Bungie kondigt nieuwe game Marathon aan & Nathan Fillion keert terug naar Destiny 2 in The Final Shape

Bungie onthulde tijdens de PlayStation Showcase een nieuwe game genaamd Marathon, een sci-fi-extraction-shooter. Het is het eerste volledig nieuwe project van de studio in meer dan tien jaar en is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc met volledige cross-save en crossplay. Bungie kondigde de game aan met een eerste CGI-trailer, maar gaf daarbij nog geen releasedatum aan. De trailer gaf een glimp van de personages (in de game bekend als ‘Runners’) en de gedurfde visuele stijl.

Marathon is een op PvP gerichte extraction-shooter op de mysterieuze planeet Tau Ceti IV. Spelers kruipen in de huid van Runners, cybernetische huurlingen die zijn ontworpen om de harde omgeving van de planeet te overleven en de verloren kolonie Tau Ceti te verkennen. Spelers gaan solo of in een groep van drie op zoek naar mysterieuze buitenaardse artefacten, waardevolle loot en nieuwe wapens en gear die ze aan hun collectie kunnen toevoegen.

“Marathon is het begin van een geweldige reis voor Bungie. Een reis die is geïnspireerd door de legendarische geschiedenis van onze studio en die tegelijkertijd de toekomst met verve tegemoet treedt”, zegt Marathon General Manager Scott Taylor. “We nemen alle lessen die we hebben geleerd van meer dan 30 jaar verbazingwekkende werelden en innovatieve PvP-ervaringen creëren en verwerken die in een game dat eruitziet, klinkt én speelt als iets wat Bungie nog nooit heeft gemaakt.”

Eerste ViDoc Marathon
Na de onthulling werkten kijkers samen om aanwijzingen te analyseren en te delen, waardoor een netwerk van op lore geïnspireerde geheimen werd ontdekt. Door deze ontdekking publiceerde Bungie de eerste ViDoc van Marathon getiteld ‘Somewhere in the Heavens’. Naast de ViDoc zijn er nog meer geheimen te ontdekken.

Destiny 2: The Final Shape
Bungie kondigde vandaag ook aan dat acteur Nathan Fillion terugkeert in zijn rol als fan-favoriet personage Cayde-6 in het Destiny-universum. De legendarische Hunter zat kort in een teaser-video voor de volgende Destiny 2-uitbreiding, genaamd Destiny 2: The Final Shape.
De tienjarige reis van Destiny’s Light & Darkness-saga nadert zijn epische einde. Op 22 augustus laat Bungie tijdens het Destiny Showcase-evenement de eerste details zien van wat je kunt verwachten. Tijdens deze showcase tonen de ontwikkelaars van Bungie meer van The Final Shape en geven ze een vooruitblik op de toekomst van Destiny 2. Fans kunnen het evenement volgen op de officiële Destiny Twitch– en YouTube-kanalen.

“Dit is een heugelijk moment voor Bungie, nu we onze evolutie naar een multi-game-studio voortzetten,” aldus Bungie CEO Pete Parsons. “Meer dan dertig jaar passie voor het maken van de mooiste games heeft ons hierheen geleid en zal ons naar de toekomst stuwen. We hebben een enorme hoeveelheid werk voor de boeg, waaronder het verder uitbouwen van ons Marathon-ontwikkelteam en het jarenlang ondersteunen van Destiny. Met onze partners bij PlayStation werken we aan het verwezenlijken van onze gedurfde visie als een echt entertainmentbedrijf, terwijl we nooit onze kernmissie vergeten: werelden bouwen die vriendschap inspireren.”

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com