Blizzard heeft een nieuwe president

Blizzard Entertainment heeft enkele wijzigingen aan de top doorgevoerd. Mike Morhaime, een van de oprichters van Blizzard die al sinds het begin (1991) bij het bedrijf zit, verlaat zijn positie van president. Hij zal wel nog actief blijven als “strategisch adviseur”. Morhaime wordt als president vervangen door J. Allen Brack, die tot nu toe executive producer was voor World of Warcraft. Voor zijn tijd bij Blizzard werkte Brack aan Wing Commander en Star Wars Galaxies.

Verder zijn er nog wat verschuivingen. Ray Gresko, Chief Development Officer, en Allen Adham, mede-oprichter van Blizzard, maken nu deel uit van het executive team. Adham speelde een belangrijke rol bij de lancering van Warcraft, StarCraft en Diablo. Hij had de leiding bij de creatie van World of Warcraft en was lead designer in de eerste vijf jaar van de MMORPG. Twee jaar geleden kwam hij terug naar Blizzard. Gresko dan weer kwam in 2008 naar Blizzard als production director voor Diablo III. Daarna werd hij ook executive producer voor Overwatch.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password