De beste arcade games uit de jaren 90 – Deel 2

De beste arcade games uit de jaren 90 – Deel 2
De beste arcade games uit de jaren 90 – Deel 2
Release Datum:Genre:

Vroeger speelde je de beste games voornamelijk op arcade kasten, deze games verschenen niet allemaal op de consoles uit die tijd. Hierdoor bood de arcade scene vaak de nieuwste en de meest unieke games die je thuis niet kon spelen. Tegenwoordig is dit natuurlijk helemaal anders, want nu vind je amper nog plekken waar je nieuwe of unieke arcade games kan spelen. In dit artikel bekijken we de beste arcade games uit de jaren 90. Deel 1 kan je hier lezen. 

Primal Rage | Release: 1994

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/primal-rage-32x-04_zpslrhlbbxr.png

Hoewel Primal rage niet de beste controls had (om combo’s te maken moest je een knop induwen en de joystick in verschillende richtingen bewegen) Was deze game toch erg populair op arcade. Want wie wou er in de jaren 90 nu niet een fighting game spelen met dinosaurussen. De game oogde destijds erg spectaculair, waardoor deze erg veel spelers aantrok. In Primal Rage kon je met zeven verschillende personages spelen. Een raptor, twee gigantische primaten, een ankylosaurus, en natuurlijk ook T-rex of twee. De personages waren gedigitaliseerde stop-motion animated models, om een zo realistisch mogelijke look te creëren. Het was trouwens ook mogelijk om omstaanders op te eten, om zo terug een beetje health bij te krijgen. Hoewel deze game niet kon tippen aan een Street Fighter of een Tekken, had de game toch een hoge fun-factor.

 

Daytona USA | Release: 1993

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/maxresdefault%202_zpsommv3h4p.jpg

Daytone USA is één van de meest populaire arcade racing games ooit. Deze arcade kasten waren dan ook bijna altijd wel bezet. Deze populairiteit had de game niet enkel te danken aan zijn erg sterke gameplay. Maar ook aan de graphics die toen hun tijd ver vooruit waren. Zo was het ook mogelijk om de kasten aan elkaar te linken, waarna het mogelijk was om met tot en met acht spelers tegen elkaar te racen. In 1998 verscheen het vervolg, met nieuwe auto’s, tracks en de mogelijkheid om met 16 spelers tegen elkaar te racen.

 

Street Fighter II – Hyper Fighting Edition | Release: 1992

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/gfs_36842_2_40_zpsi6ihrcsg.jpg

Het is onmogelijk om het over arcade games uit de jaren 90 te hebben, zonder Street Fighter II te vernoemen. Deze game was natuurlijk één van de populairste competieve fighting games uit die periode. Deze game geniet nu nog steeds van veel aanzien. SFII was erg toegankelijk voor nieuwkomers, en tegelijkertijd ook pittig om te masteren. Dankzij een erg goede balans en iconische karakters, was dit één van de meest memorabele arcade games uit de jaren 90.

 

Metal Slug | Release: 1996

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/101657-metal-slug-super-vehicle-001-neo-geo-screenshot-on-top-of_zpsxcoyede2.jpeg

Metal Slug is één van de beste arcade games die SNK ooit heeft gemaakt. Metal Slug is een Run and gun game, een genre dat erg populair was tijdens de jaren 80 en 90. De game bevatte de perfecte mix tussen actie en humor, en sterke gameplay. Hierdoor werd Metal Slug dan ook een erg populaire arcade kast, die zelfs nu nog erg leuk is om te spelen.

 

Ultimate Mortal Kombat 3 | Release: 1995

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/ultimate-mortal-kombat-3-image-screenshot-6_zpsixed6arh.jpg

Ultimate Mortal Kombat 3 was een upgrade voor Mk3 die enkele aanpassingen aan de gameplay bracht, samen met extra karakters. UMK3 verbeterde alles uit de voorgaande delen, waardoor ook deze game erg populair was in de arcade. Net zoals in de eerste twee delen waren alle karakters gedigitaliseerde acteurs, waardoor de personages er voor die tijd erg realistisch uitzagen. UMK3 blijft vandaag de dag nog erg goed speelbaar, het is nog steeds erg leuk om je vrienden te vernederen door een fatality of babality op hun uit te voeren.

 

House of the Dead 2 | Release: 1998

http://i1164.photobucket.com/albums/q575/GamebrainBE/maxresdefault%204_zpstk7heysm.jpg

In 1998 verscheen het vervolg op Sega’s erg populaire on rails light gun shooter House of the Dead. Net als in Time Crisis maak je met deze arcade kast gebruik van plastieken geweertjes, maar in tegenstelling tot Time Crisis schiet je hier niet op terroristen, maar om hordes zombies die op je afkomen. Om te herladen in deze game moest je naast het scherm richten zonder te schieten, waarna je automatisch je wapen herlaadde. Nieuw in het tweede deel was dat naargelang hoe goed je speelde je alternatieve routes kon unlocken. De game was dan ook erg populair vanwege zijn bloederige gameplay.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password