Belgian Taz wint League of Legends toernooi op Gameforce

16 helden streden om eeuwige roem tijdens de allereerste Belgische editie van Red Bull Player One met GameForce als ultiem decor. League of Legends met een twist, geen teams die de strijd met elkaar aangaan maar wel harde 1-tegen-1 actie in de mid lane! Belgian Taz ging vandaag met de overwinning naar huis en een ticket naar de wereldfinale in Brazilië.

Belgian Taz en Velon net voor de finale van Red Bull Player One - Photocredits @KrewCollectiveBelgian Taz en Velon net voor de finale van Red Bull Player One – Photocredits @KrewCollective

Na 4 online qualifiers en meer dan 300 deelnemers wisten 16 amateurspelers zich te plaatsen voor de eerste Belgische finale. Na een ganse dag spelen kwamen er uiteindelijk twee finalisten uit de bus. De onbekende Karol ‘Velon’ Dachowski uit Deurne die zich tot in de finale wist te knokken en Nicky ‘Belgian Taz’ Riat, voormalig speler van Brussels Guardians en huidig speler van Zeeman, dat momenteel actief is in ESL Proximus. Maar slechts één daarvan kon de ultieme winnaar zijn!

“Dit had ik toch niet verwacht! Ik heb al wel wat tornooien gespeeld ook met mijn voormalig team, Brussels Guardians, maar zo 1v1 is toch altijd iets anders. Mijn strategie voor de wereldfinale in Brazilië is simpel: gewoon gaan voor pure skills! Je kan ook niet anders want je kan niet rekenen op teamleden, je staat er letterlijk alleen voor en krijgt maar 1 kans! Brazil, here I come!” zegt Nicky ‘Belgian Taz’ Riat.

In de finale zagen we “Belgian Taz” de eerste wedstrijd winnen. Hij koos voor Syndra terwijl Velon voor Draven opteerde. De tweede wedstrijd had Taz het moeilijker en hij verloor dan ook met Neeko tegen een sterke Velon, die opnieuw voor Draven opteerde. In de derde wedstrijd kregen we een repeat van de eerste wedstrijd, waar “Belgian Taz” koos voor Syndra en “Velon” opnieuw opteerde voor Draven. Uiteindelijk wist Taz ook deze match te winnen. Voor het matchpunt ging het opnieuw tussen dezelfde champions en ook deze keer wist “Belgian Taz” te winnen, waardoor hij zich uiteindelijk tot winnaar kon kronen en naar Brazilië mag trekken.

Finals Bracket 2019

Red Bull Player One is een fantastisch wereldwijd League of Legends 1v1 tornooi voor amateurspelers. Red Bull Player One ging in 2015 in Brazilië van start en is op vier jaar tijd uitgegroeid van een regionaal evenement tot een wereldwijd toernooi met meer dan 30.000 deelnemers.

WERELDFINALE

Belgian Taz mag op 30 november zijn League of Legends skills opnieuw tevoorschijn toveren tijdens de ultieme wereldfinale in Brazilië. Daar strijdt hij tegen 29 andere nationale winnaars voor de titel van wereldkampioen. Het is al de 5e editie van Red Bull Player One, maar de eerste keer dat er in België een tornooi wordt georganiseerd. Ook zal hij deelnemen aan het Red Bull Player One Bootcamp. Een week coaching door professionele spelers, die de nodige skills, strategieën en tactieken met hen zullen delen op optimaal onze Belgische driekleur te vertegenwoordigen op de Red Bull Player One wereldfinale!

Casters Xsodus & Chronicler tijdens de finale van Red Bull Player One.Casters Xsodus & Chronicler tijdens de finale van Red Bull Player One.

HERBEKIJK DE FINALE VAN RED BULL PLAYER ONE

De volledige Belgische finale van Red Bull Player One werd live uitgezonden Live vanop GameForce. Professionele League of Legends casters Xavier-Sigi ‘Xsodus’ Osselaer en Maurits ‘Chronicler’ Meeusen leidden het hele gebeuren in goede banen. Je kan de finale ook integraal herbekijken via Twitch.

Meer info via redbull.be/playerone of via de officiële Facebookpagina.

Photocredits @KrewCollective


Over League of Legends
League of Legends (LoL) is een immens populair spel dat reeds in 2009 werd uitgebracht door Riot Games. Het is een MOBA – een Multiplayer Online Battle Arena – spel. Standaard wordt het spel gespeeld tussen twee teams, maar tijdens Red Bull Player One vindt de strijd plaats 1 tegen 1. Belangrijker nog, deelnemers aan het tornooi mogen niet reeds deelnemen aan professionele competities waaronder LCS, LEC, LCK of LPL.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password