De beste arcade games uit de jaren 90

De beste arcade games uit de jaren 90
De beste arcade games uit de jaren 90
Release Datum:Genre:

Vroeger speelde je de beste games voornamelijk op arcade kasten, deze games verschenen niet allemaal op de consoles uit die tijd. Hierdoor bood de arcade scene vaak de nieuwste en de meest unieke games die je thuis niet kon spelen. Tegenwoordig is dit natuurlijk helemaal anders, want nu vind je amper nog plekken waar je nieuwe of unieke arcade games kan spelen. In dit artikel bekijken we de beste arcade games uit de jaren 90.

NBA Jam | Release: 1993

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/nbajam_zpsaecfi7mi.jpg

NBA Jam is één van de beste sportgames die ooit in de arcade zijn verschenen. Hoewel de game erg onrealistisch was, was de game wel erg vermakelijk om te spelen. NBA Jam zat vol met echte bekende spelers uit die tijd, maar daar bleef het echter niet bij. Zo was het ook mogelijk om met de toenmalige Amerikaanse president, Bill Clinton te spelen. In deze game speelde je 2-on-2 matches, waarbij de spelers overdreven hoog en ver konden springen waardoor deze erg spectaculaire slam dunks konden scoren. Vergeet trouwens meteen ook maar alle basketbalregels, want alles was toegestaan. Deze game was dan ook enorm populair tijdens de jaren 90.

Cruis’n World | Release: 1996

 photo qxz1unbjyqneojfmg7sy_zpsxqm9jrek.jpg

Cruis’n USA was al een geweldige arcade game, maar de sequel Cruis’n World was beter op alle vlakken. Ook deze game was enorm populair in de arcade scene, deze kasten waren dan ook wel bijna altijd bezet. Het leuke aan deze game was dat men arcade kasten aan elkaar kon linken, waardoor je het tegen andere mensen kon opnemen in deze game. Hoewel de gameplay erg simpel was, bleef deze game enorm leuk om te spelen. In Cruis’n World reis je de wereld rond met verschillende exotische wagens. Nieuw in deze sequel is dat je nu ook stunts kan doen, om zo een kleine boost en tijd bonus te krijgen.

Sunset Riders Release: 1991

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/Sunset-Riders-5_zpsodhigp5c.jpg

Sunset Riders was Capcom’s interpretatie van het Wilde Westen. Deze game is een run & gun game met erg sterke gameplay. In de arcade bestonden er twee versies van deze game. Een versie waarop je met twee spelers kon spelen en een versie voor vier spelers. Deze game was dan ook vooral leuk om in co-op te spelen. In deze game ga je op pad met vier bounty hunters. Jouw doel is om de verschillende outlaws die zich aan het einde van elke level schuilhouden op te pakken.

Crazy Taxi Release: 1999

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/CrazyTaxi1_zpsvicvs7fq.jpg

In Crazy Taxi is het de bedoeling om zo snel mogelijk klanten op te pikken en deze naar hun bestemming te brengen. Dit moet allemaal binnen de tijd gebeuren. Na elke geslaagde rit krijg je extra tijd. Op deze manier moet je zien te proberen om zoveel mogelijk passagiers naar hun bestemmingen te brengen voor de tijd op is. Crazy Taxi was ook één van de eerste games die vol reclame zat van echte producten, overal waar je keek zag je wel reclame hangen van Pizza Hut of KFC en andere merken. Gewapend met muziek van The Offspring en een racestuurtje zorgde deze arcade kast eind jaren 90 voor erg veel plezier.

Tekken 3 Release: 1997

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/maxresdefault%205_zpsp06toxl7.jpg

Ook Tekken 3 was een enorm populaire arcade game. Tekken 3 is de beste Tekken game uit de jaren 90, en meteen ook één van de beste fighting games uit deze periode. Tekken 3 was de eerste waarin je side-steps kon uitvoeren, waardoor zich nieuwe strategische mogelijkheden aanboden. Tekken 3 bevat grotendeels een nieuwe cast van personages, gemixed met enkele oude bekenden. De game had in het totaal 23 speelbare personages. Tekken 3 wordt tot op de dag van vandaag gezien als één van de beste fighting games ooit gemaakt.

Time Crisis II | Release: 1997

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/maxresdefault%207_zpsipusnlbt.jpg

Time Crisis II is zonder twijfel de beste light gun shooter uit de jaren 90. Deze game was dan ook enorm populair waardoor deze arcade kasten bijna altijd wel bezet waren, want naast de geweldige gameplay die deze game aanbood, zag de arcade kast er ook nog eens enorm uitnodigend uit dankzij het opvallende design en de verlichting. Deze game was vooral leuk om samen met een vriend co-op uit te spelen. Net zoals in het echt is het in deze game de bedoeling om de vijand zo snel mogelijk neer te schieten en op tijd dekking te zoeken. Dekking zoeken moest je doen door middel van het bedienden van een pedaal met je voeten, wat deze reeks dan ook uniek maakt. Time Crisis II is een tijdloze klassieker die vandaag de dag nog steeds leuk is om te spelen.

The Simpsons Arcade Game | Release: 1991

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/maxresdefault%208_zps7dv7wkad.jpg

The Simpsons Arcade Game is de beste Simpsons game die ooit ontwikkeld is. In deze game kan je spelen als Bart, Lisa, Marge en/of Homer. De game is een side-scrolling beat ’em up, die je samen met vier spelers in co-op kunt spelen. Samen zul je door verschillende levels moeten knokken om Maggie te gaan redden, want ze is namelijk ontvoerd door Waylon Smithers. Elk familielid vecht met zijn of haar eigen wapen. Zo vecht Bart met zijn skateboard, Lisa met een springtouw, Marge met haar stofzuiger en Homer tenslotte vecht met zijn vuisten. Tussen de levels door kon je het tegen je vrienden opnemen in mini-games, om zo nog meer punten te verdienen. Ook deze game is een tijdloze klassieker, en ik kan dan ook aanraden om deze zeker eens te spelen als je de kans krijgt.

Natuurlijk waren dit niet de enige geweldige arcade games uit de jaren ’90. Binnenkort zullen we dan ook meer arcade games bespreken in het vervolgartikel.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password