Bethesda opent nieuwe developer studio

Bethesda Softworks heeft een nieuwe developer studio geopend – Roundhouse Studios – in Madison, Wisconsin. Bemand door het team van het onlangs gesloten Human Head Studios, begint Roundhouse Studios onmiddellijk te werken aan onaangekondigde projecten bij Bethesda.

“Spijtig genoeg moesten we het werk neerleggen en de deuren sluiten van Human Head Studios, wat vooral verschrikkelijk was voor alle passie en creativiteit die verloren zou gaan van het team dat we verzameld hebben,” zei Chris Rhinehart, Creative Director van Roundhouse Studios. “We hebben hulp ingeroepen van onze vrienden bij Bethesda en die zagen diezelfde passie en creativiteit in ons team. Met de oprichting van Roundhouse Studios, heeft Bethesda elke werknemer van Human Head een plaats gegeven in het nieuwe bedrijf. We zijn erg blij dat ons team samen blijft, dat we het werk waarvan we houden kunnen verderzetten als onderdeel van een bedrijf dat we kennen en bewonderen.”

De ontwikkelaars bij Roundhouse Studios vertegenwoordigen meer dan twee decennia van samenwerkingen aan verschillende games en genres, waaronder RPG’s, shooters, action-adventure games en meer. Naast als originele developer van Prey, is het team ook bekend als ontwikkelaar van titels als Dead Man’s Hand, Rune en Rune II en Lost Within en heeft het meegewerkt aan blockbuster-releases als Batman: Arkham Origins en BioShock Infinite.

“Terwijl het ons pijn deed om te horen wat voor uitdaging hen te wachten stond als Human Head Studios, zijn we verheugd over de mogelijkheid om dit getalenteerde, gevestigde ontwikkelteam onder de Bethesda-paraplu te brengen,” zei Todd Vaugh, Senior Vice President of Development bij Bethesda. “We vinden het fantastisch dat de volledige staff samen blijft en nu onderdeel uitmaakt van de Bethesda-familie.”

Roundhouse Studios is het tweede ontwikkelteam dat zich voegt bij Bethesda in de afgelopen maand, na de recente overname van Alpha Dog Games, een mobiele gamesstudio die gevestigd is in Nova Scotia, Canada.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password