Belangrijkste kenmerken Football Manager 2019 onthuld – Screenshots

SEGA Sports Interactive onthullen met veel plezier de belangrijkste kenmerken van Football Manager 2019. Samen met een nieuw uiterlijk, een nieuw game-gevoel en de langverwachte introductie van de officiële Bundesliga-licentie maken deze kenmerken dit tot het geweldigste deel ooit in de geschiedenis van ‘s werelds populairste voetbalmanagementsimulatie.

Nooit eerder in de geschiedenis van de serie zijn de trainingen zo grondig veranderd als in dit nieuwe deel. De geheel nieuwe spelstand bevat nu een schat aan nieuwe opties, sessies en programma’s om managers te helpen het beste uit hun spelers te halen en jonge talenten te ontwikkelen. Sports Interactive heeft nauw samengewerkt met echte clubs en coaches om ervoor te zorgen dat de nieuwe methoden echt representatief zijn voor wat er gebeurt tijdens trainingen over de hele wereld.

Wanneer  spelers vanaf het trainingsveld naar de volledige wedstrijdstand gaan, zijn de veranderingen al net zo ingrijpend. Dankzij de grondig vernieuwde tactiekmodule van FM hebben managers bijvoorbeeld veel meer controle over de manier waarop hun team speelt. Met de nieuwe, vooraf instelbare tactische stijlopties kunnen managers kiezen uit enkele van de populairste voetbalsystemen ter wereld of hun eigen, unieke tactieken en speelstijlen ontwikkelen. Ervaren managers zullen merken dat ze kunnen beschikken over meer teaminstructies dan ooit, en dat deze veranderen naar gelang het team zich in de fase van aanval, verdediging of transitioneel spel bevindt.

Fans kunnen al deze tactieken toepassen bij elk van de 36 clubs met een volledige licentie uit de hoogste twee divisies van het Duitse voetbal, aangezien Sports Interactive een licentieovereenkomst heeft getekend waarbij clubs uit zowel de Bundesliga als Bundesliga 2 aanwezig zijn, inclusief officiële badges, kostuums en gezichten van spelers – een primeur in de geschiedenis van de serie. De introductie van Duitse clubs en competities betekent ook dat FM19 een volledige Duitse vertaling krijgt, waarmee het aanbod van in-game-talen wordt uitgebreid naar 19.

Ook voor minder ervaren managers valt er heel wat te beleven in FM19, met name dankzij het nieuwe ‘manager inductie’-systeem dat dienstdoet als een intuïtief en interactief tutorialsysteem waarmee beginnende managers hun eerste successen kunnen boeken zonder hun save-game te hoeven verlaten. FM-veteranen kunnen hetzelfde systeem gebruiken om vertrouwd te raken met de nieuwe en bijgewerkte functies van dit seizoen.

Iets dat alle spelers meteen zal opvallen, is de nieuwe look van de game, die een frisse presentatie combineert met een vleugje vertrouwdheid. Dankzij de combinatie van de bijgewerkte gebruikersinterface en het nieuwe inductie-systeem is dit niet alleen het fraaiste maar ook het toegankelijkste deel in de serie geworden.

Miles Jacobson, directeur van Football Manager, zegt: “Er is het afgelopen jaar voor onze studio heel wat veranderd. Ons kantoor is verhuisd, we hebben onze werkmethodes als team verbeterd, en we hebben enorm veel tijd besteed aan het sleutelen ‘onder de motorkap’ van Football Manager. Het resultaat van al dit werk is te zien in Football Manager 2019 – de game heeft een frisse nieuwe look en veel vernieuwingen onder de motorkap gekregen. Dat betreft niet alleen de nieuwe functies, maar ook vele andere veranderingen die de spelervaring nog meeslepender maken. We zijn allemaal erg trots op wat we met FM19 hebben bereikt en kijken er naar uit om te horen wat onze fans over de game te zeggen hebben.”

Nadat videotechnologie het afgelopen jaar voor veel discussie en controverse in de voetbalwereld zorgde, maakt deze technologie nu zijn debuut in FM19. Dit in de vorm van zowel de Video Assistant Referee (VAR) als doellijntechnologie. Beide technologieën zullen deel uitmaken van de competities die er ook in werkelijkheid gebruik van maken, en zullen in de loop van een save-game ongetwijfeld evenveel gespreksstof opleveren als in de werkelijke wereld.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password