex, een nieuwe op Relic-gebaseerde gamemodus en de nieuwe Checkmate-modifier.

Er werd vóór de opening van de Showcase een moment van stilte in acht genomen voor Lance Reddick, die in maart is overleden. Reddicks waardige vertolking als de Engelstalige stemacteur van Zavala maakte een inspirerend en geliefd personage in het Destiny-universum. Eerder deze maand kondigde Bungie aan dat film- en tv-acteur Keith David de rol van Zavala gaat overnemen, waardoor het verhaal van het personage wordt voortgezet in The Final Shape. Daarnaast kondigde film- en tv-acteur Nathan Fillion in mei van dit jaar zijn terugkeer naar de Destiny-franchise aan als de stem van Cayde-6.

Episodes
Bungie vertelde als onderdeel van de Showcase ook over het nieuwe Episodes-contentformaat voor Destiny 2. Deze gaat in maart 2024 van start, kort na de lancering van The Final Shape. Episodes vervangen het huidige seizoensgebonden model en vormen een geheel nieuwe benadering van storytelling en content. Er komen drie afzonderlijke Episodes in 2024 – respectievelijk getiteld Echoes, Revenant en Heresy – waarbij de eerste Episode in maart wordt gelanceerd. Elke Episode heeft een op zichzelf staand verhaal dat wordt verteld in drie Acts. Hierin verkennen spelers de nasleep en gevolgen van de gebeurtenissen tijdens de afsluiting van de Light en Darkness-saga. Daarnaast worden er vaker dan in eerdere Destiny 2-seizoenen meer content en beloningen geïntroduceerd.

Destiny 2: The Final Shape pre-orders nu beschikbaar
Destiny 2: The Final Shape is verkrijgbaar in drie verschillende edities. Deze zijn vanaf nu allemaal te pre-orderen. Lees het volledige Engelse bericht in de bijlagen voor meer informatie over de verschillende edities.

Destiny 2: The Final Shape lanceert op 27 februari 2024.

Season of the Witch
Het nieuwste seizoen van Destiny 2 heet Season of the Witch en is direct na de Showcase gestart. In Season of the Witch zetten spelers hun achtervolging op The Witness voort en komen ze onderweg oude bondgenoten en vijanden tegen. Een belangrijk onderdeel van Season of the Witch is het Deck of Whispers, een nieuwe progressiemethode waarmee spelers hun loadouts en krachten op nieuwe manieren kunnen aanpassen. Daarnaast introduceert het Destiny-team verschillende nieuwe functies om de algehele kwaliteit en ervaring van de game te verbeteren.

Een van deze belangrijke functies is Timeline Reflections. Dit zijn korte speelbare missies die toegankelijk zijn via de Timeline-functie in de Director. Deze missies bieden korte verhalende introducties en samenvattingen van belangrijke verhalende gebeurtenissen uit Destiny 2. Ze zijn bedoeld om nieuwe spelers te helpen bij het lopende verhaal en om ervaren spelers momenten uit het verleden te laten herbeleven. Timeline Reflections zijn zonder extra kosten beschikbaar voor alle spelers.
De terugkeer van de Crota’s End raid
In Season of the Witch keert ook de raid Crota’s End terug. Crota’s End werd oorspronkelijk kort na de lancering van de originele Destiny in 2014 uitgebracht. In de raid moeten spelers het maanlandschap trotseren om de Hellmouth binnen te gaan en de zoon van Oryx te confronteren.

Crota’s End lanceert op 1 september en Bungie viert dit met een World First Race. Teams van over de hele wereld krijgen 48 uur de tijd om zowel de Contest Mode als de Crota’s End Challenge Mode van de raid te voltooien en de Superior Swordplay Triumph te verdienen. Het eerste team dat elke encounter voltooit, de laatste chest loot en na het voltooien van de Challenge Mode terugkeert naar orbit, wordt uitgeroepen tot World First. Hun overwinning wordt vereeuwigd met Crota’s End World First raid-riemen.

Season of the Witch start vandaag en eindigt op 28 november.

The Witch Queen Trial-weekend
Spelers die nog nooit Destiny 2: The Witch Queen hebben gespeeld, kunnen dit kosteloos doen tijden het Destiny 2: The Witch Queen Trial-weekend. Deze vindt plaats van 24 tot en met 27 augustus. Daarnaast is The Witch Queen vanaf 22 augustus tot en met 5 september in de aanbieding. Ook is de uitbreiding sinds 15 augustus beschikbaar voor PlayStation Plus Extra- en PlayStation Plus Premium-leden.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password