Bekijk video’s met nieuwe info over het gevechtssysteem en de vijanden van Gangs of Sherwood

NACON en Appeal Studios delen met plezier twee nieuwe video’s van de co-op action-adventure game Gangs of Sherwood. Sven Panes Robelo, game designer, Raphaël Villegas, concept artist en Andrea Di Stefano, game director van Appeal Studios, delen in deze video’s nieuwe informatie over het gevechtssysteem en de vijanden in de game. Zoals eerder aangekondigd verschijnt Gangs of Sherwood op 19 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Steam, Epic Games Store).
Een diepgaand en dynamisch gevechtssysteem
Al vanaf de conceptfase is het gevechtssysteem bedoeld om spelers het gevoel te geven dat ze legendarische helden besturen in dynamische en intense actie-fases. De game heeft unieke helden met onderscheidende en aanvullende vaardigheden, die spelers ruimte bieden om alleen te werken, of juist de voordelen van samenwerken te benutten. Elk personage vertegenwoordigt een archetype met speciale vaardigheden en aanvallen. Zo gebruikt boogschutter Robin Hood verschillende soorten pijlen voor afstandsaanvallen, terwijl het tank-achtige personage Friar Tuck stormaanvallen kan uitvoeren en met een schild zijn bondgenoten kan beschermen. Tijdens gevechten kunnen spelers ook gebruikmaken van hun ‘Rebel Instinct’, een speciale mode die hun vaardigheden tijdelijk versterkt. Daarnaast kunnen spelers elk personage uitrusten met fragmenten die hen verschillende krachten opleveren, zoals Regeneration  en Paralysis.
Volop variatie in vijanden en eindbazen
In Gangs of Sherwood moeten spelers verschillende soorten vijanden overwinnen, waaronder lichte eenheden, afstandseenheden, minibazen en, uiteraard, de eindbazen die elk een eigen gebied bezetten. De meeste kleinere vijanden zijn relatief makkelijk te verslaan, totdat ze in groepen aanvallen. Verschillende vijanden kunnen verschillende rollen spelen, sommige leveren bijvoorbeeld bonussen aan hun bondgenoten, terwijl andere de speler bestormen om aanvalscombo’s te doorbreken. De verschillende soorten vijanden hebben ook verschillende uiterlijkheden, wat met name geldt voor de eindbazen, die kostuums dragen met kenmerken van dieren, bijvoorbeeld leeuwen, zoals gebruikelijk in de middeleeuwen. Ten slotte heeft elke vijand unieke eigenschappen die spelers aanmoedigen om specifieke strategieën te bedenken om als overwinnaar uit de strijd te komen. De Shield Puncher heeft bijvoorbeeld een gigantisch, onverwoestbaar schild, wat betekent dat spelers van achteren moeten aanvallen om hem te overwinnen.

Gangs of Sherwood is een co-op action-adventure game voor 1 tot 4 spelers met snelle gameplay en een hoge herspeelwaarde in een nieuwe versie van de wereld uit de legendes van Robin Hood. Dankzij de krachten van de Philosopher’s Stone, beschikken de legers van de Sheriff van Nottingham over ongekende macht, waarmee ze de mensen van Engeland harder dan ooit onderdrukken. In deze unieke science-fantasy-versie van de Robin Hood-legende kunnen spelers genieten van explosieve gevechten, spectaculaire combo’s, en co-op gameplay voor fans van epische gevechten en uitdagingen in verbluffende omgevingen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password