Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Big Brain Academy: Brain vs. Brain
Big Brain Academy: Brain vs. Brain
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Tijd om je hersenspieren nog eens te flexen in de nieuwe Big Brain Academy: Brain vs. Brain (oftwel Big Brain Academy: Knappe Koppen in het nederlands). Het is niet Nintendo’s eerste game in de reeks, die eer gaat naar Big Brain Academy op Nintendo DS, en is wel wat verschillend tegenover Dr. Kawashima’s Brain Training. Hoe dan ook, laten we die grijze massa maar eens aan het werk zetten!

Put on your thinking cap

Net zoals in voorgaande games is het doel van dit spel om jezelf mentaal te testen op enkele aspecten en skills zoals je cognitieve vermogen of hoofdrekenen. Dit alles in een leuke, kleurrijke en erg duidelijke omgeving. De user interface is vrij simpel maar effectief opgezet zodat je niet verloren loopt in verschillende modi en settings. Je wordt bijgestaan door de kleine professor Kwab die je maar al te graag informatie geeft en je na elke training je score toelicht. Bij het opstarten van het spel maak je eerst je avatar aan en wordt de Oefenronde aangeraden. Ik kan alvast zeggen dat, als je alles uit de oefenmodus hebt gespeeld, je hierna in principe al alles hebt gezien op vlak van gameplay.

Er zijn vijf verschillende categorieën die elk een andere skillset aanspreken en in elke categorie heb je dan nog eens de keuze tussen vier verschillende oefeningen. Voor de oplettende rekenwonders hier, dat zijn dus twintig verschillende oefeningen waar je uit kan kiezen. Ongeacht welke je neemt, krijg je 60 seconden om een zo hoog mogelijk score te behalen. Je begint telkens in de gemakkelijkste moeilijkheidsgraad en klimt per goed opgeloste vraag stilaan omhoog waardoor je ook meer punten kan scoren. Eenmaal je op de hoogste rank zit trouwens, is het spel echt wel een heuse uitdaging. Als je wat verder in het spel zit, is er ook een modus waarin je al vanaf een hoger niveau start als je een oefening kiest waardoor je nog hogere scores kan neerzetten in die 60 seconden. Let er wel op, foutieve antwoorden resulteren in negatieve punten waardoor je score weer kan zakken.

Looking sharp

Na elke oefening krijg je ook, gebaseerd op je score, enkele gouden munten. Per 10 munten krijg je een cadeautje waar een random voorwerp in zit waarmee je je avatar kan aankleden. Er zijn enorm veel stukken te verzamelen in de game, dus je bent sowieso wel een hele tijd zoet als je alles wil unlocken. Ik denk dat het vrij overbodig is om te zeggen dat dit puur cosmetisch is en dat er geen perks verbonden zijn aan de items. Naast de oefenmodus is er dus nog een andere modus die je eerst moet unlocken, een test modus waar je per categorie een random oefening krijgt om je totale breinscore te berekenen op alle vlakken en tenslotte een “Ghost Clash” waar je het tegen andere spelers wereldwijd opneemt. Nuja, tegen hun opgeslagen prestaties eigenlijk want er is geen echte online modus waar je in real-time tegen andere kan spelen. Gelukkig kan je wel zoeken op bepaalde criteria als je specifieke spelers hun opgeslagen prestaties wil uitdagen en overwinnen.

Wat echter wel mogelijk is, en een van de leukere aspecten van dit soort spellen, is dat je het tot vier spelers lokaal tegen elkaar kan opnemen waardoor het spel zich ontpopt tot een minigame party. Elke speler kan kiezen in welke moeilijkheidsgraad ze starten waardoor het gemakkelijk instappen is voor iedereen en voor elke leeftijd. Een belangrijk punt wat ik tot nu toe nog niet heb vermeld, is hoe je het spel bedient. Je kan er namelijk voor kiezen om te spelen met een controller, maar je kan ook gebruik maken van het touch screen! Zelfs in multiplayer, althans als je met 2 speelt, kan je samen gebruik maken van touch controls. Oppassen geblazen uiteraard dat je medespeler niet een valse tik op jouw deel van het scherm geeft, want dat zou wel eens tot ruzie kunnen leiden.

Conclusie

Mocht Big Brain Academy: Brain vs. Brain met slechts twintig oefeningen aan de volle prijs staan, dan was ik wat teleurgesteld geweest. Gelukkig heeft het spel een gunstig prijskaartje van 29,99€ waardoor dit door de vingers gezien kan worden, want het is ook geen spel dat je uren aan een stuk zal spelen. Het is echter wel een leuk spel om tussendoor op te starten, je hersenen even goed aan het werk te zetten en dan weer verder te gaan met je andere activiteiten. Het is verder ook leuk om eens met enkele andere personen samen te spelen, helaas is dat enkel mogelijk vanaf je eigen zetel maar daardoor kan je weer een leuke minigame party ervaring opdoen. Online moet je het echter stellen met ghost data waar je tegen kan spelen, maar ook dat is wel eens leuk om af en toe te doen om je hersenspieren te flexen tegenover andere mensen die zich ergens op de wereld bevinden. Mocht je nog twijfelen, kan je alvast de demo versie eens checken op de Nintendo eShop.

Good

  • Eenvoudige controls
  • Snelle pick-up-and-play voor korte sessies
  • Leuke multiplayer

Bad

  • Touch controls hebben een groot voordeel op controllers
  • Weinig extra te beleven buiten de 20 oefeningen
7.2

Goed

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password