Bigben en KT Racing bundelen krachten met topcoureurs voor TT Isle of Man – Ride on the Edge 2

Aan het begin van dit nieuwe jaar komt KT Racing met nieuws over het vervolg op het alom geprezen TT Isle of Man. Om spelers een zo realistisch mogelijke simulatie te bieden, heeft de studio namelijk samengewerkt met één van de beste up-and-coming coureurs, Davey Todd, en de snelste Franse coureur op het Isle of Man-circuit, Julien Toniutti.

Davey Todd is een jonge Engelse coureur die is gespecialiseerd in wegraces en op zijn 23e al flink wat trofeeën heeft veroverd. Toen hij zich in 2018 voorbereidde op zijn eerste Isle of Man TT, besloot Davey om twee maanden lang op de console van zijn broer te oefenen, en zodoende zijn kennis van het iconische, ruim 60 kilometer lange circuit te perfectioneren. Met als resultaat dat hij als tweede eindigde in het wereldwijde klassement en de een-na-snelste nieuwkomer ooit werd in de echte race. In 2019 bewees hij zijn racekwaliteiten opnieuw door tijdens zijn tweede TT in de top 8 te eindigen en de 6e plaats te veroveren in de Senior Race.

2020 wordt een jaar vol ambities voor Davey, die ook dienstdoet als TT Isle of Man – Ride on the Edge 2-ambassadeur en het gezicht van de game.

Net als Davey Todd heeft ook Julien Toniutti meegewerkt aan de productie van de game door zijn ervaring en impressies te delen met de ontwikkelaars, en ze aldus te helpen een bijzonder realistische simulatie te creëren en alle aspecten van de race-physics te optimaliseren.

“Deelnemen aan de TT is de ultieme droom van elke coureur. Het is het doel van TT Isle of Man – Ride on The Edge 2 om spelers de sensatie van snelheid en adrenaline te laten beleven, net als de concentratie en controle waar elke Tourist Trophy-coureur over dient te beschikken, terwijl de speler veilig en comfortabel in zijn stoel zit,” zei Julien.

Julien Toniutti is een ervaren coureur die drie keer aan de TT heeft deelgenomen. In 2018 reed hij de snelste ronde ooit voor een Franse coureur op het Isle of Man-circuit en ontving hij vervolgens de “Fastest French Road Racing Rider”-award tijdens de Paris Motorcycle Show.

Binnenkort kun je de vruchten van deze samenwerkingen plukken en met een controller in de hand ontdekken tot welke verbeteringen deze hebben geleid.

De TT werd voor het eerst gereden in 1907 en is de beroemdste motorrace ter wereld. Het ruim 60 kilometer lange parkoers met 260 bochten is het meest iconische circuit voor wegracecoureurs. TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 biedt spelers toegang tot de officiële coureurs, motorfietsen en tracks, inclusief vernieuwde physics en een nieuwe career-mode waarin spelers hun racevaardigheden steeds verder kunnen verbeteren.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password