Bigben verwerft de distributierechten van Werewolf: The Apocalypse – Earthblood

Bigben maakt bekend dat het bedrijf tot een overeenkomst is gekomen met Focus Home Interactive om Werewolf: The Apocalypse – Earthblood te publiceren en distribueren. Cyanide Studio, de ontwikkelaar die in 2018 lid werd van de Bigben-groep en al bijna twee jaar aan de game werkt, blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze videogame-versie van de beroemde RPG uit het World of Darkness-universum.

Sinds de game in januari 2017 werd aangekondigd door Paradox Interactive en Focus Home Interactive, hebben de game-community en gespecialiseerde pers een groeiende interesse getoond in deze videogame-versie van de beroemde role-playing game.

“We zijn heel blij met deze overeenkomst, die op schappelijke wijze rekening houdt met de investeringen van de betrokken partijen. Hierdoor kan Cyanide de ontwikkeling van de game voortzetten en de vele fans een unieke ervaring bieden in een door gamers zeer geliefd universum,” aldus Alain Falc, de CEO van Bigben.

“De intense actie en bovennatuurlijke dreiging van Werewolf passen perfect bij BigBen”, zegt Shams Jorjani, VP Business Development bij Paradox Interactive en interim manager bij White Wolf. “En dit gebeurt op precies het juiste moment, met onze hernieuwde focus op merkbeheer en licentieverlening. Hiermee kunnen we onze partners precies bieden wat ze nodig hebben om geweldige ervaringen te ontwikkelen in hun gelicenseerde producten. Videogames zijn altijd een belangrijke pijler geweest naar de merkstrategie van White Wolf: ze zijn een ongelooflijk krachtig medium voor geweldige World of Darkness-verhalen! Daarom kijken we enorm uit naar deze samenwerking en vele andere die de komende maanden en jaren zullen volgen.”

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood is de eerste action-RPG-versie van de iconische role-playing game. Kruip in de huid van Cahal, een verbannen weerwolf, die wordt gedwongen om terug te keren en hulp te bieden aan zijn bedreigde clan. Geef richting aan de vernietigende razernij in hem om af te rekenen met iedereen die onze Moeder Aarde, Gaïa, wil verontreinigen, vernietigen en bederven. Tijdens zijn bloedige zoektocht naar verlossing speelt Cahal een cruciale rol in de Grote Oorlog van de Garou tegen Pentex, een machtig bedrijf dat met zijn activiteiten het evenwicht van de natuur verstoort.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood verschijnt in 2020 voor pc en consoles.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password