Bridge Constructor

Bridge Constructor
Bridge Constructor
Ontwikkelaar:Uitgever:
Eerder verscheen Bridge Constructor al op Steam en iOS en nu is er ook een versie voor de Xbox One. Wij bouwden heel de dag bruggen om jullie hieronder uitgebreid te laten weten waarom je deze game al dan niet aan moet kopen.

Bridge Constructor is een puzzelspel waarin je -zoals de naam je waarschijnlijk al deed vermoeden- bruggen moet bouwen. (Zonder mijn uitleg over de titel had je dit vast nooit geraden he?) Je zult je door verschillende levels moeten worstelen zodat in elke level alle voertuigen over de bruggen geraken.

Het bouwen van een brug is erg simpel: je kiest het onderdeel dat je wil gebruiken en plaatst het op het raster, waarna je makkelijk een volledige brug bouwt. Wel is het soms onhandig dat bijvoorbeeld de “B”-knop zowel een onderdeel deselecteren is, als een onderdeel verwijderen, waardoor je toch vaker dan je lief is een deel van je brug delete terwijl je eigenlijk iets wou deselecteren. Gelukkig kan je door “LB” in te drukken de voorgaande stap ongedaan maken.

Nadat je een brug hebt gebouwd, is het tijd om te testen of de brug sterk genoeg is voor verkeer. Door op “RB” te duwen, kan je naar een live preview mode gaan waarna je kan selecteren welke voertuigen je over de brug zal sturen. Aanvankelijk heb je enkel de keuze uit auto’s of vrachtwagens, maar zodra je alle bruggen met succes hebt gebouwd, krijg je de beschikking over een tankwagen waardoor je een extra uitdaging hebt om deze veilig over alle bruggen te krijgen. Aangezien de tankwagen stukken zwaarder is, zal je meerdere bruggen toch weer moeten herbouwen of verstevigen.

Op het eerste zicht is het een erg vermakelijke en zelfs verslavende puzzelgame. Echter na een uurtje of twee heb je alsnel door hoe je alles veilig over een brug krijgt, waarna de verveling toch kan toeslaan vanwege de eentonigheid van deze game. Je unlocked namelijk in een erg snel empo alle soorten onderdelen, gaande van hout -wat erg goedkoop is maar ook vrij zwak- tot metaal, kabels en brugpijlers. Doordat je deze materialen zo snel unlocked, zakt de uitdaging van het spel vrij snel in, want in veel gevallen geldt dat een simpele hangbrug al voldoende is om de voertuigen veilig over een brug te krijgen, en hierbij bedoel ik dan simpelweg enkel weg aanleggen die in ee boogvorm naar omlaag hangt zonder extra support of kabels of wat dan ook. Uiteraard werkt deze techniek niet bij de tankwagen, dus daar zul je toch wel weer in worden uitgedaagd.

Ook zeer handig en leuk gedaan is het feit dat je tijdens het testen van een brug kan zien op welke plaats de brug het meeste gewicht moet verwerken. Faalt een brug, dan zie je hierdoor perfect wat het zwakke punt is, zodat je dit kan gaan aanpassen. Zo was het erg leuk om toch te proberen om alles over een niet al te sterke brug te krijgen, waardoor je soms wel je adem inhoudt met een bang hartje in afwachtig of de brug het houdt. Zo geeft de groene kleur weer dat alles in orde is, maar hoe roder het wordt, hoe meer stress de brug heeft op die plek.

 

Verder is het wel aan deze game te zien dat zijn roots bij iOS liggen. Zo zijn de menu’s erg onhandig gemaakt voor op consoles en heb je zowel links als rechts van het scherm grote, dikke iconen om andere onderdelen aan te duiden of zelfs te saven en een level te verlaten. Dit had men makkelijk kunnen vervangen met aangepaste menu’s speciaal voor op Xbox One.

 

Nog een puntje van kritiek is het feit dat als je een brug test, alle voertuigen tergend traag voortbewegen. Er is geen optie om dit te skippen of om te versnellen, wat je dan wel weer tot je beschikking hebt is een pauze knop om de voertuigen te kunnen pauzeren, wat natuurlijk geen enkel nut heeft vergeleken met een versnellingsknop.

 

 

Bridge Constructor is een aangenaam tussendoortje voor als je niet veel tijd hebt om te gamen. De game is echter niet veel meer dan dat, aangezien het nogal snel kan gaan vervelen. Of het spel waard is om te kopen hangt dus volledig af van hoeveel tijd je aan dit soort games wil besteden. Je krijgt zowel de main game als de Slope Mania bijvoeging, waarin je volgens hetzelfde principe afdalingen moet bouwen.

6.5

Aardig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password