Buitenaardse odyssee Planet of Lana lanceert op PC en Xbox met Game Pass in het voorjaar van 2023

Thunderful en onafhankelijke ontwikkelaar Wishfully zijn blij te kunnen aankondigen dat hun langverwachte filmische puzzelavontuur Planet of Lana met Game Pass zal lanceren wanneer het in de lente van 2023 uitkomt op Xbox Series X|S, Xbox One en PC via Steam en de Windows 10 Store. Deze nieuwe datum geeft Planet of Lana wat extra ontwikkeltijd, om de ambitieuze potentie die Thunderful en Wishfully geloven dat dit filmische puzzelavontuur heeft waar te maken.

In aanloop naar de publieke gameplay demo op gamescom 2022, heeft Wishfully samen met Xbox een nieuwe trailer gedebuteerd en een feature geplaatst op de Xbox Wire portal die een sneak peek laat zien van enkele van de companion mechanics die spelers kunnen verwachten tussen Lana en haar katachtige metgezel Mui.
“Het spijt ons dat de voltooiing van de ontwikkeling van Planet of Lana langer zal duren dan aanvankelijk verwacht, maar we beloven dat het het wachten waard zal zijn,” aldus Wishfully-directeur Adam Stjärnljus. “Planet of Lana is al heel lang een passieproject voor ons, dus we willen ervoor zorgen dat wanneer het eindelijk beschikbaar is, mensen het in ongerepte staat krijgen. Plus Game Pass-gebruikers krijgen de game te spelen op de lanceringsdag, wat spannend is voor ons omdat het betekent dat we de game met een zo breed mogelijke fanbase kunnen delen!”

Planet of Lana speelt zich af op een buitenaardse wereld en vertelt het verhaal van Lana en haar trouwe dierenvriendinnetje Mui, die op een reddingsmissie gaan om haar zus te redden. Dit ontroerende verhaal wordt beleefd door de lens van een filmische side scrolling gameplay format, terwijl spelers een kleurrijke wereld verkennen vol met prachtige omgevingen, vreemde wezens en gevaarlijke machines. Planet of Lana is een avontuur vol gedurfde platformactie, boeiende puzzels, spannende stealth-acties en een companion mechanic die Lana en Mui met elkaar verbindt, wat unieke gameplay en verhaalmomenten oplevert door hun vaardigheden samen te gebruiken.

De soundtrack van Planet of Lana is gecomponeerd door D.I.C.E. en BAFTA-genomineerde componist Takeshi Furukawa, bekend van zijn werk voor The Last Guardian. Deze odyssee buiten de wereld is verbonden met een geheel unieke visuele stijl die handgetekende illustraties, complexe parallax-layering en subtiel gebruik van 3D-graphics combineert om de look van een interactief schilderij te geven. Op high-end pc’s en Xbox Series X zal Planet of Lana draaien op een native resolutie van 4K (2160p) bij 60 frames per seconde, waardoor het ongelooflijke artwork tot leven komt.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password