Blizzard zet het BlizzCon-podium in vuur en vlam

BlizzCon 2023 is van start gegaan in Anaheim, Californië, waar Blizzard Entertainment voor het eerst in vier jaar live en persoonlijk de spelerscommunities viert tijdens het toonaangevende evenement.

De president van Blizzard Entertainment Mike Ybarra opende de show door zijn waardering uit te spreken voor de miljoenen spelers van de studio over de gehele wereld. “BlizzCon gaat niet alleen over de nieuwste updates van Blizzard – het gaat over jullie allemaal. Spelers staan voorop bij alles wat we doen, en we zijn toegewijd aan het ondersteunen van deze ongelooflijke communities,” zei hij. “Wij allemaal – gamers, ontwikkelaars en fans – zijn verenigd in onze gedeelde liefde voor gaming.”

Vervolgens deden ontwikkelaars van alle grote Blizzard-titels aankondigingen tijdens de openingsceremonie van de conventie. Enkele van de hoogtepunten zijn:

 • De teams gaven het startschot voor een gedurfd nieuw hoofdstuk in het bijna 30 jaar oude Warcraft-universum, met nieuwe verhalen en ervaringen in meerdere games die zich afspelen in de legendarische wereld van Azeroth.
  • World of Warcraft: The War Within is het eerste deel van The Worldsoul Saga, een ambitieus creatief project voor het Warcraft-universum. In deze uitbreiding, die in 2024 uitkomt, reizen spelers naar het nieuwe continent Khaz Algar terwijl een oude beschaving diep onder het oppervlak van de planeet aan de macht komt.
   • De visie voor The Worldsoul Saga werd live op het podium aangekondigd aan spelers over de hele wereld, inclusief twee uitbreidingen na The War Within – World of Warcraft: Midnight en World of Warcraft: The Last Titan.
  • Warcraft Rumble, de eerste Warcraft-game die helemaal is ontworpen voor mobiel, is nu live op iOS en Android! Rumble is een strategiegame boordevol actie en nodigt spelers uit om legers samen te stellen met hun favoriete personages uit het Warcraft-universum en de strijd aan te gaan om hun tactische vaardigheden te testen. Met meer dan 70 unieke missies en wekelijkse en maandelijkse uitdagingen in de vorm van meerdelige dungeons, PvP en meer zit Warcraft Rumble vol authentieke Warcraft-vibes, gemaakt door een team met diepe wortels in het speluniversum.
  • World of Warcraft Classic nodigt spelers uit om terug te keren naar Azeroth en een nieuwe reis te beginnen – met een twist! In Season of Discovery beginnen spelers aan een nieuw avontuur waarin ontdekken en experimenteren de sleutel is tot het ontgrendelen van nieuwe vaardigheden voor de personages. In 2024 zijn Classic-spelers getuige van het (opnieuw) openbreken van de wereld in World of Warcraft: Cataclysm Classic! Blizzard Entertainments derde World of Warcraft-uitbreiding, oorspronkelijk uitgebracht in december 2010, keert terug met een snellere content ritme, verbeteringen aan het levelen, uitgebreide Collections UI, een nieuw moeilijkheidsniveau voor Dungeon Group Finder na de lancering, en meer!
  • Twee hoofden zijn beter dan één in Hearthstone Battlegrounds Duos, een spannende en echt gezamenlijke manier van spelen die in 2024 naar het populaire speltype komt. Twee spelers kunnen samenwerken en samen strategieën bepalen, waarbij ze kaarten, health en resources delen terwijl ze met speciale Duos-kaarten en synergieën werken om samen de kroon te veroveren!
 • Met een campagne die het duistere verhaal voortzet dat begon in Diablo IV, brengt Vessel of Hatred spelers terug om het lot te leren kennen van de kwaadaardige Mephisto en zijn duivelse plannen voor de Sanctuary. Reis naar de dichtbegroeide jungles die bij de lokale bevolking bekend staan als Nahantu en ontdek nieuwe manieren om te spelen, met een compleet nieuwe Class die nog nooit eerder is vertoond in het Diablo-universum. Vessel of Hatred komt eind 2024 uit en meer details worden komende zomer bekendgemaakt.
  • Spelers hebben dit jaar nog veel meer om naar uit te kijken in Season of Blood, met meer end-game ervaringen en het Midwinter Blight vakantie-evenement dat wordt aangekondigd voordat het seizoen eindigt.
 • Mauga komt naar Overwatch 2 als de nieuwste tankheld van de game! Spelers kunnen deze nieuwe held dit weekend tijdens een limited-time trial ervaren voordat hij in Season 8 wordt uitgebracht. Het Overwatch-team onthulde ook dat er nog veel meer komt, waaronder de gloednieuwe Clash PvP-spelmodus waarin spelers de nieuwe map Hanaoka bezoeken, geïnspireerd op een originele fanfavoriet, Hanamura.
BlizzCon 2023 is een tweedaags evenement dat live wordt uitgezonden vanuit het Anaheim Convention Center op zowel YouTube als Twitch, met persoonlijke activiteiten en activiteiten die ontwikkelaars en spelers samenbrengen om gaming-community’s te vieren voor alle belangrijke IP’s van Blizzard.
Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password