Blog: D4RK Ink Ang3l’s leven als gamer deel 1: High Heels & controllers

Blog: D4RK Ink Ang3l’s leven als gamer deel 1: High Heels & controllers

Het is me wat… het leven als gamer, en zeker als vrouw. En nee, ik ben niet het type vrouw die in ‘aardappelzakken‘ en slonsig haar voor mijn console hangt, ik maak mij altijd op en ben gek op high heels. Mijn grootste vijand maar tevens ook mijn beste vriend is de tijd. Uren vliegen voorbij en dagen zijn te kort. Daarbij komt ook dat ik een groot gezin heb. Dit komt altijd op de eerste plaats uiteraard. Maar het gamen/schrijven is wel degelijk een houvast voor mij, ik kan gewoon niet zonder. De combinaties van woord en beeld zijn voor mij meer dan magie, een enorme innerlijke verademing, zo zou ik het wel kunnen noemen.

Deze week was dan ook (zoals altijd) meer dan heftig. Maar wanneer ‘s avonds en ‘s nachts de rust lijkt terug te keren dagen de maan en de sterren mij uit om mij grenzeloos te settelen in een wereld waar andere werelden zich lijken te vermengen met woorden en mijn ziel. Mijn consoles, controllers, headsets, tablets, pc, papier, tekenmateriaal en pennen zijn dan een statement. Af en toe hoort daar ook een deugdoend glas wijn bij. Dan is het tijd voor research, (pers)mails bekijken, schrijven, tekenen, demo’s testen, nieuwe games installeren, hardware… en noem maar op. ‘Ben je dan niet moe? ‘ ‘Heb je daar nog de moed voor?’. Dagelijks krijg ik zo’n reacties te verwerken, en dan antwoord ik steevast dat ik het niet erg vind om niet meer dan vijf uurtjes te slapen, omdat het mijn passie is, omdat het van mij maakt tot wie ik in werkelijkheid ben, omdat het een deel van mijn leven is. Want een bezig bij’tje… dat ben ik zeker wel! Elke dag krijg ik natuurlijk ook te maken met luxeproblemen, PS4 of X1? Reviewen, schrijven of effectief gamen? Chille game of uitdaging? Partynight of loners night? Campaigns of multiplayers? Dan laat ik mij met de flow meevoeren en doe ik op dat moment hetgeen het beste aanvoelt voor mezelf.

Dit stukje is eigenlijk het begin van mijn twee wekelijkse blog, een soort intro of kennismaking, hoe je het ook wilt noemen… Hier zal een beetje vanalles aan bod komen, niet alleen schrijfsels over mijn leven als journaliste/gamer maar ook over bepaalde games zelf, storylines, gameplays, artwork, discussies, concepten en dergelijke. Wat deze week in petto zal hebben is zelfs voor mij nog een volledige verrassing, het hangt er allemaal een beetje vanaf hoe mijn week zich inkadert en evolueert. Wat wel vaststaat is dat ik zeker blijf gamen en schrijven, hoe oud ik ook mag worden en wat men ook van mij denkt. Zie dit als een uitgelezen kans om mij beter te leren kennen. Ik hoop dan ook voor heel wat gamers een bron van inspiratie te zijn, om iedereen aan te zetten tot sprankelende creativiteit en stof tot nadenken. Want gamer zijn… dat is meer dan het simpelweg bezitten van een console. Het klinkt cliché maar het is echt een levenstijl. Het is zuiver en letterlijk kiezen om niet te verliezen… Don’t be a puppet on a string, be a gamer!

*D4RK Ink Ang3l* Bezield door de geur van inkt... Vindt schrijven en gamen héérlijk! Vooral shooters, Rpg's en mmo's spreken haar aan. Is kunstzinnig en creatief ingesteld, andere hobby's zijn criminologie, tekenen en gitaar spelen. Heeft communicatiebeheer pers & voorlichting gestudeerd. Ze verdiept zich sinds een aantal jaren in de game-journalistiek en vindt game-design bijzonder interessant! Redactrice bij GameBrain.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password