Betreed het cybernetische doolhof en neem het op tegen Evil Otto in Berzerk: Recharged, nu verkrijgbaar

Atari kondigt de lancering aan van de nieuwste retro-versie van een geliefde gameklassieker, Berzerk: Opgeladen. Berzerk is nu verkrijgbaar voor Windows PC, PlayStation 4|5, Xbox One en Series X|S, en Nintendo Switch: Recharged daagt arcadeliefhebbers uit om zich een weg te vechten door levels met dodelijke doolhoven gevuld met golven dreigende, vocale robots – blasters gericht op elke mens die ze bespeuren, en dat alles terwijl ze het vleesgeworden kwaad moeten ontwijken: de lachende, stuiterende terreur E V I L O T T O.
Gevangen in een cybernetisch synth-wave dodendoolhof nemen spelers hun wapens ter hand en schieten ze zich een weg door golven snauwerige robots die hun rekenkracht inzetten voor één venijnig doel: JOUW DOEM. Berzerk wordt met liefde herinnerd als een van de eerste arcadegames waarin spraaksynthese werd gebruikt, en Berzerk: Recharged gaat gewoon door met prietpraat. De robots kennen geen genade en hebben sinistere tekst-naar-spraak monologen door hun besturingssysteem lopen, dus spelers moeten “dood de humanoïde” en de spottende opmerking “Kip, vecht als een robot!” verdragen terwijl ze vechten om te overleven.

De originele Berzerk, die wordt beschouwd als een van de kostbare juweeltjes uit de hoogtijdagen van de speelhal, was een multidirectionele top-down shooter waarin spelers het opnamen tegen gewapende robots in een oneindig labyrint vol elektriciteit. De opvallendste eigenschap van de originele Berzerk was Evil Otto, een dreigend hardnekkig, stuiterend lachend gezichtje dat spelers meedogenloos achtervolgde. In tegenstelling tot zijn tegenhangers Inky, Blinky en Clyde, draait Evil Otto niet om, kan hij door muren heen en is hij ongevoelig voor vernietiging… en dat weet hij. Otto is nu terug in de Recharged-editie van Atari’s jaren 80-klassieker met bijgewerkte, levendige beelden, responsieve twin-stick-besturing en een frisse synthesizer-soundtrack van de veelgeprezen componist Megan McDuffee.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password