Binnenkort aankondiging nieuwe Alien game?

Het ziet er naar uit dat binnenkort een nieuwe Alien game aangekondigd wordt. Dat zou tijdens The Game Awards gebeuren, op 7 december. Via de sociale mediakanalen van The Game Awards werd al iets rond Alien geteased en nu blijkt 20th Century Fox een handelsmerk te hebben geregistreerd voor Alien: Blackout, concreet om te gebruiken in het kader van videogames. Verder werden ook al Twitter accounts voor de game ontdekt.

Begin dit jaar al raakte bekend dat aan een nieuwe Alien shooter gewerkt wordt. Ontwikkelaar van dienst is Cold Iron Studios, dat werd overgenomen door Fox. Uitgever van dienst is FoxNet Games, dat vorig jaar werd opgericht.

Cold Iron Studios werd opgericht in 2015 door Craig Zinkievich, Shannon Posniewski en Matt Highison, veteranen van Cryptic Studios, bekend van City of Heroes/Villains, Neverwinter en nog wat online games. Andere werknemers van Cold Iron Studios werkten aan Borderlands, BioShock Infinite, DOOM en Metroid Prime 3: Corruption. Voldoende talent in huis dus voor een shooter. Concrete informatie over de nieuwe Alien game is er echter nog niet.

In hoeverre The Creative Assembly, dat achter Alien: Isolation zat, bij de nieuwe game betrokken is, is niet bekend. Het laatste nieuws daaromtrent maakte melding van een VR-versie van Alien: Isolation, maar daar is uiteindelijk nog niets van naar buiten gekomen.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password