Borderlands Science roept spelers op wetenschappelijk onderzoek vooruit te helpen

Vandaag hebben de interactieve entertainmentbedrijven Gearbox Software en 2K Borderlands Science gelanceerd, een interactief spel in het veelgeprezen Borderlands 3 dat spelers uitnodigt om het menselijk darmmicrobioom in kaart te brengen om zo vitale medische studies te bevorderen en tegelijkertijd in-game beloningen te verdienen. Dit belangrijke initiatief is het resultaat van internationale samenwerkingsverbanden met onderzoekers en wetenschappers van McGill University, Massively Multiplayer Online Science (MMOS) en The Microsetta Initiative van de UC San Diego School of Medicine. De Emmy-genomineerde Big Bang Theory-ster, wetenschapper en onderzoeker Dr. Mayim Bialik leent haar stem aan het project en hielp daarmee spelers met hun avontuur in Borderlands Science.

“We zien Borderlands Science als een kans om de enorme populariteit van Borderlands 3 te gebruiken om sociaal goed te bevorderen,” zegt Gearbox Software mede-oprichter Randy Pitchford. “Borderlands Science is de voorhoede van een nieuw verband tussen entertainment en gezondheid: een innovatief spel-in-het-spel, compleet met scores, progressie en beloningen, waarbij je speeltijd daadwerkelijk tastbare gegevens genereert die worden toegepast om het onderzoek te verbeteren, ziekten te helpen genezen en bij te dragen aan de bredere medische gemeenschap”.

Triljoenen microben bevolken het menselijk lichaam – waarvan sommige in verband kunnen worden gebracht met aandoeningen zoals inflammatoire darmziekte, diabetes, autisme, Parkinson, Alzheimer, kanker, obesitas, allergieën, en nog veel meer. Het in kaart brengen van deze microben zal wetenschappers helpen om ze beter te begrijpen en zal een belangrijke basis vormen voor toekomstige microbiologische studies die kunnen leiden tot meer gevoelige diagnostiek en gepersonaliseerde behandelingen. Echter, vanwege het aantal microben hebben computers moeite om ze in kaart te brengen, waardoor het in kaart brengen van de darm bijna onmogelijk is.

Dit is waar Borderlands Science, een mini-videogame binnen Borderlands 3, aan bod komt. Door gebruik te maken van de enorme breedte van de videogamecommunity, brengt het project de vaardigheden van spelers in kaart en past het deze toe op het in kaart brengen van het menselijk darmbioom, waardoor medische onderzoekers honderdduizenden uren kunnen besparen op het trainen van computers om hetzelfde te doen.

Borderlands Science codeert het DNA van elke darmmicrobe als een reeks stenen van vier verschillende vormen en kleuren. Spelers verbinden die gekleurde vormen met elkaar om wetenschappers te helpen de overeenkomst tussen elke microbe in te schatten. Hoe meer puzzels spelers oplossen, hoe meer ze helpen bij het ontcijferen van het menselijke darmmicrobiome, terwijl ze ook nog eens beloningen verdienen die in Borderlands 3 kunnen worden gebruikt. Een korte video met Dr. Bialik die Borderlands Science uitlegt, is hier te vinden.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe partners op het gebied van gaming, en dit past perfect bij ons”, aldus MMOS CEO en mede-oprichter Attila Szantner. “We hebben MMOS gecreëerd om wetenschappelijk onderzoek en videogames met elkaar te verbinden als een naadloze game-ervaring, en dat is precies wat dit geworden is. Ik geloof dat Borderlands 3-spelers die microbiologisch onderzoek bevorderen, de manier waarop we over videogames denken zullen veranderen”.

“Het was een eenvoudige keuze om samen met Gearbox en partners Borderlands Science te realiseren”, aldus McGill University professor Jérôme Waldispühl. “Door te werken aan de afstemming van de gamecommunity op het biomedische veld, kunnen deze twee gepassioneerde groepen samen werken aan een resultaat dat we misschien niet zouden bereiken zonder de gezamenlijke inspanning.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password