Bigben kondigt de grote finale aan van het 2019 esports WRC Powered by Hyundai-seizoen

Als afsluiting op een intens seizoen met twaalf uitdagingen in acht maanden, is het nu tijd voor de finale van het esports WRC Powered by Hyundai. Hierin zullen negen gekwalificeerde spelers om de kampioenstitel strijden, inclusief Jon Armstrong, de wereldkampioen van 2018, en Lohan “Nexl” Blanc, de winnaar van 2017.

In samenwerking met WRC Promoter en de Wales Rally GB, maakt Bigben bekend dat de negen finalisten zullen samenkomen tijdens de Wales Rally GB, op het Llandudno WRC-servicepark. Op zaterdag 5 oktober zal elke esports-speler deelnemen aan acht speciale kwalificatie-stages om te bepalen wie de beste is. Slechts vier coureurs zullen doorgaan naar de grote finale met drie speciale stages, die dezelfde dag plaatsvindt (om 18.00 uur plaatselijke tijd).

Je kunt de grote finale bekijken via de volgende kanalen:

Elk van de negen finalisten kan drie dagen lang de Wales Rally GB van achter de schermen meemaken en krijgt ook toegang tot de special stages op zondag. Ze kunnen bij hun eigen races gebruikmaken van top-end simulators die worden geleverd door Playseat, Thrustmaster (T-GT base + Rally Wheel add-on Sparco r383 mod + T3PA-PRO ADD-ON + TSS HANDBRAKE Sparco Mod) en NVIDIA.

De drie finalisten van de competitie ontvangen elk een prijs van onze partners:

  • Hyundai is al vier jaar een partner van de competitie en beloont de speler die als eerste eindigt met een Hyundai i20 Coupe ter waarde van € 20.000,- en een co-driving-ervaring met Dani Sordo tijdens de Rally de España
  • De tweede plaats-winnaar ontvangt een Anonimo Militare Chrono WRC-horloge ter waarde van € 5.000,-.
  • De speler op de derde twee van het podium ontvangt een Playseat® WRC Racing-stoel ter waarde van € 400,- en een complete set van Thrustmaster-accessoires (T-GT base + Rally Wheel add-on Sparco® r383 mod + T3PA-PRO ADD-ON + TSS HANDBRAKE Sparco Mod) ter waarde van €1.440,-.

De esports WRC-competitie keert terug in 2020. De wekelijkse uitdagingen in WRC 8 laten spelers egen elkaar racen en hun vaardigheden testen. De weg naar de wereldfinale 2020 begint in januari 2020 tijden de Rallye Monte Carlo.

WRC 8 is sinds 5 september 2019 verkrijgbaar voor pc, Xbox One en PS4 en komt op 14 november naar de Nintendo Switch.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password